به گزارش خبرگزاری مهر، جلیقه های ضد گلوله مدتها است که مورد استفاده انسانها قرار می گیرند اما پوستی که بتواند بر روی بدن انسان از خود خاصیت ضد گلوله بودن نشان دهد بسیار دور از ذهن بوده و به داستانهای علمی تخیلی نزدیکتر هستند.
دانشمندان بزها را به گونه ای دچار تغییرات ژنتیکی کردند که شیر ایجاد شده در بدن آنها مملو از پروتئینی باشد که در تارهای عنکبوت وجود دارند، این پروتئین سپس از شیر خارج شده و با موادی 10 برابر مقاومتر از فولاد ترکیب می شوند.
نتیجه این ترکیب لایه ای عجیب و بسیار مقاوم است که شاید تصویر یک بیگانه فضایی را در ذهن ایجاد کند، اما این لایه در واقع نوعی بی نظیر و بسیار پیشرفته از پوست مصنوعی است که می تواند گلوله را متوقف کند.
تار و پودهای ایجاد شده از مواد مقاوم و پروتئین شیر در نهایت قرار است با پوست انسان مخلوط شوند تا همانطور که دانشمندان امیدوارند، به اندازه ای مقاوم شوند که بتوانند یک گلوله را متوقف کنند.
محققان هلندی با همکاری با "کنسرسیوم ژنومیک پزشکی قانونی" این ابداع جدید را ارائه کرده اند، به گفته این محققان هدف اصلی این پروژه جایگزین کردن کراتین پوست بدن با پروتئینهای تار عنکبوت است.
در مرحله اول این شیوه، باید لایه ای از پوست واقعی در اطراف نمونه ای از پوست ضد گلوله کشت داده شود که این فرایند پنج هفته زمان نیاز دارد.
محققان برای آزمایش این ترکیب جدید و شگفت انگیز به سوی آن شلیک کردند. به گفته آنها این شیوه در حقیقت ایده ای علمی تخیلی را به واقعیت تبدیل می کند حتی اگر نتیجه آزمایشهایی که بر روی آن انجام می گیرند، چندان کامل و بی عیب نباشد.
به گفته "جالیلا السعیدی" محقق ارشد این پروژه ابریشم تاریخچه ای طولانی در نبردها دارد و چنگیزخان نیز بر تن تمامی نیروهای خود جلیقه های ابریشمی می کرده است زیرا تیرهای پرتاب شده از کمان توانایی عبور از آن را نداشتند. اکنون می توان جلیقه ای را از تار عنکبوت تصور کرد که می تواند در برابر گلوله مقاومت کند.
بر اساس گزارش دیلی میل، وی می گوید حتی می توان این ایده را تا جایی گسترش داد که به جای استفاده از جلیقه، کراتین پوست را با پروتئین موجود در تار عنکبوت جایگزین کرد تا پوست انسان به صورت طبیعی به لایه ای غیر قابل نفوذ تبدیل شود. این فرایند از طریق افزودن ژنهای تولید کننده تار عنکبوت به ژنوم انسان عملی خواهد شد و انسانی ضد گلوله به وجود خواهند آمد.