زنجان - خبرگزاری مهر: معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور گفت: در حال حاضر چهارمیلیون و 200 هزار مددجو تحت پوشش کمیته امداد خمینی(ره) قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد ذوالفقاری در جمع خبرنگاران افزود: یک میلیون و 30 هزار نفر از این تعداد را زنان سرپرست خانوار،  یک میلیون و 50هزار نفر را سالمندان تشکیل می دهند.
 
وی  در ادامه ایتام تحت پوشش کمیته امداد خمینی(ره) را 300 هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: 260 هزار نفر از ایتام کمتر از 18 سال دارند.
 
ذوالفقاری تعداد حامیان این نهاد را 506 هزار نفر عنوان کرد و افزود: طی سال گذشته خیرین اعتباری بالغ بر 101 میلیارد ریال در بحث اکرام و ایتام به جامعه هدف این نهاد کمک کردند.
 
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور با بیان اینکه تعداد حامیان در هفته اکرام و ایتام افزایش بیشتری خواهد یافت، افزود: حامیان و خیرین به عنوان بازوان مهم و تاثیرگذار کمیته امداد خمینی(ره) نقش مهمی در توسعه فعالیتهای این نهاد دارند.
 
ذوالفقاری گفت: از ولادت امام حسن (ع) تا شهادت امام علی (ع) هفته اکرام و ایتام است که در این ایام اوج دلدادگی مردم کشور به ایتام را شاهد خواهیم بود.
 
ذوالفقاری، رویکرد اصلی این نهاد را ارائه راهکارهای کاملا علمی برای زودن فقر خانواده های تحت پوشش اعلام کرد و افزود: با برنامه ریزیهای صورت گرفته این نهاد به دنبال توانمندسازی خانواده های تحت پوشش است.
 
وی ادامه داد: در حال  حاضر سه میلیون نفر از جامعه هدف روستایی و شهری زیر 20هزار خانوار، تحت پوشش این نهاد بیمه خدمات درمانی و سایر هستند.
 
ذوالفقاری ادامه داد: از کارافتادگی، طلاق، فوت سرپرست خانواده، خانواده زندانیان و خانواده سالمند بی‌درآمد، عمده‌ترین سرفصل‌های مددجویی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) می‌باشد.
 
 معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور  همچنین در خصوص  دلایل خروج مددجویان از پوشش حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در سالهای گذشته ایجاد اشتغال پایدار، فارغ‌التحصیلی فرزندان تحت پوشش، ازدواج و رفع مشکلات معیشتی و فرزندان ذکور بعد از 18 سال و اتصال به سیستم حقوق‌بگیری سازمان‌ها و بیمه‌های دیگر از جمله دلایل خروج مددجویان تحت پوشش کمیته امداد از پوشش این نهاد می‌باشد.
 
ذوالفقاری با تاکید بر اینکه در حال حاضر فقر در کشور به ‌طور کامل در مدیریت کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دارد، ادامه داد: رویکرد کمیته امداد امام خمینی (ره) در برخورد با فقر رویکردی کاملا علمی است و در این راستا کمیته امداد ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه‌ها، مراکز تولید علم و انجمن‌هایی با تولید مباحث علمی دارد و امیدواریم بتوانیم با کمکهایی که در اختیار داریم با پرسنل و نیروهای متخصص کمیته امداد بر مختصات فقر در کشور احاطه بیشتری داشته باشیم.
 
وی  با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) در برخورد با درمان مددجویان، طرح پزشک خانواده را در کشور از سال‌های گذشته آغاز کرده است، گفت: در این راستا کمیته امداد در حال حاضر با حدود 12 هزار مرکز درمانی و یک هزار و 200 پزشک خانواده قرارداد دارد.
 
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور با اشاره به افزایش مستمری مددجویان گفت: در تیرماه سال‌جاری مستمری مددجویان با سرانه جدید پرداخت شده است و ما به‌التفاوت سه ماهه اول سال‌جاری نیز به مددجویان تحت پوشش پرداخت شده است و در حال حاضر متوسط سرانه کشوری 35 هزار تومان است.
 
 ذوالفقاری همچنین سرانه پرداخت جهیزیه به مددجویان را یک میلیون تومان عنوان کرد و افزود: در سال گذشته حدود 80 هزار مورد جهیزیه در کشور به افراد واجد شرایط هدیه داده شده است.
 
وی گفت: حوزه حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) معتقد است، این نهاد باید به ایستگاهی موقت و مدت‌دار برای مددجویان تبدیل شود به‌طوری که مشکل مددجویان حل شده و همچنین با کاهش مدت حمایت کمیته امداد، وابستگی آنها به سیستم حمایتی کاهش یابد.
 
 ذوالفقاری با اشاره به سه سیاست کمیته امداد امام خمینی(ره) در رسیدگی به نیازمندان، ادامه داد: یکی از این سیاست‌ها، استفاده از توان خود فرد نیازمند در حل مشکل می‌باشد و در این راستا کمیته امداد سرمایه‌گذاری سنگینی در موضوع کمک به رشد و شکوفایی استعدادهای درون خانواده انجام داده است که نتایج این اقدامات در سال‌های گذشته، ایجاد اشتغال، افزایش جوانان فارغ‌التحصیل از این خانواده‌ها و اتکا به نفس این خانواده‌ها بوده است.
 
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) دومین سیاست کمیته امداد امام خمینی(ره) در راستای مهار فقر را استفاده از توان مردمی عنوان کرد و افزود: امروز کمیته امداد امام خمینی (ره) در حال سازماندهی برای بهره بردن از تمام توان مردم در جهت حل مسئله فقر در کشور است.
 
ذوالفقاری، تغییر رویکرد و تجهیز و استفاده از فضاهای مجازی برای خدمت به مددجویان را از موارد دیگر در راستای حل مشکل فقر در کشور عنوان کرد و گفت: در این راستا نرم‌افزار‌هایی در حال تدوین است.
 
وی همچنین به راه اندازی نرم افزار جامع امداد برای ارایه خدمات بیشتر برای انجام پژوهش های لازم در این بخش اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیتهای خانواده های تحت پوشش و سرمایه گذاری در این حوزه و بهره گیری از توان مردمی در حوزه های مختلف از رویکردهای اصلی این نهاد در سال جاری است.