به گزارش خبرنگار مهر، «محمدعلی قرهداغی» از پژوهشگران ادبیات کردی که سالهاست در اربیل کردستان عراق مشغول تصحیح دستنوشتههایی از شاعران و ادیبان کرد است، با همکاری «فواد کمال» موفق شده است که نسخهای قدیمی از کتابی حاوی 500 بیت از «مستوره اردلان» را بیاید.
قرهداغی همچنین اعلام کرده که در حال حاضر سرگرم تصحیح و آمادهسازی این ابیات برای چاپ در قالب یک کتاب است.
نحوه کشف 500 بیت مورد اشاره در مقدمهای که بر این کتاب نوشته میشود، خواهد آمد.
«ماه شرف خانم» معروف به مستوره اردلان، شاعر، نویسنده و تاریخنگار کرد ایرانی بود که در سال ۱۱۸۴ هجری شمسی در سنندج چشم به جهان گشود و در سال ۱۲۲۷ درگذشت. او زبانهای کردی، فارسی و عربی را نزد پدرش «ابوالحسن بیگ قادری» آموخت.
مستوره اردلان با سرودن قصائدی نغز توانست نام خود را در میان شاعران نامدار زمان خود ثبت کند؛ میرزا علی اکبر منشی دیوان غزلیات او را مشتمل بر 20 هزار بیت دانسته است.
این شاعر کرد چندین کتاب نوشت که از جمله آن «تاریخ اردلان» بود که به زبان فارسی به چاپ رسید. اشعار پراکندهای نیز به گورانی (یکی از گویشهای زبان کردی) از او بر جای مانده است.
برخی دیگر از آثار مستوره اردلان عبارتند از: دیوان اشعار که به فارسی سروده شده و در حدود 2000 بیت است و تاکنون سه بار به چاپ رسیده است. «عقاید مستوره» که رساله کوچکی است از عقاید این شاعر در مذهب اهل سنت شافعی.