علی اکبر اولیا عضو هیئت تحقیق و تفحص از نحوه پرداخت سود سهام عدالت در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اعلام این خبر که اعضای هیئت رئیسه این تحقیق و تفحص بعد از تعطیلات مجلس تعیین خواهند شد، گفت: تلاش ما این است گزارش نهایی این تحقیق و تفحص در دوره مجلس هشتم ارائه شود.
نماینده یزد و صدوق افزود: منبع پرداخت سهام عدالت مشخص نیست و گفته می شود برخی شرکت ها مجبور شده اند از بودجه جاری خود این پول را پرداخت نمایند.
وی ادامه داد: همچنین مبانی قانونی توزیع سهام عدالت و تشکیل شرکتهای تعاونی شهرستانی و سرمایه گذاری استانی مربوطه قبل از تصویب و ابلاغ قانون مشخص نیست.
به گزارش مهر، طرح تحقیق و تفحص از چگونگی پرداخت سود سهام عدالت در چهارم خرداد ماه سال جاری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شد که نمایندگان با 179 رای موافقف 19 رای مخالف و 7 رای ممتنع با آن موافقت کردند.
این درحالی است که پیگیری کنندگان این بحث از تیرماه 88 به دنبال تحقیق و تفحص بودند و نهایتا در سال 90 موفق به تهیه طرح شدند.
طراحان این طرح معتقدند با توجه به عملکرد دولت در واگذاری سهام عدالت و به ویژه توزیع سود سهام مربوط به سال1386 در خرداد ماه 88 و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری سئوالاتی مطرح است که باید پاسخ داده شود.
محمدرضا تابش نماینده اردکان، جمشید انصاری نماینده زنجان، محمدعلی کریمی نماینده کرمان، مسعود پزشکیان نماینده تبریز، حسینی نماینده مینودشت، جبار کوچکینژاد نماینده رشت، انوشیروان محسنیبندپی نماینده نوشهر، عباسعلی نورا نماینده زابل، علی اکبر اولیا نماینده یزد، موسیالرضا ثروتی نماینده بجنورد، حمیدرضا کاتوزیان نماینده تهران، محسن نریمان نماینده بابل و هادی قوامی نماینده اسفراین اعضای این کمیته هستند.
طبق آئین نامه مجلس شورای اسلامی انجام هر تحقیق و تفحص 6 ماه فرصت دارد که در صورت پایان نیافتن کار بررسی و تهیه گزارش برای یک دوره 6 ماهه نیز قابل تمدید است، این درحالی است که مجلس هشتم ماههای پایانی خود را طی می کند و بیش از 3 ماه نیز از تصویب این طرح در صحن مجلس گذشته است اما هیئت مذکور هنوز کار تحقیق و بررسی را علی رغم اصرار برای انجام آن، آغاز نکرده است.