به گزارش خبرنگار مهر، یحیی نقیزاده محجوب بعد از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این اقدام به منظور شناسایی و مطالعات بیشتر این معدن مهم صورت میگیرد، افزود: با توجه به سابقه پژوهش و کاوش در این منطقه و دستاوردهای بسیار انحصاری و اختصاصی که در ارتباط با بافت ارگانیکی انسان در دورههای تاریخی گذشته خصوصا دوره ساسانی و اشکانی از معدن نمک چهرآباد داشتیم سال جاری موضوع کاوش دوباره این منطقه مصوب شد.
وی با بیان اینکه فصل جدید کاوش مردان نمکی چهرآباد زنجان از دیروز(22 شهریور ماه) آغاز شده، گفت: معتقدیم بررسیهای جدید دراین معدن نتایج بهتری درباره پیشینه تاریخی مردان نمکی را در سبب خواهد شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان زنجان افزود: این فصل از کاوش با حضور متخصصانی از دانشگاههای تهران، زنجان، محقق اردبیلی و بهرهگیری از توان باستانشناسان سازمان میراثفرهنگی انجام میگیرد.
نقی زاده محجوب با بیان اینکه در این فصل از کاوش برای نخستین بار در کشور از توان متخصصان میان رشتهای بهرهگیری شده است، افزود: در این فصل از کاوش متخصصان زبدهای از رشتههای "انگل باستان شناسی"، "مردم شناسی"، "باستان شناسی" و...حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه قصد داریم در فرصتی که فصل تازه کاوش در اختیار میگذارد ابعاد جزییتر و اطلاعات علوم میان رشتهای را با هم ارتباط داده و نتایج حاصله را برای استفاده علمی و عملی منتشر کنیم، گفت: این فصل سومین فصل عمومی کاوش و دومین فصل مشترک کاوش با هیئت آلمانی است و 40 روز ادامه خواهد داشت.
تا امروز شش مرد نمکی در این معدن کشف شده که بهجز مرد نمکی شماره یک که در موزه ملی ایران نگهداری میشود مابقی مردان نمکی در عمارت ذوالفقاری این شهر در معرض دید عموم قرار دارد. مردان نمکی مکشوفه در معدن نمک چهرآباد زنجان گوهری بی همتا در جهان به شمار میرود.