اصغر صالحزاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تمامی تولیدکنندگان دارای مجوز طلا در استان اصفهان ملزم به حک کردن کد شناسایی و کد رهگیری بر روی تولیدات خود هستند که از طریق این کد میتوان تشخیص داد مصنوع طلا، ساخت کدام تولیدکننده است.
وی با اشاره به اینکه به همین دلیل اتحادیه صنف طلا و جواهر اصفهان نیز در راستای همکاری استاندارد بر لزوم حک این کد بر روی مصنوعات طلا تأکید بسیاری کرده و پیگیری مستمری انجام داده است، ادامه داد: که این اقدام سبب شد تا بخش عمده تولیدکنندگان دارای مجوز در استان، نسبت به حک کد شناسایی خود بر روی تولیداتشان اقدام کنند.
مدیرکل اداره تحقیقات صنعتی و استاندارد استان اصفهان تصریح کرد: کد شناسایی استاندارد مصنوعات طلا یک حرف لاتین که نشانگر حرف نخست استان تولید کننده آن مصنوع است را شامل میشود.
وی با بیان اینکه اگر یک مصنوع طلا فاقد کد شناسایی باشد به این معنی است که در کارگاههای غیرمجاز به صورت غیرقانونی تولید میشود، افزود: به دلیل اینکه امکان رهگیری سازنده و برخورد با تخلف وجود ندارد بنابراین ضروری است که خریداران مصنوعات طلا علاوه بر زیبایی و طرح و مدل آن، به علامت استاندارد و کد شناسایی استاندارد مصنوع نیز توجه ویژه کنند تا هنگام فروش یا تعویض آن متضرر نشوند.
صالح زاده با اشاره به مشکلات استاندارد سازی مصنوعات طلا، اظهار داشت: قاچاق مصنوعات طلا به کشور و تمایل مردم برای استفاده از آنها، عدم وجود مجموعهای مانند شهرک طلا و جواهر، مخصوص تولیدکنندگان و وجود فعالیتهای زیر پلهای و غیرقانونی در قالب کارگاههای خانگی مصنوعات طلا در منازل و مکانهای غیررسمی و بدون جواز کسب، عدم استفاده ازمتخصصان و افراد تحصیلکرده درکارگاههای تولید طلا و به کارگیری روشهای سنتی از جمله این مشکلات است.
وی در این راستا اضافه کرد: عدم استفاده از تکنولوژی روز دنیا و عدم بهرهبرداری از آموزشهای لازم از قوانین و مقررات دولتی در مورد تولید و عرضه مصنوعات طلا از دیگر آسیبهایی است که در تولید طلا در استان اصفهان وجود دارد.