به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت نیرو امروز با انتشار گزارشی در تشریح دستاوردهای 10 گانه صنعت برق ایران را در نیمه نخست سالجاری، اعلام کرد: صنعت برق کشور در 6 ماهه نخست امسال اقدامهای ویژه ای را به منظور کاهش مصرف انرژی با اعمال مدیریت مصرف و کسب عنوان فعال ترین صنعت کشور در زمینه خصوصی سازی انجام داده است.
در این مدت صنعت برق با چالشهایی همچون گرمای شدید، رشد پیک مصرف، کمبود شدید نقدینگی و محدودیت در تامین گاز نیروگاه ها مواجه بوده است.
در 6 ماهه نخست سالجاری برای نخستین بار در خاورمیانه بهره برداری از طرح استحصال گاز CO2 را در نیروگاه بعثت و در راستای اهداف محیط زیستی صنعت برق آغاز شده است.
ارتقای کیفیت کنترل فرکانس شبکه برق با تغییر میزان مجاز فرکانس از 3/0 ± 50 هرتز به 2/0 ± 50، اعلام صنعت برق به عنوان فعال ترین صنعت در زمینه خصوصی سازی در سال 90 توسط سازمان خصوصی سازی، پایان عملیات تعمیر نیروگاههای حرارتی تا پایان فروردین و آمادگی کامل برای فرارسیدن تابستان زودرس، نداشتن هیچگونه محدودیت در صادرات و تامین برق صنایع از دیگر دستاوردهای صنعت برق است.
وزارت نیرو همچنین از کاهش مصرف انرژی در چهار ماهه نخست سال جاری در مقایسه با ماههای مشابه در سال گذشته برای نخستین بار در کشور خبر داده و اعلام کرده است: نیاز مصرف انرژی کل مشترکان برق تا پایان تیرماه امسال به 65 هزار و 561 گیگاوات ساعت رسیده است که در مقایسه با دوره مشابه پارسال 1.68 درصد کاهش نشان می دهد.
نیاز مصرف انرژی کل مشترکان برق کشور در ماه های فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر امسال در مقایسه با ماه های مشابه پارسال به ترتیب 31/4، 01/1، 98/1 و 71/1 درصد کاهش یافته است.
وزارت نیرو همچنین عملکرد بسیار مطلوب 2 نیروگاه قدیمی جنوب کشور یعنی نیروگاههای رامین و بندرعباس را در تابستان امسال از دیگر دستاوردهای صنعت برق اعلام کرده است.
در این میان، نیروگاه رامین اهواز در روزهای گرم سالجاری بیشترین تولید خود را در تاریخ در مدار بودن بجا گذاشت و این قابلیت را نیز ایجاد کرد تا صنعت برق کشور بیشترین تولید و صادرات را برای عراق داشته باشد.
افزایش بازده نیروگاههای حرارتی به 39 درصد و تامین برق مورد نیاز کشور در تابستان امسال بدون هیچگونه محدودیت و خاموشی با حداکثر صادرات و حداقل واردات و ذخیره ای به میزان 151 مگاوات از دیگر موفقیت های صنعت برق است.