عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از واردات بی‌حساب و کتاب در کشور گفت: نرخ تخم‌مرغ باید در کشور کنترل شود.

قاسم محمدی در گفتگو با مهر با تاکید بر ضرورت توجه وزارت صنعت، معدن و تجارت به بازار و تنظیم بازار کالاهای اساسی مورد نیاز مردم گفت: نباید تمام توجه و تمرکز بر روی بخش صنعت و خودروسازی در کشور باشد، این درحالی است که اگر وزارت صنعت و معدن به موضوع تنظیم‌بازار بی توجه باشد، سایه سنگینی بر روی بخش کشاورزی حاکم خواهد شد.

نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: سیستم اقتصادی کشور به لحاظ تعادل در تولید و مصرف به هم خورده است. فروش تخم‌مرغ شانه‌ای 5 هزار تومان برای مردم بسیار بالا است؛ این درحالی است که در برخی سوپرمارکت‌ها، حتی تخم‌مرغ به قیمت 9 هزار تومان به فروش می‌رسد.

وی دررابطه با واردات تخم‌مرغ و گوشت تصریح کرد: در حالی که تولید به اندازه کافی در کشور وجود دارد، شاهد واردات تخم‌مرغ و گوشت از سایر کشورها هستیم؛ در این میان باید واردات بی‌حساب و کتاب کنترل و مدیریت شود.

محمدی، سوء‌مدیریت را از عوامل واردات تخم‌مرغ دانست و تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی که میزان تولیدات در کشور خبر دارد، باید در زمینه تنظیم بازار محصولات مورد نیاز کشور اقدام کند.

به گفته وی، متاسفانه در وزارت صنعت و معدن بی‌نظمی حاکم شده است. در واقع پس از ادغام و تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت انسجام لازم به لحاظ ساختار و تمرکز برای اعمال مدیریت هوشمندانه به ویژه در زمینه تنظیم‌بازار وجود ندارد؛ ضمن اینکه قواعد مناسب صادرات و واردات وجود ندارد.

محمدی با بیان این که خلاءهایی در جامعه دولتی‌ها و اقتصاد کشور رخ داده است، اظهار داشت: متاسفانه وزارت جهادکشاورزی در شوراهای تصمیم‌گیری مربوط به تنظیم‌بازار و تعیین نرخ تعرفه‌ها کمترین اثر را دارد و تعیین استراتژی در این زمینه بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حالی این اتفاق رخ داده که وزارت مربوطه توانمندی لازم را ندارد و در زمینه تنظیم بازار تخم‌مرغ و مرغ و سایر مواد پروتئینی کمترین تخصص را نیز ندارد.

وی با تأکید بر این که محمدی بیان کرد: طبق برنامه چهارم وپنجم توسعه اولویت با بخش کشاورزی است اما در این دولت مسئولیت های تولیدی را با کمترین منابع بر عهده جهاد کشاورزی قرار داده اند.
 
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی یاددآور شد: تاکنون 10 درصد از صندوق توسعه ملی در اختیار دولت قرار گرفته تا در بخش کشاورزی هزینه کند اما اقدام مؤثر و چشمگیری در این بخش مشاهده نشده است.
 
وی گفت:  نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمینه گرفتاری‌ها و نارضایتی‌های مردم هوشیار هستند و اجازه نمی‌دهند ضعف مدیریتی و توجه بیش از اندازه به صنعت کشاورزی از بین برود.