سرانه بهداشت و درمان در كشور ما براي هر نفر در ماه يك هزار و 840 تومان است، يعني مبلغي در حدود 2 دلار اين در حالي است كه در كشورها ي پيشرفته اين مبلغ به 500 دلار نيز مي رسد. حال بايد به اين موضوع توجه داشت كه سرانه بهداشت و درمان در هر كشوري بر اساس چه معياري تعيين مي شود و اصولا تعيين اين سرانه چه تاثيري در وضعيت بهداشت و درمان هر كشوري بر جا مي گذارد.

رييس جامعه پزشكان متخصص ايران در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اين باره مي گويد: سرانه بهداشت و درمان ما متاسفانه سال هاست كه معضلي بزرگ به شمار مي آيد و تمام كارهاي بهداشت و درماني در كشور به اين سرانه بستگي دارد.

 

ايرج خسرونيا مي افزايد: ايران در تمام كل دنيا حداقل سرانه بهداشتي و درماني را دارد، ماهي 2 دلار براي هر فرد و اين موضوع به شدت كيفيت بهداشت و درمان را تحت تاثير قرار داده است.

 

وي تصريح مي كند: براي بهتر شدن اين وضعيت تمام كساني كه به نوعي در تصميم گيري هاي مهم مملكت شركت دارند بايد دست به دست هم دهند و تلاش كنند كه هر چه زودتر اين سرانه بهبود يافته و كيفيت خدمات بهداشتي و درماني ارتقا پيدا كند.

 

دكتر خسرو نيا مي گويد: متاسفانه مسئولين وزارت بهداشت هميشه تا آخرين لحظه اقدامي انجام نمي دهند و زماني به فكر اقدام مي افتند كه خيلي دير شده است.

 

وي مي افزايد: الان بهترين فرصت براي تصويب يك سرانه نسبتا متعادل براي امر بهداشت و درما ن است، مسئولين وزارت بهداشت بايد با اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس به توافق رسيده و مبلغي كه بتواند حداقل ارتقا كيفيت را در امر بهداشت و درمان جامعه ايجاد كند.

 

رييس جامعه پزشكان متخصص ايران حداقل سرانه بهداشت و درمان براي وضعيت كنوني را بين 5 تا 6 هزار تومان اعلام كرده و مي گويد: اين مبلغ حداقل مبلغ پيشنهادي است كه مي تواند تا حدودي اوضاع بد بيمارستان ها و پزشكان را بهبود بخشد ، البته هنوز كميسيون بهداشت و درمان مجلس با اين مبلغ موافقت نكرده است و همچنان بحث بر سر اين موضوع ادامه دارد.

 

وي در پايان تصريح مي كند: اگر امسال سرانه را بهبود نبخشيم مطمئنا با مشكلات بسياري در سال جديد مواجه خواهيم شد.

 

اما عضو شوراي عالي نظام پزشكي ايران نيز در اين باره مي گويد: از سال گذشته كميته اي 5 نفره به دستور رييس جمهور تشكيل شد تا وضعيت بهداشت و درمان كشور را مورد بحث و بررسي قرار دهد، رييس نظام پزشكي يكي ازاعضاي اين كميته بود، در واقع قرار بود با بررسي هاي انجام شده سرانه بهداشت و درمان و تعرفه هاي پزشكي به نوعي عادلانه شود.

 

دكتر حسن هويدا مي افزايد: با سرانه كنوني و مشكلاتي از قبيل اشتغال پزشكان و وضعيت اسفبار بيمارستان هاي دولتي بايد هر چه سريعتر به فكر افزايش سرانه باشيم تا حداقل از وخامت اوضاع جلوگيري كنيم.

وي تصريح مي كند: سرانه كنوني جوابگوي هزينه ها و نيازها نيست و بايد حداقل به 3 تا 4 برابر مبلغ كنوني افزايش پيدا كند.

 

دكتر هويدا خاطر نشان مي كند: ادامه وضع كنوني نارضايتي پزشك و بيمار را به دنبال دارد و اين آغاز بحراني جديد در امر بهداشت و درمان در جامعه خواهد بود.

 

وي مي گويد: بايد تدبيري انديشيده شود تا تمام اقشار جامعه، فقير و غني بتوانند از امكانات بهداشتي و پزشكي در حد نيازهايشان برخوردار شوند و براي به دست آوردن اين خدمات با مشكلات عديده رو به رو نشوند.

 

عضو شوراي عالي نظام پزشكي مي افزايد: ما تمام تلاش خود را مي كنيم كه براي تصويب بودجه سال 84 سرانه پزشكي را تغيير دهيم، البته هنوز به توافقات لازم نرسيده ايم اما اميدواريم كه اوضاع بهتر شود.