اداره اوقاف استان خوزستان قصد دارد امسال طرح توسعه حرم حضرت دانیال نبی(ع) را اجرا کند اما دوستداران میراث فرهنگی نگرانند با توجه تخریب و بازسازی بقاع متبرکه ثبت شده در فهرست میراث ملی طی دو سال اخیر، این بنای تاریخی در کهن‌ترین شهر جهان نیز تخریب شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اداره اوقاف استان خوزستان تیرماه امسال اعلام کرد که 20 بقعه را تخریب و دوباره سازی می کند و بنای جدید و زیباتری را به جای آنها می سازند. در این میان مقبره علی بن مهزیار اهوازی امسال تخریب شد. این تخریب برای مردم شهر تازگی داشت چرا که به چشم خود می دیدند یک بنای مذهبی به سادگی با خاک یکسان شد.

بقعه هفت شهیدان نیز که ساختمان آن متعلق به دوره صفویه بود به همراه بقعه سید صالح ایذه به بهانه بازسازی تخریب و دوباره سازی شد. تخریب بقاع متبرکه در خوزستان از دو سال اخیر شروع شده و ساختمان های جدید در حال بهره برداری است درحالی که برخی از این بقاع در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده اند. در این میان یکی دیگر از بقاع متبرکه که قرار است شبستان آن توسعه پیدا کند حرم دانیال نبی است.

در این باره استاندار خوزستان دو هفته پیش اعلام کرد طرح توسعه این آرامگاه با هزینه‌ای بیش از 50 میلیارد ریال در سال جاری آغاز می شود. از سوی دیگر مدیر اوقاف استان خوزستان در این باره گفته است که حریم آرامگاه دانیال هشت میلیارد تومان ارزش مالی دارد که باید از مردم خریداری شود. به همین دلیل استانداری و بقیه سازمانها از جمله میراث فرهنگی دو میلیارد تومان به این اداره برای تملک زمینها کمک مالی می کند. به نظر می رسد اداره اوقاف توانسته نظر مسئولان میراث فرهنگی را درباره این اقدام جلب کند این درحالی است که آرامگاه دانیال نبی یکی از مهمترین آثار تاریخی شوش است که همه گردشگران آن را با گنبد زیبایی که دارد می شناسند. ضمن اینکه این آرامگاه در کنار کهن ترین شهر دنیا و کاخ آپادانا قرار گرفته است.

مجتبی گهستونی، سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تخریب بنای آرامگاه هنوز انجام نشده است گفت: در طرحهای توسعه و بازسازی بقاع متبرکه استان مشاهده شد که بناهای تاریخی دوبارسازی شد اما اکنون چه تضمینی وجود دارد که این امر به تخریب کل بنای آرامگاه دانیال منجر نشود. با این وجود دوستداران میراث فرهنگی نگرانند که ساخت و ساز در شبستان به بنای اصلی این آرامگاه لطمه وارد کند.

دانیال نبی از پیامبران بنی‌اسرائیل، مورد توجه کوروش هخامنشی بوده که در زمان داریوش به وزارت رسیده است. به نظر می‌رسد دانیال نبی هنگامی که به خواست داریوش برای بازدید و زیارت به بیت‌المقدس می‌رفت در دامنه‌های تپه "آکروپولیس" بر کنار رود شاوور درگذشته و در همان جا نیز به خاک سپرده شده است.

گنبد آرامگاه دانیال نبی(ع) به سال 1287 قمری پس از آنکه سیل بقعه قدیمی‌تر را خراب کرد، از نو ساخته شد. با شروع جنگ تحمیلی و پیش‌روی دشمن به نزدیکی شوش، دشمن این بارگاه را آماج گلوله باران خود قرار داد به نحوی که بخشی از گنبد اصلی آن تخریب شد. تا پایان جنگ، مزار حضرت‌ دانیال نبی(ع) محل‌ مناجات، دعا و قوت قلب برای‌ رزمندگان‌ جبهه شوش بود. اما اکنون با روند تخریب بقاع متبرکه و نوسازی آنها، این آرامگاه نیز در دستور کار قرار گرفته تا بنای جدیدی به جای آن ساخته شود.

پیش از این نیز بخشی از کتیبه‌های با ارزش ضریح مقبره دانیال نبی از سوی اداره اوقاف استان فارس تخریب شد. همچنین ابیاتی از سروده‌های حکاکی شده بر روی ضریح مرقد دانیال نبی در شهرستان شوش تخریب و بر روی بخشی از این اشعار برگه‌های آلومینیومی پرچ شد.