به گزارش خبرنگار مهر، کوروش روستا دوشنبه شب در مراسم اختتامیه نخستین همایش ملی توسعه اشتغال و کارآفرینی در صنایع دستی در بیرجند، با اشاره به اهمیت صنایع دستی در ایجاد اشتغال، اظهار داشت: این همایش به منظور مطالعه عمیق و جامع هنرهای سنتی و صنایع دستی از سوی محققان و پژوهشگران به منظور فراهم آوردن زمینه اشتغال در جامعه برگزار شده است.
وی اضافه کرد: پیام آور بودن این همایش به عنوان ایجاد اشتغال فرهنگی مورد تاکید قرار گرفته و با توجه به تنوع رشته های صنایع دستی، در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی مورد ارزیابی و آسیب شناسی قرار می گیرد.
روستا همچنین توسعه و سرمایه گذاری در رشته های صنایع دستی را از جمله راهکارهای مناسب برای ایجاد اشتغال در جامعه عنوان کرد و بیان داشت: برای ایجاد اشتغال پایدار در جامعه باید پتانسیل، ظرفیت و استعدادها و قابلیت های جامعه شناسایی، تقویت و اطلاع رسانی شود.
وی با اشاره به تاریخ کهن ایران و وجود قبایل و طوایف مختلف در سطح کشور، اظهار داشت: در هر کدام از مناطق مختلف کشور صنایع دستی خاصی مرسوم بوده و می تواند زمینه ساز ایجاد اشتغال در منطقه باشد.
به گفته وی ایران نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی و وجود رشته های متنوع صنایع دستی، با سرمایه گذاری مناسب قابلیت زمینه سازی برای ایجاد اشتغال در جامعه را دارد.
وی در خصوص اقتصادی کردن صنایع دستی نیز تصریح کرد: به منظور ایجاد اشتغال از صنایع دستی، باید ارزش افزوده حاصل از محصول سنجیده شده تا تولید کننده از انگیزه و توان لازم برای ماندن در تولید محصول برخوردار شود.
روستا به اقدامات و فعالیت های انجام شده برای برگزاری این همایش اشاره کرد و ادامه داد: در این همایش 134 مقاله به دبیرخانه ارسال شده که از این تعداد 53 مقاله پذیرش شده است.
وی تعداد داوران این همایش ملی را 17 نفر برشمرد و بیان کرد: از مقالات پذیرش شده توسط هیئت داوران 21 مقاله مجوز ارائه شفاهی و 32 مقاله مجوز ارائه به صورت پوستر دریافت کردند.
دبیر علمی همایش ملی توسعه اشتغال و کارآفرینی در صنایع دستی در پایان با بیان اینکه ارزیابی مقالات به هنگام ارائه، توسط پنج پانل و 15 داور انجام شده است، یادآور شد: در این همایش سه مقاله از مقالات ارائه شده به صورت سخنرانی به عنوان مقاله برتر و از پوسترهای ارائه شده به دبیرخانه همایش یک پوستر به عنوان پوستر برتر انتخاب شده است.