خوشنويسي از ديرباز ، هنر اصيل ايراني و مورد توجه مردم و حتي پادشاهان و بزرگان ايران و جهان بوده است و ريشه در فرهنگ اصيل و غني اين مرز و بوم داشته ودارد . تمام فرمانهاي پادشاهان و مكاتباتشان با قلم شيرين و تواناي خوشنويسان به تحرير در مي آمده و پس از قرائت در بايگاني هاي مخصوص نگهداري و ضبط مي شده است ؛ از زمان ابن مقله كه مبدع و مبتكر خطوط سته ( ششگانه ) بوده است تا زمان ميرعماد الحسني ، خوشنويس مشهور دربار شاه عباس ، كه خط را واقعا به اوج كمال رساند تا زمان قاجاريه كه خطاطاني
اثر ميرعماد
چون ميرزا غلام رضا و كلهر و عمادالكتاب و تا زمان ما كه خوشنويسان برجسته اي چون استاد سيد حسين ميرخاني ، استاد سيد حسن ميرخاني ، استاد علي اكبر كاوه و استاد ابراهيم بوذري در انجمن خوشنويسان ايران هنرجويان بسياري را تحت تعليم گرفتند ، خط روز به روز راه پيشرفت و كمال را پوييد و رونق بخش كتابخانه ها ، موزه ها و مجموعه هاي نفيس مجموعه داران بوده و هست . كار مرحوم علي رضا عباسي آنقدر بالا گرفته بود و آنقدر مورد اعزاز و اكرام شاه عباس قرار مي گرفت كه گهگاه شاه براي تشويق ، شمعدان پر شمع روشن را به دست مي گرفت و كنار صفحه خط آنان كه مشغول تحرير بودند نگه مي داشت تا مير و اغلب اوقات علي رضا عباسي در نورآن مشق كنند؛ و چه تشويقي مي تواند از اين بالاتر باشد كه يك شاه ، شمعدان سنگين را پهلوي صفحه در حال نگارش خوشنويس دربارش نگه دارد . در سال 1323 ، استاد بزرگ و موسس انجمن خوشنويسان ايران مرحوم استاد حسين ميرخاني ، قرآن كريم با خط نستعليق را تمام كرد وبه چاپ رسانيد و به عنوان تشويق ، مدال درجه يك هنر را دريافت كرد و اين مدال در تاريخ ايران اولين مدال درجه يك هنر بوده است كه به هنرمندي بزرگ اعطا گرديده است . (استاد سيد حسين ميرخاني در حدود 200 شاگرد خوب در رشته خوشنويسي تربيت كرده كه بعضي از آنان هم اكنون خود صاحب چندين شاگردند و آوازه وشهرتشان از مرزهاي ايران گذشته است . )
هم اكنون جايگاه خوشنويسي در سياست هاي فرهنگي كشور بسيار رفيع وداراي اعتبار است . كتاب هايي كه با دستان هنر ريز استاد حسين و استاد حسن ميرخاني و همچنين شاگردان بزرگ ايشان تحرير شده است ، صدق اين مدعا را ثابت مي كند .
نمايشگاه هاي متعددي كه در ايران و كشورهاي خارج از خطوط خوشنويسان برپا مي گردد ، خود مبين اين رشته فرهنگي و هنري است . هم اكنون تعداد هنرجويان خوشنويسي در كشوربيش ازچند هزارنفر است و دارندگان گواهينامه ممتاز نزديك به 2000 نفر هستند كه بهترين آنها هم اكنون خود در تهران و شهرستان ها به تعليم هنرجويان اين رشته مشغولند و روز به روز بر رونق و پيشرفت خوشنويسي در ايران افزوده شده است.
45 سال پيش ، استاد عزيزم مرحوم سيد حسين ميرخاني مي فرمود كه چند سال قبل در كشور ژاپن نمايشگاهي از آثار خوشنويسي تمام خوشنويسان جهان در رشته هاي مختلف خط ، نستعليق ، شكسته ، نسخ ، ثلث ، محقق و ريحان حتي خطوط لاتين برپا گشته بود كه در آن ميان ، خط نستعليق به عنوان زيباترين و خوش رقص ترين خط جهان شناخته شد و مقام اول را در جهان كسب كرد .
هم اكنون هر چند سال يكبار نمايشگاه خط جهان اسلام در ايران برپا مي شود كه از تمام كشورهاي اسلامي ، خوشنويسان بزرگ در آن شركت مي كنند و هر يك از آنان در كشور خود نام وآوازه اي دارند.