محققان موفق به ابداع حسگر کوچک و قابل استفاده مجددی شده اند که از جنس فوم گرافن بوده، عملکرد بسیار بهتری از حسگرهای گازی موجود در بازار داشته و می تواند در آینده منجر به ساخته شدن حسگرهای دقیقتر مواد منفجره شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسگر جدیدی که توسط محققان موسسه پلی تکنیک رنسلر ساخته شده، بسیاری از محدودیتهایی که در حسگرهای قدیمی تر وجود دارند را زیر پا گذاشته و از پیچیدگی های حسگرهای موجود در بازار برخوردار نیست. حسگر گرافنی که ابعادی به اندازه یک تمبر پستی دارد، گرافنی است که بر روی فوم نیکلی کشت داده شده است. پس از برداشته شدن فوم نیکل فومی از گرافن به جا خواهد ماند که از ویژگی های الکتریکی بی نظیری برخوردار است که می تواند توانایی های خود را به عنوان یک حسگر به اثبات برساند.

زمانی که این تمبر گرافنی در برابر جریان هوا قرار می گیرد، ذرات جذب سطح خارجی فوم شده و هر یک گرافن را به شیوه خود تحت تاثیر قرار داده و به تدریج مقاومت الکتریکی آن را بهبود می بخشند. با عبور دادن جریان الکتریکی از میان گرافن و محاسبه میزان تغییراتی که در مقاومت آن ایجاد شده می توان هویت ذره ای که به فوم چسبیده است را تعیین کرد.

به علاوه محققان با عبور دادن جریانی 100 میلی آمپری از میان فوم دریافتند می توان به این شکل ذرات چسبیده به فوم را از آن جدا کرد و به این شکل با پاکسازی حسگر از آن برای دفعات بعدی نیز استفاده کرد. آزمایشها بر روی این حسگر نشان می دهد فوم گرافنی می تواند طی پنج تا 10 دقیقه هزار بخش در میلیون از ذرات مختلف را ردیابی کند.

بر اساس گزارش گیزمگ، با توجه به اینکه استفاده و تغییر دادن حسگر گرافنی بسیار ساده است و می تواند در درجه حرارت اتاق و در ابعادی بزرگتر ویژگی های خود را حفظ کند، کاربردهای متعددی خواهد داشت، برای مثال می تواند کاربرد ابزارهای حسگر اتمسفری را برای محققان تسهیل کند.