به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا نریمانی در آیین گشایش دهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور، دامپزشکی و آبزیان افزود: این تسهیلات با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت پنج ساله بوده و تاکنون 580 طرح استان را شامل شده است.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان در استفاده از این تسهیلات رتبه اول کشور را دارا شده، بیان داشت: در سال جاری 300 واحد دام و طیور استان مصرف سوخت خود را از گازوئیل به گاز طبیعی تغییر دادند و همچنین در اجرای طرح های بهینه سازی مصرف سوخت، 30 درصد کاهش مصرف ایجاد کرده اند.
نریمانی افزود: تولیدات بخش کشاورزی استان اصفهان بالغ بر شش میلیون تن در سال است که از این میزان، بیش از یک میلیون تن به تولیدات مواد پروتئینی، دام، طیور و آبزیان اختصاص دارد.
ضریب خودکفایی محصولات پروتئینی اصفهان را 1.35 درصد است
نریمانی ضریب خودکفایی محصولات پروتئینی استان را 1.35 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: بیش از یک سوم این محصولات از استان به دیگر استان ها منتقل می شود.
وی اعلام داشت: در صورت رفع موانع موجود و بدون در نظر گرفتن توسعه کمی در ایجاد واحدهای جدید و با رویکرد افزایش بهره وری و استفاده از ظرفیت های موجود، استان قادر به تولید سالانه 230 هزار تن گوشت مرغ، یک میلیون تن شیر خام، 90 هزار تن تخم مرغ، 70 هزار تن گوشت قرمز و دو برابر کردن تولیدات آبزیان است.
اصفهان رتبه اول صادرات شیر خام به خاورمیانه را دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان صادرات شیرخام برای اولین بار به کشورهای حوزه خلیج فارس، کسب رکورد تولید شیر برای هر رأس گاو اصیل تا 10 تن به صورت روزانه و اجرای طرح لیبل دار کردن لاشه های دام برای تمایز نوع و جنس دام عرضه شده در فروشگاه ها برای اولین بار در کشور را از مهمترین اقدامات استان در سال جاری در این حوزه دانست.
وی در بخش سیاستهای این سازمان نیز به توسعه کمی در مناطق کمتر توسعه یافته و دارای مزیت استان، توسعه واحدهای موجود استان تا رسیدن به ظرفیت های اقتصادی و افزایش توسعه کیفی، ارتقای بهره وری با استفاده از امکانات موجود و استفاده بیشتر از فضاهای خالی صنعت دامپروری در استان، حمایت از سرمایه گذاری های جدید در بخش کشاورزی و به ویژه دامپروری، تکمیل و تجهیز قرنطینه ها، توسعه صنعت بیمه دام و طیور و افزایش استفاده از مکانیزاسیون در مزارع پرورش ماهی اشاره کرد.
نریمانی همچنین در خصوص چالشهای استان در صنعت دامپروری اعلام داشت: پایین بودن سطح مکانیزاسیون، فرسوده بودن سیستم ها، پایین بودن دانش فنی بهره برداران و نیز عدم وجود بازارچه های عرضه مستقیم از مشکلات استان در این بخش است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی نقش نمایشگاه در حل این چالشها را بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: نمایشگاه به خوبی می تواند زمینه حل مشکلات و ارایه راهکارها را فراهم سازد.