قم - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی و پژوهشی بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: صاحبان ایده و نوآوران باید از امکانات موجود پارک های علم وفناوری و مراکز رشد استفاده بهینه داشته باشند.

دکتر آریا الستی در حاشیه هشتمین نشست مشترک روسای بنیاد دفتر نخبگان که به مدت 2 روز در قم در حال برگزاری است، در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: مراکز رشد به مثابه یک قلم در دست یک صاحب طرح است که باید طراح با آن بنویسد و نمی‌تواند توقع داشته باشد که خود قلم به صورت اتوماتیک بنویسد.

مرکز رشد نباید از هر ایده ای حمایت کند

وی افزود: برخی از طراحان توقع دارند به صرف داشتن ایده، مرکز رشد از آنها حمایت کند و همه کارهای مربوط به طرح‌شان را انجام دهد.

استاد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه نوآوران باید انتظارات خود را از مراکز رشد تنظیم کنند، گفت: اگر توقع زیادی از این مجموعه‌ها داشته باشیم بدون شک دچار یأس و سردرگمی می‌شویم.

بار ثمردهی ایده به عهده صاحب طرح است

معاون برنامه ریزی و پژوهشی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه هیچکس انتظار ندارد که یک طراح حتما مجری طرح هم باشد، بیان داشت: موضوعی که باید نوآوران به آن توجه کنند این است که بار معرفی و کار اجرایی ایده برعهده خودشان است.

الستی با تاکید براینکه یک سرمایه گذار و مجری ایده زمانی که سود آوری آن را درک کند وارد گود می‌شود، اضافه کرد: این وظیفه طراح است که به مجری اثبات کند که  طرحش قابلیت تبدیل به محصول و ورود به بازار را دارد.

ارزیابی ایده ها در مرکز رشد یک نقطه قوت محسوب می شود

وی با بیان اینکه صرف داشتن ایده دولت موظف به حمایت از آن نیست، گفت: ایده ها درمراکز رشد خلق می‌شوند و پا می‌گیرند و وارد بازار می شوند.

معاون برنامه ریزی و پژوهشی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه ارزیابی ایده ها برعهده مرکز رشد است، گفت: طبق آیین نامه در مراکز رشد تنها از طرح هایی حمایت می شود که قابلیت اجرایی و توانایی ورود به بازار را داشته باشد.

تشریح وظایف پارک علم وفناوری و مراکز رشد

استاد دانشگاه صنعتی شریف افزود: پشتیبانی فکری، تامین سرمایه، انتخاب شریک و همکار، معرفی ناظر فنی، تجاری و حقوقی از جمله وظایف مهم مراکز رشد و پارک های علم و فناوری است.

الستی مراکز رشد را ابزار مناسبی برای اهداف بنیاد ملی نخبگان معرفی کرد و گفت: بنیاد نهادی ستادی است و ابزارهای حمایت ایده را ندارد.

مرکز رشد و بنیاد نخبگان همدیگر را تکمیل می کنند

وی با تاکید براینکه هیچ موازی کاری با مراکز رشد و پارک علم و فناوری نداریم، افزود: بنیاد وظایف خود را با امکانات مراکز رشد انجام می دهد و برخی اوقات نیز حمایت های مالی و فکری هم به این مجموعه ها دارد.

معاون برنامه ریزی و پژوهشی بنیاد ملی نخبگان با تشریح این مطلب که لزوما ایده با نخبگی، و اختراع با نوآوری به یک معنا نیست، گفت: برخی مواقع این موضوع ها باهم اشتراک دارند و از طرفی قرار نیست هرکس که نخبه بود حتما به پارک علم و فناوری و یا مراکز رشد مراجعه کند.

الستی افزود: خیلی از ایده ها و نخبگان نباید، درمراکز رشد مطرح شود و باید درجای دیگری اندیشه های تازه آنها مطرح شود.