زاهدان - خبرگزاری مهر: معاون امنیتی - انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان در بخش سرانه مطالعه از میانگین کشوری عقب است و باید از تمامی امکانات استفاده شود تا به جایگاه واقعی خود دست یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، جلال سیاح عصر چهارشنبه در سومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان و کمیته نهضت مطالعه مفید اظهار داشت: در خصوص اهمیت کتاب و کتابخوانی تاکیدات بسیاری از سوی بزرگان دین و مسئولان کشور شده و باید از تمامی پتانسیل ها و ظرفیت های موجود جهت ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه استفاده شود.

وی همکاری و همیاری تمامی دستگاه های دولتی و غیر دولتی را از ابزارهای مهم تبلیغ و ترویج مطالعه در جامعه دانست و گفت: تمامی ادارات و ارگان ها باید بخشی از بودجه فرهنگی خود را در این بخش هزینه کنند.

وی افزود: مطبوعات بازوی توانمند در جهت ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه در جامعه هستند و نشریات محلی باید در جهت فرهنگ سازی مطالعه بیشتر تلاش کنند تا شاهد نمایان شدن مزایای مطالعه مفید در جامعه باشیم.

مدیر کل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه با اشاره به مفاد آیین نامه اجرایی سند مطالعه مفید گفت: اعضای این انجمن پس از انتخاب مکلف به شرکت در جلسات که به صورت هر دو ماه یکبار تشکیل می شود هستند و باید گزارشی از عملکرد خود در جهت ترویج مطالعه مفید ارائه دهند.

اسفند یار زید آبادی همچنین به سند چشم انداز کتابخانه ها در افق 1404 اشاره کرد و افزود: طبق پیش بینی های موجود در این سند باید تا پایان برنامه به ازای هر نفر چهار جلد کتاب و به ازای هر 100 نفر هشت متر مربع فضای کتابخانه ای ایجاد شود.

وی بیان داشت: شهرداری های استان بیش از دو میلیارد ریال به نهاد کتابخانه ها بدهکارند که تاکنون با پیگیری های انجام شده 650 میلیون ریال آن پرداخت شده است.

وی گفت: بر طبق قانون جدید اگر شهرداری ها تا پایان بهمن ماه بدهی خود را پرداخت نکنند سازمان اقتصاد و دارایی مکلف است تا سهم نیم درصد  کتابخانه ها را از حساب در آمد کل شهرداری برداشت نموده و به حساب انجمن شهرستان واریز کند.

دبیر کمیته نهضت مطالعه مفید استان همچنین با اشاره به برنامه های صورت گرفته در اداره کل کتابخانه های عمومی افزود: برگزاری مسابقات مکتوب و اینترنتی از مهمترین برنامه های در حال انجام در این اداره کل است که هر ماه برگزار می شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه امضای تفاهمنامه با استانداری و آموزش و پرورش جهت اهدا کتاب به مدارس را از مهمترین برنامه های در دست اقدام این اداره دانست و اظهار داشت: بر طبق این تفاهم نامه در سال 90 مبلغ یکصد میلیون تومان جهت خرید و اهدا کتاب به آموزش و پرورش اختصاص داده شده که کتب مختلف و مورد نیاز مدارس پس از تهیه در یک نمایشگاه در اختیار مدیران و مسئولین مدارس قرار گیرد تا آنها با توجه به نیاز مدرسه خود کتاب و منابع را انتخاب کنند.

حجت الاسلام عباس دانشی با اشاره به برنامه های برگزار شده در هفته کتاب گفت: تجلیل از خادمین و فعالان بخش کتاب، ناشرین و مولفین استانی و کتابداران و کتابخوانان نمونه از برنامه هایی بود که در هفته کتاب جهت ترویج فرهنگ مطالعه در استان برگزار شد.