به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست که عصر پنجشنبه با توجه به جنبشهای اخیر کشورهای اسلامی و ادبیات سیاسی معاصر در زمینه حکومت اسلامی در پژوهشگاه بین المللی المصطفی برگزار شد، عباس یوسفی، پژوهشگر این پژوهشگاه و از محققان علوم سیاسی به بیان اهمیت و جایگاه مدیریت حکومت اسلامی در ادبیات سیاسی جهان پرداخت.
وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی با تکیه بر شعارها، خواستهها و آرمانهای دینی به ظهور رسید و بر این اساس میتوان گفت که انقلاب اسلامی ایران با رویکرد و مدیریت فرهنگی بنا شده است.
یوسفی، سخنان خود را با موضوع مدل مدیریت بر علوم و هرم معکوس در رهبری که برگرفته از اندیشههای سیاسی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر اساس آموزههای دینی و روایی همچنین نحلههای تاریخی نظریه پردازی در باب حکومت ارائه کرد.
وی به دو نحله تاریخی نظریهپردازی در مدیریت و حکومت اشاره کرد و گقت: متدولوژی اول تجربهگرایی و متدولوژی دوم اندیشههای پست مدرنیست در زمینه حکومت است.
این استاد دانشگاه در ادامه به بررسی چند تئوری در زمینه رهبری پرداخت و گفت: تئوری رهبری خدمتگزار، تئوری رهبری معنوی، تئوری رهبری تحولآفرین، تئوری رهبری تعادل آفرین، تئوری رهبری بسیط و...، از جمله تئوریها در زمینه رهبری است.
وی در ادامه به عناصر کلیدی در مدیریت حکومت اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: انگیزه الهی، تکلیف مداری و مردممداری، سه محور و پایههای حکومت دینی است.
یوسفی تأکید کرد: الگوی هرم معکوس در سازمان دینی که شامل سه عنصر فوق است مهمترین رکن مدیریت و حکومت اسلامی بر اساس اندیشههای امام خمینی(ره) است که البته این سه رکن را میتوان با بنیادهای علمی سیاست و آموزههای دینی برای تمامی حکومتهای اسلامی منطقه گسترش داد.
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۰ - ۲۰:۳۶
قم - خبرگزاری مهر: پژوهشگاه بینالمللی المصطفی نشست علمی - تخصصی شیوههای ترویج مدل رهبری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در کشورهای اسلامی را برگزار کرد.