به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا نورس در کارگاه اخلاق حرفه ای و مامایی در استان اظهار داشت: پزشکی قانونی در راستای پیشگیری از قصور پزشکی و کاهش شکایات از کادر درمان و مامایی با برگزاری کارگاه های آموزشی می تواند نقش مهمی را ایفا کند.
وی افزود: به طور کلی پزشکی قانونی از دو واژه پزشکی و قانونی بر حسب ضرورتی که در جامعه احساس می شود تشکیل شده که با استفاده از تمامی ظرفیتهای پزشکی و قانونی در راستای کمک به مجریان قانون در برقراری بهتر عدالت فعالیت می کند.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان جنوبی ادامه داد: 85 درصد از مراجعات به پزشکی قانونی معاینات سرپایی، 12 درصد نمونه آزمایشگاهی در بحث تعیین علت فوت و مسمومیتها و سه تا پنج درصد مربوط به مرگ ها و تعیین علت فوت است.
نورس تصریح کرد: یکی از مهم ترین وظایف پزشکی قانونی که آن را از سایر دستگاهها متمایز می کند پاسخگویی به استعلامات مراجع قضایی، انتظامی و بعضی از ادارات به عنوان کارشناس در تعیین آسیب ها و صدمات وارده به بدن از دیدگاه پزشکی و قانونی در حوزه معاینات بالینی، اجساد و موارد آزمایشگاهی است.
وی گفت: بحث پیشگیری از وقوع جرم و قصور پزشکی یکی دیگر از مهم ترین وظایف پزشکی قانونی است که بیشتر از همه ارتباط پزشکی قانونی را با جامعه پزشکی مشخص می کند و یا سبب شده که پزشکان و کادر درمانی با پزشکی قانونی در ارتباط باشند.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان جنوبی بیان داشت: طی چند سال اخیر در استان خراسان جنوبی تلاش شده در زمینه اطلاع رسانی و آموزش بیشتر با هدف پیشگیری از خطاها و قصور اقدام به برگزاری کارگاههای متعدد برای پزشکان، پرستاران و سایر گروههای درمانی با مباحث اخلاق پزشکی، اخلاق حرفه ای، اصول مستند سازی اسناد و مدارک پزشکی و سایر موارد شود.
نورس همچنین در مورد ارتباط پزشکی قانونی با حوزه زنان گفت: از مهم ترین موارد مرتبط یا این حوزه می توان در زمینه های سقط جنین، نزاع، همسر آزاری، بررسی بارداری و مسائل فرزند خواندگی، درخواست حضانت و سرپرستی، معاینات اختصاصی و بررسی ابوت و تشخیص هویت "DNA" نام برد.