مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در بررسی کارنامه سیاسی اخوان‌المسلمین و انقلاب‌های خاورمیانه را تاکید می کند آزاد سازی فلسطین در تفکر انقلاب اسلامی ایران و تفکر اخوان، نقطه اشتراک مهمی است که می‌تواند نقطه آغازین برپایی راهبرد مشترک در ابعاد سیاسی و دینی باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌ها، دفتر مطالعات سیاسی این مرکز اعلام کرد: جنبش اخوان‌المسلمین یکی از مهمترین بازیگران اصلی صحنه قیام‌های اخیر در همه کشورهای عربی (به غیر از بحرین) است که از تشکل مستحکم و گستردگی فوق‌العاده‌ای برخوردار است و به علت فرآیند سرکوب چند دهه گذشته دوران خفقان و اختناق، برای ایفای نقش سیاسی در ساختارهای جدید انگیزه بالایی دارد.

براساس این گزارش، جنبش اخوان‌المسلمین در مصر، پس از بیداری اسلامی، توانسته است موقعیت برتر خود را در میان جریانات دیگر سیاسی تثبیت کند.

براساس این گزارش، این جنبش پس از سقوط رژیم مبارک با دو چالش شکاف‌های دورنی و گسترش فعالیت جریان سلفی وهابی مواجه شده است. در این شرایط، اخوان‌المسلمین برای تقویت جایگاه خود در ساختار سیاسی آینده مصر، در کنار سیاست اسلامگرایی رویکرد عملگرایانه را در پیش گرفته است.

این گزارش حاکی است: باتوجه به گستردگی حضور اخوان به‌ویژه در مصر، تونس، اردن، یمن و لیبی، ورود به عرصه گفتگو با این جریان، اقدام مناسبی برای شناخت عرصه‌های مشترک ایدئولوژیک و سیاسی است. آمریکا به رغم تفاوت ماهوی به چنین اقدامی دست زده است و لذا تحرک جدی در این زمینه یک الزام اساسی است.

این دفتر درخصوص آزادسازی فلسطین می‌افزاید: این مسئله در تفکر انقلاب اسلامی ایران و تفکر اخوان، نقطه اشتراک مهمی است که می‌تواند نقطه آغازین برپایی راهبرد مشترک در ابعاد سیاسی و دینی باشد.

براساس این گزارش، از دیگر ویژگی مهم قیام مردم مصر این است که مردم این کشور احساس می‌کنند که قیام بزرگی را انجام داده و اکنون، الگوی جدیدی را از قیام و تلاش برای استقلال در منطقه و جهان اسلام ارائه داده‌اند. احساس بزرگی و الگو بودن مصری‌ها در حال حاضر باید مبنای هرگونه رفتار با آن‌ها باشد و تابع کردن آن‌ها با هر مقوله یا الگویی، حساسیت آن‌ها را تحریک می‌کند.

بنابراین، در شرایط کنونی، این مسئله یکی از ظرفیت‌های راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران در قبال انقلاب‌های منطقه است که می‌توان از آن در راستای مقابله با انحراف این انقلاب‌های مردمی ازسوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی استفاده کرد.