به گزارش خبرنگار مهر، دکتر نگار داوری اردکانی استادیار گروه زبانشناسی دانشگاه شهید بهشتی عصر چهارشنبه 14 دی ماه در دومین کنگره علوم انسانی با بیان اینکه پدیده گریز ناپذیر جهانی شدن در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی ، فرهنگی و ... تأثیرگذار است گفت: زبان به عنوان یکی از ابزارهای هویت فرهنگی جامعه نقش کلیدی دارد.
وی افزود: نظر به جایگاه و شأن بالای زبان فارسی در میان مردم ایران و نگرش مثبت آنها به این زبان، یکی از مهمترین اهداف تأسیس و توسعه رشته زبانشناسی در ایران و نیز یکی از راهبردهای کاربردی کردن و در نتیجه نیاز محور نمودن پژوهشهای این رشته، میتواند توجه به نیازهای برنامهریزی زبان در ایران و به ویژه برنامهریزی زبان فارسی باشد.
داوری اردکانی با بیان اینکه در این پژوهش آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان یکی از راه های گسترش هویت فرهنگی و فرهنگ اسلامی ایرانی تلقی می شود، کنکاش در خصوص شیوه های صحیح گنجاندن آن در کتاب های آموزش زبان فارسی را به عنوان یکی از راه های انتقال فرهنگ و هویت ایرانی دانست که می تواند در دراز مدت یکی از راه های هویت سازی و بازسازی هویت در فارسی زبانان و حفظ و هویت فرهنگ ایرانی در میان غیر فارسی زبانان باشد.
وی تصریح کرد: مشاهده میشود یکی از عمدهترین نیازها و موانع رشد عالیترین نهاد برنامهریزی زبان فارسی در ایران، یعنی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نبود کارشناسان ورزیده و آگاه به مسائل و مشکلات زبان فارسی است.
استادیار گروه زبانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: نتیجه این پژوهش نشان میدهد لازم است ضمن تقویت و گسترش رشته زبانشناسی همگانی در مقطع کارشناسی، به تأسیس شاخههای تخصصی زبانشناسی با تمرکز بر شاخههای کاربردی زبانشناسی و نیز تأسیس رشته برنامهریزی زبان در جهت حل مسائل زبان فارسی و برنامهریزی این زبان و سایر زبانهای رایج در ایران اقدام کرد.