وزرات بهداشت اندونزی از بزرگترین سازمان اسلامی این کشور برای محدود کردن استعمال دخانیات توسط مردم این کشور کمک خواسته تا اهداف ستاد خود را علیه این عادت مرگ بار در پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی جهان اجرایی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، جاندرا یوگا آدیتاما مدیرعامل بخش کنترل بیماری و سلامت محیط زیست در وزارت بهداشت اندونزی گفت: به عنوان پایه و اساس بحث، ما چیستی مقررات را توضیح می دهیم و این که مصرف تنباکو می تواند چه تبعاتی داشته باشد را تبیین می کنیم و برای اعمال این مقررات از نهادهای دینی چون نهضت العلما کمک می گیریم.

این ابتکار عمل همزمان با دیدار وزیر بهداشت با رهبران اسلامی آغاز به کار کرده است. مقامات بهداشت با کمک گرفتن از رهبران دینی تلاش می کنند استعمال دخانیات را در این کشور محدود کنند. چرا که درحال حاضر اندونزی سومین مصرف کننده بزرگ دخانیات در جهان پس از چین و هندوستان است.

مقامات وزارت بهداشت حمایت نهضت العلما را بسیار مهم قلمداد می کنند چرا که این سازمان دارای بیش از 30 میلیون عضو است.

سالانه حدود 200 هزار نفر از اندونزیاییها دراثر بیماریهای مرتبط با تنباکو جان خود را از دست می دهند. هرسال در سراسر جهان شش میلیون نفر در نتیجه چنین بیماری هایی جان خود را از دست می دهند. براساس هشدار سازمان بهداشت جهانی اگر روندهای کنونی استعمال دخانیات ادامه یابد در قرن بیست و یکم تعداد افرادی که جان خود را در اثر این بیماریها از دست می دهند به یک میلیارد نفر می رسد.

سازمان محمدیه به عنوان دومین سازمان بزرگ اسلامی در اندونزی سالها پیش استعمال دخانیات را ممنوع کرد اما نهضت العلما استعمال دخانیات را مکروه دانسته است.

پیش از این در ژانویه 2009، حدود 700 نفر از شورای علمای اندونزی برای حفظ سلامتی کودکان و زنان باردار، استعمال دخانیات در اماکن عمومی را ممنوع کردند.