شیراز - خبرگزاری مهر: مدیر کل گمرک استان فارس خبر از افزایش وزنی 481 درصدی واردات استان طی سال جاری داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سکینه سیاحی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به وضعیت واردات و صادرات استان فارس طی سال جاری، گفت: طی سال جاری واردات استان فارس 53 هزار تن با ارزش 171 میلیون دلار بوده اما در مدت مشابه سال قبل واردات استان بیش از 9 هزار تن و ارزش بیش از 44 میلیون دلار بوده است.

وی ادامه داد: واردات استان فارس در سال جاری از لحاظ ارزشی رشد 283 درصدی داشته که رتبه اول واردات نیز به ماشین آلات صنعتی تعلق دارد.

مدیر کل گمرک استان فارس تغییر در محل ساختمان اداری گمرک را یکی از دلایل رشد واردات استان اعلام کرد و افزود: ساختمان قبلی گمرک دارای فضای مناسبی نبود و به همان دلیل اکثر وارد کنندگان ترجیه می دادند که واردات خود را از گمرک استانهای همسایه انجام دهند در حالیکه امروز با تغییر در محل ساختمان گمرک فارس خدمات دهی مناسبی به وارد کنندگان ارایه می شود.

سیاحی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه صادرات استان فارس در سال جاری ارزشی بوده است، یادآور شد: صادرات کالا در سال جاری از لحاظ ارزشی 20 درصد رشد داشته اما از لحاظ وزنی 37 درصد کاهش را شاهد هستیم.

وی عدم صادرات سیمان در سال جاری را دلیل کاهش وزنی صادرات استان اعلام کرد و افزود: در سال گذشته یکی از محموله های بزرگ صادرات فارس سیمان بود که در سال جاری بنا به دلایلی تاکنون هیچگونه صادرات سیمان از استان فارس نداشته ایم.

مدیر کل گمرک استان فارس تصریح کرد: در حال حاضر صادرات استان فارس از لحاظ ارزشی 110 میلیون دلار و از لحاظ وزنی 63 هزار و 965 تن است.

سیاحی در خصوص کشورهای هدف صادرات و واردات استان فارس یادآور شد: طی چند سال گذشته کشورهای هدف کالاهای صادراتی استان فارس یکسان بوده ولی در بحث کشورهای طرف واردات کالا به استان سه درصد کاهش داشته ایم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بخش زیادی از کالا های صادراتی فارس توسط گمرکهای استانهای همجوار به خارج از کشور حمل می شود، گفت: کل صادرات استان فارس حدود 300 میلیون دلار است که بخش زیادی از این رقم از استانهای دیگر صادر می شود.

مدیر کل گمرک استان فارس یادآور شد: متاسفانه برخی از صادرکنندگان رویه گذشته خود را تغییر نداده اند و همچنان با توجه به فراهم بودن تمامی امکانات صادراتی در گمرک استان، برای صادرات کالا های خود از استانهای همجوار مثل بوشهر و بندر عباس استفاده می کنند که اینگونه رفتار باعث شده آمار صادرات از گمرک فارس افزایش چشمگیر نداشته باشد.

سیاحی تاکید کرد: از صادرکنندگان فارس خواسته ایم که در صورت استفاده از گمرک استانهای دیگر نام فارس به عنوان تولید کننده درج شود تا این محصول به استان تعلق داشته باشد اما اکثر کارگزاران بومی استانها حاضر نیستند که محل تولید کالا را در باکس مشخص درج کنند.

وی افزود: با این وضعیت آمار صادرات استان فارس واقعی نیست بلکه چندین برابر آمار کنونی است.