قم - خبرگزاری مهر: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به جایگاه قم در زمینه نشر کتاب در کشور، تصریح کرد: هزار و 100 ناشر که 80 درصد آثار آنها در حوزه دین است، در قم فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی اسماعیلی طبا ظهر پنچ شنبه در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه که با حضور دکتر حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آیت الله مقتدایی و جمعی از استادان حوزه در مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به جایگاه قم در تولید و نشر علوم دینی در کشور و جهان، حضور هزاران پژوهشگر و محقق دینی در این شهر و جایگاه آن در نشر کتب دینی یادآور شد: این ویژگی‌ها، این تقاضا و نیاز را ایجاد می‌کند تا هر ساله جمعی از ناشران سرشناس حوزه دین و مخاطبان گردهم آیند و تا از آخرین منشورهای کتاب‌های دینی در کشور مطلع و با یکدیگر تبادل نظر کنند.

رشد 30 درصدی دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه

وی در ادامه با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه با حضور 160 ناشر در 90 غرفه، اظهار داشت: امسال هم به لحاظ تعداد ناشران داخلی و خارجی و هم تعداد عناوین کتب، این نمایشگاه 30 درصد رشد داشته است.

اسماعیلی طبا از حضور 24 ناشر از کشور لبنان و 2 ناشر از کشور عراق در نمایشگاه امسال خبر داد و گفت: این نشان می دهد که ظرفیت بین المللی این نمایشگاه در حال افزایش است و امیدواریم در سال های آینده بتوانیم از حضور ناشران خارجی بیشتری بهره مند شویم.

وی همچنین از تخفیف 40 درصدی فروش کتاب های حوزوی در این نمایشگاه خبر داد و افزود: از این میزان 20 درصد تخفیف از طریق بن کارت‌های الکترونیکی و 20 درصد نیز از سوی ناشران لحاظ می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در ادامه با اشاره به این که سالانه چندین نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی در قم برگزار می شود، یادآور شد: با توجه به این ظرفیت و ویژگی ها، قم نیازمند یک نمایشگاه دائمی است که امیدواریم مکان مناسب و استانداردی برای این منظور در نظر گرفته شود.

تا پایان امسال، سه نمایشگاه کتاب در قم برگزار می‌شود

وی از برگزاری 3 نمایشگاه کتاب تا پایان سال جاری در قم خبر داد و تصریح کرد: هفتمین نمایشگاه کتاب قم، نخستین جشنواره تخصصی کتاب کودک و نوجوان و سومین نمایشگاه یاد یار مهربان با سرمایه گذاری 600 میلیون تومان شامل 300 میلیون تومان اعتبار استانی و 300 میلیون تومان از سوی وزارت ارشاد، تا پایان امسال در قم برگزار خواهد شد.

اسماعیلی طبا در بخش دیگری از سخنان خود بر ساماندهی بحث بررسی کتب در قم تاکید کرد و گفت: در این زمینه با آیت الله مقتدایی، مدیر حوزه علمیه قم مذاکره‌هایی انجام و تفاهم نامه‌ای امضا شده است تا با حضور محققان و پژوهشگران با دقت بیشتری کتاب‌های مذهبی به زیر چاپ بروند.

قم به عنوان مرکز نشر کتب دینی کشور نیازمند حمایت بیشتری است

وی در ادامه با تاکید بر این که قم به عنوان مرکز نشر کتاب‌های دینی کشور نیازمند حمایت‌های بیشتری است، اظهار داشت: امیدواریم با حمایت‌هایی که صورت می گیرد بتوانیم در سال های آینده نمایشگاه بین المللی کتاب های اسلامی را در قم برگزار کنیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان یادآور شد: امیدواریم بتوانیم علوم دینی و اسلامی را از قم و با استفاده از کتاب‌های دینی از طریق انتشار و برگزاری نمایشگاه کتاب در سراسر کشورهای اسلامی، منتشر کنیم.