منطق بنيادين فكر اثر سيد يونس ادياني در 280 صفحه و تيراژ 1650 نسخه منتشر شد.

خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : اين كتاب تلاشي است براي  حساس سازي ذهن جهت باور سازي، باور شناسي و التفات به سوال مندي ذهن و دوري جستن از پرسش استفهامي است تا مسئله هاي فكري به روشني طرح و فهم شوند.

منطق بنيادين فكر در سه رويكرد متفاوت فكري نوشته شده است : 1- بيان انديشه و طرح امكانات انديشيدن 2- التفات به حدود و مرز ذهن، مغز و انديشيدن 3- گشودن راهي نو براي انديشيدن در سراي انديشه خود بنياد و نوبنياد.

دغدغه اصلي نگارنده نه طرح انديشه كه آموزش روش انديشيدن و پژوهيدن است. در اين نوشته  زبان ، مرز انديشه يا انديشيدن به شمار نمي آيد و تنها نشانه روي به سوي انديشه يا انديشيدن است. انديشه با منطق پيوسته نوبنياد مي شود و به صورت طبيعي در فراسوي زبان نحوي و منطقي وجود دارد. شايد اعمال اين روش فكري با شيوه هاي فلاسفه امروزي سازگازي كلي نداشته باشد. ولي احساس مي شود امكان تازه اي فراروي پيروان فكر پژوهي و فكر ورزي قرار مي دهد.

در منطق بنيادين فكر هم پرسشهاي تاريخي حضور دارند و هم پرسشهاي جديد بنيادين طرح شدند. اين مدل شباهت هاي فكري به همه چيزداني را به طور كلي رد مي كند و با اعمال منطق پرسيدن اصل لغزش ناپذيري را در پرتو فهم پذيري به تصوير مي كشد.

در اين نوشته نشان داده مي شود كه فكر تنها در كيهان فلسفي مي گنجد و اساسا در فراسوي هر تصور منطقي و زباني قرار دارد. چون فكر هم ماهيت دارد و هم معماهاي آن فلسفي است.