به گزارش خبرنگار مهر، محمود معتقدی شامگاه پنج شنبه در نشست نقد و بررسی مجموعه شعر "مشق آبها را مینویسم"، سروده نسیم جعفری، در زنجان افزود: استفاده از واژههایی همچون حماسه، درخت، ملکه زیباییها و بسیاری از واژههایی که جنبه اسطورهای دارند، به این مجموعه فضایی عاشقانه و اجتماعی داده است تا نگرش خود را نسبت به جهان، بیان کند.
وی، ادامه داد: نوع تعامل و خویشکاری در روزگار با بیدار کردن آبها، کوهها، زیتون، سنگ، قیصر، مسیح و پیام کلیسا در این شعر از نشانههایی است که جنبه استعارهای دارد.
معتقدی افزود: این مجموعه شعر واژههای کلیدی زیادی داشته و احساس میکنم شاعر از این واژهها استفاده کرده است تا مخاطب را به سوی نگرش اسطورهای و آئینی سوق دهد.
این شاعر و منتقد افزود: مجموعه شعر" مشق آبها را مینویسم،" زبانی جوان و نگرش و جهانبینی اسطورهای و آئینی را دربر میگیرد.
معتقدی ادامه داد: "مشق آبها را مینویسم" به هستی، روشنی و زبان گنجشکها نظر داشته و با توجه به عرفان به سوی تاریخ میرود. همچنین این مجموعه در پی دویدن به قداست عشق و فرصت بوده است. در واقع، مشق آبها را مینویسم کنایه از چهار فصل زندگی انسان داشته و جهان هستی را از عشق تا زایش بر دوش زن میبیند.
وی با بیان اینکه این مجموعه حکایت زنی است که در یک سو پرندهوار پاهایش را گم کرده و در سوی دیگر تسلیم و در بند بودنش ذهن مخاطب را به چالش میکشاند، یادآور شد: پرداختن به زیتون به جای درخت سیب بیگمان جدا ماندگی از طبیعت و زمان مادری را نشان می دهد.
معتقدی با تأکید بر اینکه زبان و ساختار شعری این مجموعه، زبان شعر گفتار بوده و برگرفته از شاعرانی همچون فروغ و صالحی است، ادامه داد: گزینش واژگان و چیدمان در این مجموعه نیاز به جدیت بیشتری داشته است.