شهرری – خبرگزاری مهر: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب با مجهز شدن به فناوریهای روز دنیا بیش از پیش بر بلندای اقتدار ایستاده است.

به گزارش خبرنگار مهر، روز نوزدهم بهمن که مصادف با هشتمین روز دهه فجر انقلاب اسلامی است، به نام "روز نیروی هوایی، آمادگی دفاعی، بسیج و اقتدار ملی" نامگذاری شده است، زیرا یکی از عوامل بزرگی که در جریان انقلاب موجب سقوط قطعی حکومت پهلوی شد، حرکت تحسین برانگیز دلاوران نیروی هوایی در 19 بهمن 1357 بود.

مروری بر خاطرات 19 بهمن

قبل از پیروزی انقلاب، شایعه کودتای ارتش، روز به روز فراگیرتر می شد و همه نگران این اوضاع و احوال بودند. اگرچه اعتصابات پراکنده در برخی از واحدهای ارتش گسترش و موضوع به روزنامه ها نیز کشیده شده بود، اما هنوز مردم، ارتش را در مقابل خود می دیدند و نگران آینده ای مبهم و در هراس از روزی که درگیری نهایی ارتش و مردم بخواهد سرنوشت نهایی انقلاب را رقم بزند، بوده و عده ای هم آماده نبرد مسلحانه برای حصول پیروزی نهایی می شدند.

در این شرایط بزگترین کاری که می توانست روحیه انقلاب را تقویت کند، مقاومت دولت بختیار را در هم شکند و مأموریت "هایزر" را در طراحی کودتای نظامی با شکست مواجه سازد و در نهایت روحیه معدود نظامیانی را که هنوز انقلاب را باور نکرده بودند درهم شکند، اعلام همبستگی ارتش با ملت بود.

در آن زمان مقامات عالی رتبه نظامی به هیچ وجه زیر بار پذیرش انقلاب و اعلام همبستگی با مردم نرفته و همچنان از دولت بختیار حمایت می کردند و در این شرایط بود که نظامیان فداکار و متعهد نیروی هوایی به این نتیجه رسیدند که باید دست به کار بزرگی زده و وظیفه ملی و مذهبی خود را انجام دهند.

حرکت شجاعانه پرسنل نیروی هوایی در 19 بهمن

از شکننده‌ترین ضربات بر پیکر رژیم شاهنشاهی، حرکت شجاعانه پرسنل نیروی هوایی ارتش در 19 بهمن 1357 بود.

در این روز، نظامیان متعهد نیروی هوایی، با حضور در اقامتگاه رهبر کبیر انقلاب اسلامی در مدرسه "رفاه" و بیعت با حضرت امام(ره)، سندی از افتخار، حماسه، رشادت و ایمان را در برگ های زرین انقلاب اسلامی به ثبت رساندند.

امام خمینی(ره) در روز 19 بهمن 57 در جمع پرسنل نیروهای هوایی فرمودند: "درود بر شما سربازان امام عصر(عج) همانطور که فریاد زدید، تا کنون در خدمت طاغوت بودید، طاغوتی که همه هستی ما را ساقط کرد، طاغوتی که ما را برده خارجیها کرد و از امروز در خدمت امام عصر(عج) و در خدمت قرآن کریم هستید".

عظمت رویداد با شکوه ۱۹بهمن نه تنها در خاطره نسل انقلاب بلکه در اذهان نسل های بعد این کشور نیز همیشه به عنوان یک حماسه جاویدان متجلی و منورخواهد ماند. البته افتخارات ارتش به ویژه نیروی هوایی در دوران به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی بی ‌شمار است. ولی بی شک یکی از ماندگار ترین آنها همین خاطره بیعت همافران نیروی هوایی با امام خمینی (ره) است.

از زمانی که حضرت امام(ره) در روز 12 بهمن به ایران آمدند و در حلقه بهم پیوسته کارکنان تشریفات نیروی هوایی مورد محافظت قرار گرفتند، تا روزها و رویدادهای پس از آن و دیدار تاریخی همافران و افسران نیروی هوایی با حضرت امام‌(ره) در مدرسه علوی، همگی از افتخارات ارتش در مسیر همگامی و همراهی با انقلاب اسلامی است.

بسیج؛ سند افتخار انقلاب اسلامی است

در نام گذاری امروز بسیج مستضعفان هم به عنوان یکی دیگر از حماسه آفرینان انقلاب اسلامی آمده است زیرا بسیج مظهر اقتدار، عظمت ملی و پاسدار حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی ودفاع مقدس است.

این نهاد انقلابی با خلوص نیت و عزمی راسخ موفقیت های بسیاری را در حوزه های مختلف علمی، فرهنگی و ورزشی کسب کرده و این نشان از توانمندی و رشد و تعالی این نیروی مردمی است.

بسیج پس از پیروزی انقلاب اسلامی از درون اقشار میلیونی مردم، حرکتی خودجوش، در راستای حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب پدید آمد.

فرهنگ بسیجی همان فرهنگ ولایتمداری، اخلاص و ایمان در مسیر تحقق اهداف انقلابی و الهی است.

بسیجیان با بینش، بصیرت و گوش به فرمان رهبری انقلاب، همه توطئه ها را خنثی و همان گونه که جوانان انقلابی ایران اسلامی در جنگ تحمیلی و نابرابر مقابل قدرتهای دنیا ایستادند، امروز نیز قویتر از دیروز آماده دفاع از کیان این آب و خاک هستند. امروز بی شک نیروهای جان بر کف بسیجی، قدرتمندتر و آگاه تر از هر زمان دیگری، آماده حضور در عرصه های مختلف انقلاب هستند.

بسیج پدیده ای انقلابی است که ملت و مسئولان باید آن را جدی گرفته و قدر بدانند، چراکه انقلاب با فراگیرشدن بسیج بیمه شده و خواهد شد.

بسیج و بسیجی از منظر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

حضرت امام خمینی(ره) در سخنان خود از بسیج و بسیجی این چنین یاد کرده است:

"بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفه‌های آن بوی بهار وصل و طراوات تعیین و حدیث عشق می دهد".

"اگر بر کشوری نوای دلنشین تفکر بسیجی طنین انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد شد".

"بار دیگر تأکید می ‌کنم که غفلت از ایجاد ارتش بیست میلیونی سقوط در دام دو ابرقدرت جهانی را به دنبال خواهد داشت".

"ملتی که در خط اسلام ناب محمدی(ص) و مخالف با استکبار و پول پرستی و تحجرگرایی و مقدس نمایی است، باید همه افرادش بسیجی باشند".

"در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجیم".

"بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا کرده اند".

"بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‌های رفیع آن اذان شهادت و رشادت سرداده‌اند".

"من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه می ‌خورم و از خدا می خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند".

"تشکیل بسیج در نظام جمهوری اسلامی ایران، یقیناً از برکات و الطاف جلیه خداوند تعالی بود که بر ملت عزیز و انقلاب اسلامی ایران ارزانی شد".

بسیج از منظر مقام معظم رهبری

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در مقاطع مختلف از بسیج چنین یاد کرده است:

"بسیج به معنی حضور و آمادگی در همان نقطه ای است که اسلام و قرآن و امام زمان(ارواحناه و فداه) و این انقلاب مقدس به آن نیازمند است".

"پیوند میان بسیجیان عزیز و حضرت ولیعصر(عج) مهدی موعود عزیز یک پیوند ناگسستنی و همیشگی است".

"شما جوانان بسیجی و سپاهی و جوانان مؤمن آگاهی را با احساس مسئولیت و شور و شعور همراه کردید".

"نیروهای نظامی و بسیجی ما مؤمن و با اخلاصند و به عنوان پشتوانه ‌ای که هیچ خدشه‌ای در آن راه ندارد، محسوب می ‌شوند".

"انکار بسیج، انکار بزرگترین ضرورت و مصلحت برای کشور است".

"اگر بسیج در دوران پس از جنگ نبود و اگر امروز هم نباشد، کمیت این انقلاب و این نظام واهمه حرکتهای سازنده این کشور لنگ است".

"انکار بسیج و بی ‌احترامی به آن یا نابخردانه است یا خائنانه است".

"تا وقتی که این کشور و این ملت به امنیت احتیاج دارد، به نیروهای بسیج، به انگیزه بسیح به سازماندهی بسیجی و به عشق و ایمان بسیجی احتیاج است".

"فرزندان بسیجی ‌ام با حضور خود در هر صحنه ای که لازم است دشمنان زبون را مرعوب و منکوب سازند".

"بسیج، یعنی نیروی کارآمد کشور برای همه میدانها".

"همه جا چیزی شبیه بسیج هست، تنها به این درخشندگی، به این فراگیری، به این زیبایی، به این فداکاری، من در جایی سراغ ندارم".

"بسیج، اختصاص به یک منطقه جغرافیایی ویک منطقه انسانی و طبقاتی و قشری ندارد، همه جا هست".

"ایمان عاشقانه، ایمان عمیق، ایمان توأم با عواطف که از خصوصیات ملت ایران است باعث درخشان شدن بسیج شد".

"دانشجوی بسیجی دشمن کمین گرفته را از یاد نمی برد و غافلانه خود و دانشگاه و کشورش را به دست تطاول دشمن نمی سپرد".

"بسیاری از پیشرفتهای کشور مرهون تفکر بسیجی است".

"هریک از آحاد قشرهای مختلف جامعه که دارای روحیه حساس مسئولیت و ایمان باشد، بسیجی است".

"بسیاری از پیشرفتها و موفقیتهای نظام اسلامی در عرصه‌های مختلف مرهون تفکر و میل بسیجی است".

"بسیجی یعنی علی(ع) که تمام وجودش وقف اسلام بود".

.............................................

مینا شمسی