وزیر ارشاد وعده داد برای مبادله دانشجو با کشورهای آمریکای لاتین و تأسیس کرسی زبان فارسی در دانشگاه‌های این منطقه، با کامران دانشجو وزیر علوم مذاکره کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز یکشنبه 23 بهمن در دفتر کارش با جمعی از خبرنگاران کشورهای آمریکای لاتین که برای شرکت در برنامه‌های دهه فجر و راهپیمایی 22 بهمن به ایران آمده بودند، دیدار و گفتگو کرد.

در ابتدای این برنامه عبدالحسین الله کرم رئیس موسسه مطالعات آمریکا توضیحاتی درباره برنامه دعوت از هیئت رسانه‌ای مذکور برای حضور در ایران و لزوم تنویر افکار عمومی جهان درباره موضع ایران در قبال مسائلی مانند بیداری اسلامی در منطقه ارائه کرد و سپس 9 تن از فعالان رسانه‌ای دعوت شده از آمریکای لاتین، به معرفی خود و رسانه متبوعشان پرداختند.

آلخاندرو از استادان یکی از دانشگاه‌های اکوادور و گزارشگر رادیو و تلویزیون ملی این کشور در سخنانی نگرانی خود را از حضور پایگاه‌های نظامی خارجی در اکوادور ابراز کرد و سپس در سخنانی از وزیر ارشاد ایران خواست زمینه ارتباط متقابل دانشگاه‌های ایران و اکوادور را فراهم کند.

وی همچنین از سیدمحمد حسینی خواست در ایجاد اولین شبکه رادیویی اکوادور که منحصراً تحت برای پوشش دانشگاه‌های این کشور است، به اکوادور یاری برساند.

در ادامه بی بی ان الم فعال فرهنگی در رادیو و تلویزیون ملی آرژانتین و از همکاران شبکه تلویزیونی «تله سور» - تحت نظر هوگو چاوز - از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره هدف ایران از تاسیس شبکه تلویزیونی «هیسپان تی وی» پرسید که حسینی پاسخ به این سوال را به جلسه‌ای که فردا با حضور برخی فعالان این شبکه تلویزیونی برگزار می‌شود، موکول کرد.

خورخه رئیس سندیکای روزنامه‌نگاران پاراگوئه از حسینی به عنوان یکی از اعضای هیئت دولت درخواست تاسیس کنسولگری ایران را در این کشور مطرح کرد.

همچنین خورخه پیرار شاعر و روزنامه‌نگار پاراگوئه‌ای و عضو جبهه ملی برای آزادی السالوادور ابراز علاقه کرد که آثار زبان فارسی به زبان اسپانیولی در این کشور ترجمه و عرضه شود و همچنین زمینه همکاری با بخش سینمایی ایران فراهم و درخواست کرد رشته تاریخ انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های پاراگوئه تاسیس شود.

خوان پدرو ریواس مدیر رادیو و خبرنگار روزنامه جمهوری اروگوئه نیز در سخنانی کوتاه تمایل خود را برای سفر هنرمندان ایرانی جهت آموزش هنرهای دستی ابراز کرد.

در ادامه سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی خطاب به مهمانان خارجی حاضر در نشست گفت: شاید شما دیروز راهپیمایی مردم تهران را مشاهده کرده‌اید اما این اجتماع میلیونی فقط در تهران نبوده و در تمام شهرها، بخش‌ها و روستاهای ایران برگزار شده است.

وی افزود: آنچه در طول 33 سال اخیر باعث شده ما در برابر آمریکا و غرب بایستیم، همین حضور گسترده مردم و تبعیت آنها از رهبر معظم انقلاب بوده است؛ هر چه غربی‌ها بیشتر ما را تهدید می‌کنند، مردم ما مصمم‌تر و جدی‌تر در صحنه حضور می‌یابند و این ایستادگی و پایداری مردم ما و غلبه آنها بر مشکلات و همچنین دستاوردهای عظیم مردم، باعث عصبانیت آمریکا و دنیای غرب شده است.

وزیر ارشاد با اشاره به شهدای متعدد مردم ایران در راه صیانت از انقلاب و تحقق اهداف کشور، تاکید کرد: خوشبختانه این روحیه در کشورهای دیگر هم ساری و جاری شده و نمونه آن را در لبنان و فلسطین شاهد هستیم.

حسینی ایرانِ قبل از انقلاب را یک کشور وابسته و عقب‌مانده توصیف کرد و گفت: متخصصان ما فرصت پیدا نمی‌کردند که در تصمیم‌گیریهای مهم در حوزه‌های اقتصادی، صنعتی و نظامی حضور داشته باشند؛ تنها در ارتش ما 40 هزار آمریکایی به عنوان مستشار حضور داشتند.

وی با اشاره به نقش بنیانگذاری جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری در جهش کشور در منطقه و جهان بعد از انقلاب افزود: ما الان در جایگاه اول منطقه هستیم و در بسیاری از رشته‌ها، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم. ما الان در زمینه سازندگی نه تنها پاسخگوی نیازهای داخلی هستیم، بلکه می‌توانیم خدماتمان را از جمله در زمینه‌هایی مانند سدسازی، ساختمان‌سازی و راهسازی به کشورهای دیگر صادر کنیم.

وزیر ارشاد در ادامه رابطه ایران را با کشورهای آمریکای لاتین دوستانه و صمیمانه توصیف کرد و با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به این قاره گفت: اکنون رابطه سیاسی ما خوب است و در زمینه‌های فرهنگی هم کارهایی را شروع کرده‌ایم؛ به عنوان مثال اخیراً رایزنی فرهنگی ما در ونزوئلا تاسیس شده و به زودی فعالیت‌های فرهنگی ما هم در این منطقه رونق می‌گیرد.

حسینی اعزام گروه‌های هنری و برپایی نمایشگاه‌های کتاب و عکس و نیز هفته‌های فرهنگی را در آمریکای لاتین از اولویت‌های ایران عنوان کرد و با ذکر مثالی درباره آمادگی لازم در این کشورها نیز افزود: سال گذشته که من برای افتتاح نمایشگاه کتاب هاوانا به کوبا رفته بودم، وقتی وزیر فرهنگ کوبا کتابی را درباره شخصیت امام مشاهده کرد، قول داد زمینه ترجمه آن را به زبان اسپانیولی و انتشارش در این کشور فراهم کند.

وی خطاب به خبرنگاران خارجی حاضر در نشست تاکید کرد: اگر چه فاصله جغرافیایی ما بسیار زیاد است و در وهله اول به نظر می‌رسد که مشترکات زیادی با هم نداشته باشیم، اما چون هم ما و هم شما روحیه حق‌طلبی و ظلم‌ستیزی داریم، می‌توانیم ارتباطات خوبی با یکدیگر برقرار کنیم.

وزیر ارشاد ابراز امیدواری کرد خبرنگاران آمریکای لاتین که مدتی است در ایران حضور دارند، پس از بازگشت به کشورشان وضعیت ایران را آنگونه که هست، برای مردم این کشور و افکار عمومی جهان منعکس کنند.

سیدمحمد حسینی سپس در سخنانی ابراز امیدواری کرد با قطع شدن دخالت‌های خارجی در آمریکای لاتین، ارتباطات فرهنگی ایران با این کشورها بیشتر شود و گفت: اگر شما قانون اساسی ما را که به زبان اسپانیولی و بسیاری دیگر از زبان‌ها ترجمه شده، مطالعه کنید، شناخت خوبی از ایران کسب خواهید کرد.

وی افزود: الان همه مسئولان کشور ما از رهبری گرفته تا رئیس جمهور و دیگر مدیران مستقیم یا باواسطه از طریق مردم انتخاب می‌شوند و همه آنها مسئولیت را موقعیتی برای خدمت می‌دانند.

وزیر ارشاد افزود: در کشورهای حوزه خلیج فارس،  کشوری داریم که یک خاندان آن را اداره می‌کند. دموکراسی آنجا معنایی ندارد ولی می‌بینید آمریکا از این کشورها حمایت می‌کند و این ماهیت غرب را نشان می‌دهد.

حسینی در ادامه اولویت برنامه‌های فرهنگی ایران را کشورهای حوزه آمریکای لاتین عنوان کرد و گفت: کتاب‌ها، آثار و محصولات فرهنگی ما باید به زبان اسپانیولی ترجمه شوند. تعداد رایزنیهای فرهنگی ما به تدریج افزایش پیدا خواهد کرد و ما کمک می‌کنیم که همکاریهای فرهنگی در همه زمینه‌ها ادامه داشته باشد.

وی همچنین وعده داد برای مبادله دانشجو با کشورهای آمریکای لاتین و تاسیس کرسی زبان فارسی در دانشگاه‌های این منطقه، با کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مذاکره کند.