به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با آزمایش روی مدلهای حیوانی آزمایشگاهی دریافتند که استفاده همزمان از شیمی درمانی و گرسنگی های سخت اما با دوره های کوتاه می تواند سرطان را ضعیفتر و امکان زنده ماندن موشها را افزایش می دهد.
به گفته این دانشمندان، این آزمایشات که درحال حاضر فاز اول بالینی انسانی را پشت سر گذاشته اند نشان می دهند که روزه داری می تواند به روشی مثبت روی سلولهای سالم اثر بگذارد. به طوریکه در مدت روزه، سلولهای سالم در یک حالت زمستان خوابی استراحت می کنند و در انتظار مواد غذایی جدید می مانند درحالی که سلولهای بیمار در اثر عدم دستیابی به منابع غذایی ناپایدار و ضعیف شده و به دنبال راههای دیگری برای بازسازی خود می گردند.
درحقیقت این بررسیها نشان می دهد که سرطان وابستگی بسیاری به مصرف کالری دارد و به نظر می رسد که در فقدان مواد غذایی مقاومت کمتری پیدا می کند.
در این تحقیق، از 8 موش مبتلا به سرطان برای 5 موش تنها گرسنگی تجویز شد. نتایج این آزمایش نشان داد که روند رشد و مقاومت تومور بسیار آهسته شد.
در مرحله بعد، این دانشمندان دوره های گرسنگی را با شیمی درمانی ترکیب کردند و نشان دادند که میزان اثربخشی این داروها افزایش یافت و 20 درصد از موشهایی که از مرحله پیشرفته نوعی از سرطان کودکی رنج می بردند را درمان کرد.
همچنین در 40 درصد از این موشها سرطان پیشرفته تا حد قابل توجهی ضعیف شد. درحالی که هیچ یک از موشهایی که تنها تحت معالجه شیمی درمانی قرار داشتند زنده نماندند.
براساس گزارش مدیکال نیوز تودی، فاز اول آزمایش روی انسان با شرکت بیمارانی که از سرطانهای تخمدان و سینه رنج می بردند در کنگره سالانه انجمن سرطان شناسی آمریکا ارائه شده است. اما به گفته این دانشمندان، تنها یک آزمایش بالینی گسترده که ظرف چند سال آینده انجام خواهد شد می تواند نشان دهد که آیا انسان نیز می تواند از این فواید درمانی بهره مند شود یا خیر.
در مطالعه دیگری که در سال 2010 انجام شد 10 بیمار مبتلا به سرطان که دوره های کوتاه روزه داری در مورد آنها تجویز شده بود عوارض جانبی کمتری را نسبت به شیمی درمانی نشان دادند.
اما به گفته این محققان، آزمایشات بالینی نباید روی بیمارانی که بیش از 10 درصد از وزن خود را از دست داده اند و سایر فاکتورهای خطر برای مثال دیابت را نشان می دهند آزمایش شود.