بابک طالبی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تکمیل زیرساختهای پایانه مرزی آذربایجان غربی تا دو سال آینده، افزود: در صورت تخصص و پرداخت به موقع این اعتبارات در پنج پایانه آذربایجان غربی امکانات رفاهی و اداری جهت رفاه حال مسافران و رانندگان ایجاد می شود.
وی از جابه جایی 6 میلیون و 506 هزار تن کالا از پایانه های آذربایجان غربی خبر داد و اظهار داشت: استان در بخش کالا طی 9 ماهه امسال در بین 31 استان کشور با 21.5 درصد رشد از لحاظ وزنی و 16.5 درصد رشد در تعداد مسافر رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل حمل نقل و پایانه های آذربایجان غربی از تردد سالانه بیش از سه میلیون مسافر از پایانه های مرزی استان خبر داد و عنوان کرد: از ابتدای سالجاری تا کنون بالغ بر31 هزار و 500 دستگاه کامیون حامل کالای صادراتی از طریق مرز بازرگان از کشور خارج شده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل از نظر تعداد 12 درصد و به لحاظ مقدار کالای خارج شده 17 درصد رشد داشته است.
طالبی ادامه داد: طی این مدت همچنین بالغ بر 62 هزار دستگاه کامیون حامل کالای وارداتی از طریق پایانه مرزی بازرگان به کشور وارد شده که از رشد چهار درصدی در مقایسه با 10 ماه سال گذشته برخوردار است.
وی با بیان اینکه این پایانه مرزی دروازه اصلی تجارت ایران و اروپا و یکی از حلقه های اصلی اتصال آسیا به اروپا است، اضافه کرد: با توجه به حجم قابل ملاحظه صادرات، واردات، ترانزیت کالا و تردد مسافر، نقش و جایگاه این پایانه مرزی به لحاظ استراتژیکی بسیار اثربخش است.
طالبی از واردات بالغ بر 800 هزار تن کالای ترانزیتی از طریق پایانه مرزی بازرگان از ابتدای سالجاری تا کنون
معادل 10 درصد ترانزیت کشور خبر داد و افزود: مواد سوختی، کالاهای ساختمانی، وسایل نقلیه باری و مسافری، مواد غذایی و کودهای شیمیایی عمده ترین بخش کالاهای ترانزیت ورودی به کشور است.
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از ابتدای سالجاری تا کنون یک هزار و 330 نفر به تعداد رانندگان حمل و نقل کالای آذربایجان غربی اضافه شده، اظهار داشت: این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از رشد بیش از 10 درصدی برخوردار بود.
طالبی با بیان اینکه هم اکنون 25 هزار و 52 راننده در بخش حمل و نقل جاده ای کالا فعالیت دارند، ادامه داد: مجموع افرادی که در زمینه حمل و نقل کالا به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال دارند بیش از 50 هزار نفر بود.
وی مشاغل ایجاد شده در بخش حمل و نقل را از جمله مشاغل پایدار عنوان کرد و گفت: سرمایه و نیروی کار از مهمترین عوامل در جهت رسیدن به رشد و توسعه پایدار در بخش حمل ونقل محسوب شده که باید بستر لازم برای فعالیت افراد در این بخش را فراهم کرد.
طالبی از استمرار کاهش تلفات جاده ای در محورهای برون شهری آذربایجان غربی از ابتدای سالجاری تا کنون خبر داد و اظهار داشت: طی این مدت تلفات جانی ناشی از تصادفات در محروهای برون شهری استان از 462 نفر در سال گذشته به 333 نفر در سال جاری رسیده که کاهشی 28 درصدی است.
وی تعداد تلفات جانی در محورهای روستایی آذربایجان غربی را نیز با هفت درصد کاهش از 88 نفر به 82 نفر دانست و گفت: عملیاتی شدن برنامه های افزایش ایمنی در سفرهای برون شهری، اجرای برنامه های فرهنگی و آشکارسازی نقاط حادثه خیز از دلایل کاهش مستمر تلفات در جاده ها بود.