علي خادمي معاون سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي در گفت وگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اظهار داشت : يك تبليغ مناسب داراي اركاني است كه در صورت توجه به آنها و همچنين رعايت اصول و قواعد اوليه از سوي مبلغ ، تغييرات ارزشمندي در مخاطبان ايجاد خواهد شد.
وي نخستين ركن تبليغ را بصيرت و آگاهي عنوان كرد و افزود : مبلغ مي بايست به هدف فعاليت ها و اقدامات خود به خوبي اشراف داشته باشد ، چرا كه اين امر هدفمندي مبلغ و اقدامات مؤثر و منسجم در راستاي هدفي مشخص و تعيين شده را در پي دارد .
معاون سازمان تبيغات اسلامي استان مركزي مردمي بودن و با مردم بودن را ويژگي مهم ديگري براي مبلغ اعلام و تصريح كرد : در اين شرايط ، مبلغ به خوبي با مشكلات ، دردها و مسائل مبتلابه افراد و جامعه آشنا بوده و همين دردآشنايي موجب مي شود، تا راهكارهاي درمان را به خوبي ارائه كرده ، پيشنهادات مفيدي به منظور رفع مشكلات از سوي مبلغ ارائه شده و مخاطب از ارتباط خود با مبلغ خشنود باشد .
وي در اين مورد مبلغ را پزشكي معرفي كرد كه كارداني وي و همچنين شناخت نوع درد ، موجب مي شود ، داروي معنوي تأثيرگذاري را تجويز و ارائه كند .
خادمي در ادامه با تأكيد بر اين كه مبلغ هرگز نبايد بدون مطالعه سخن بگويد ، مطالعه را از ابزار و پيش زمينه هاي لازم به منظور ارائه مطالب مفيد و سازنده از سوي مبلغ اعلام كرد و افزود : بدون مطالعه سخن گفتن مبلغ ، همانند پتكي است كه بر يك گوهر گرانبها زده مي شود ، بنابراين مطالعه موضوع مورد نظر از سوي مبلغ ، قبل از حضور در ميان مخاطبان امري ضروري است .
وي انتخاب موضوع متناسب با سطح اطلاعات و آگاهي هاي مخاطب را از ديگرموارد ضروري اعلام كرد كه مبلغ مي بايست به صورت جدي از سوي مبلغ مورد توجه قرار گيرد .
معاون سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي ، مستند بودن سخنان مبلغ را ضرورتي ديگر اعلام و تأكيد كرد : يك مبلغ آگاه و هوشيار ، مي بايست در مورد موضوع مورد بحث تحقيق و مطالعه كرده ، بر اساس اطلاعات مستندي كه جمع آوري شده و همچنين با در نظر گرفتن سطح معلومات و اطلاعات مخاطبان ، مطالب مورد نظر خود را عنوان كند .
وي اخلاص و تقوا را از ديگر ويژگي هاي لازم براي مبلغ عنوان كرد و افزود : آزاد منشي و طبع بلند از ديگر خصوصيات يك مبلغ خوب است كه رعايت آنها همراه با تواضع و فروتني ، جلب اعتماد مخاطب و تبليغي تأثيرگذار را موجب مي شود .
خادمي با تأكيد بر اين كه رعايت صفات و موارد فوق از سوي مبلغ به لحاظ اخلاقي ضروري و اجتناب ناپذير است و نتيجه آن تربيت جامعه اي اخلاقي است ، نظارت دستگاه هاي مرتبط و اعزام كنندگان مبلغ را راهكاري براي الزام رعايت اخلاق از سوي مبلغان اعلام كرد و گفت : لازم است اين دستگاه ها بازخورد فعاليت هاي تبليغي مبلغان را بررسي ، نكات لازم را تفكيك كرده و در صورت لزوم طي جلسات آموزشي و توجيهي ، مبلغان را هدايت و راهنمايي كنند .
وي با اشاره به اين كه تهيه شناسنامه هاي تبليغي بر اساس هنجارها و آسيب ها ، راهكاري ديگر براي رسيدن به جايگاه مطلوب تبليغي با رعايت اخلاق حسنه است ، يادآورشد : در صورتي كه اطلاعات جمع آوري شده در اختيار مبلغان قرار گرفته و از سوي آنان نيز مورد توجه و رعايت قرار گيرد ، مي توان به لحاظ رشد اخلاقي در مبلغان تأثيرات ارزشمندي را مشاهده كرد .
خادمي هماهنگي با مراكز تبليغي در سطح كشور را ضرورتي ديگر براي تبليغ مؤثر اخلاقي عنوان كرد و افزود : در صورتي كه هماهنگي لازم ايجاد شود ، فعاليت هاي مبلغين نيز سمت وسوي بهتري گرفته ، بررعايت اخلاق در تبليغات خود اهتمام بيشتري ورزيده و عملكرد مطلوب تري خواهند داشت .
وي باتأكيد بر اين كه يك مبلغ مي بايست عالم به عمل باشد ، گفت : مبلغ بايد به آنچه كه در جمع مخاطبان مي گويد عمل كرده و گفته ها و توصيه هايش در زندگي وي ، جاري و ساري باشد ، در اين شرايط است كه مخاطبان با توجه و تأثير بيشتري گفته هايش را پذيرفته ، در زندگي خود به كار خواهند گرفت .
خادمي تأكيد كرد : بيان مبلغ بايد الهي بوده و توجه داشته باشد كه علاوه بر تبليغ اصول و مباني ديني و اسلامي، در راستاي تعليم امور مختلف زندگي نيز فعاليت هاي مثبت و ارزنده اي داشته باشد ، به اين ترتيب مخاطبان يك مبلغ واقعي ، به لحاظ اخلاقي رشد قابل قبولي خواهند داشت .
وي با يادآوري اين كه اعتقادات و فرهنگ مردم ، امانتي است كه مبلغان مي بايست با حفظ آن ، در راستاي ارتقاء آنها فعاليت كنند ، گفت : مبلغان بايد امانتدار خوبي بوده و در حفظ آن كوتاهي نداشته باشند .
خادمي در مورد بهره گيري از ابزار هنر به هنگام تبليغ ، گفت : هنر بهترين و رساترين وسيله تبليغ است ، در واقع تبليغ رسالتي عميق و ژرف است كه يك مبلغ مي تواند با بهره گيري از هنرهاي مختلف ديني و قرآني ، فعاليت خود را گسترش داده ، انديشه ها و معارف آسماني و الهي را به بهترين و تأثيرگذارترين شكل آن ، مطرح كند .
وي با يادآوري اين كه هنر در طول تاريخ به عنوان يك ابزار در اختيار افراد نابخرد و نااهل بسياري بوده است ، گفت : در هر صورت مي توانيم با بكارگيري صحيح و اصولي از هنرهاي مختلف نظير آثار هنري مكتوب ، فيلم و سريال ، فعاليت بهتري را در عرصه تبليغ اخلاقي داشته باشيم .
معاون سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي با تأكيد بر ضرورت گسترش فضاي معنوي تبليغ و با يادآوري اين كه اخلاص در تبليغ ، بيان مبلغ را جذاب تر مي كند ، تصريح كرد : به هر ميزان كه درجه اخلاص مبلغ بيشتر باشد ، به همان ميزان نيز درجه معنوي كار افزايش يافته و زمينه توفيق نيز بيشتر خواهد شد .
وي در اين مورد به ويژگي پيامبر اكرم اشاره و تصريح كرد : حضرت محمد (ص) همواره اخلاص را سرلوحه كارخويش قرار مي دادند و به همين دليل نيز شيوه رفتاري ايشان ، از ابزارهاي برنده اي بود كه اسلام را در آن عصر و آن فضا ، گسترش داد ، رعايت اصول و مباني اخلاقي در گفتار و رفتار انسان از چنان اهميتي برخوردار است كه پيامبر اكرم فرموده است " من براي مكارم اخلاق مبعوث شدم " بنابراين اصل فعاليت مبلغ نيز مي بايست علاوه بر اقدام در راستاي تبلغ و گسترش شريعت دين اسلام ، اشاعه آداب و شئونات اخلاقي باشد .
خادمي در مورد وضعيت اخلاق امروز جامعه گفت : با نگاهي به گذشته و اين كه كجا بوديم و اكنون كجا هستيم ، در مي يابيم كه در مقايسه با ديگر مجامع دنيا ، جهان اسلام و به ويژه كشور ايران ، كه تابع فرهنگ اهل بيت است ، به لحاظ اخلاقي در رتبه و مرحله بالا و قابل قبولي قرار دارد .
وي با يادآوري تلاش ها و سرمايه گذاري هاي دشمن براي تضعيف اخلاق در جامعه ايران ، گفت : برخي ضعف هاي اخلاقي در سطح جامعه به چشم مي خورد كه با فعاليت هاي مناسب ، مي توان آنها رابرطرف كرد .