به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر" زهرا شجاعي مدير مركز مشاركت زنان رياست جمهوري ، در نخستين روز اين جشنواره ضمن بيان مطب فوق گفت: آنها خودشان را نسبت به اين موسيقي شان متعهد حس مي كنند اين است كه اين موسيقي كمتر مورد تهاجم قرار گرفته و از اصالت بيشتري برخوردار است. اين موسيقي حكم سند تاريخي را دارد.
زنان نقش بسزايي ، در آفرينش و گسترش اصالت ها داشته اند . آنها به واسطه حياي فطري و ذاتي و معذوراتي كه دچارش بودند نتوانستند اين نقش عظيم را اثبات كنند.
شجاعي ادامه داد: هنوز هم از پس غوغاي مردم فريب توسعه و تكنولوژي آوازهاي محلي به گوش مي رسد. آوازهايي از دل جنگل، قلب كوير، كنار گهواره ، بن طبيعت و سر سفره هاي نذر و دعا. زنان بانيان گمنام موسيقي محلي ما هستند . اينان گرچه اجرا كننده حرفه اي نيستند ، اما موسيقي و فرهنگ خود را از دستبرد فرهنگ هاي غير خودي و بيگانه نجات داده اند. موسيقي آنها از اصالت بيشتري برخوردار است چون زنان حافظان آن بوده اند.
او در پايان افزود: مركز امور مشاركت زنان به منظور حفظ هويت ملي و ارزش هاي معنوي و رساندن صداي زنان اصيل ايراني و گمنام به جامعه فرهنگي به خصوص نسل جوان اين جشنواره را با كمك حوزه هنري برگزار كرده است. اميدواريم كه اين فعاليت هاي فرهنگي تداوم پيدا كند و انسان را از خود باختگي در برابر جاهليت مدرن و ماديات رهايي بخشد.