یاسوج - خبرگزاری مهر: استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: راه و حمل و نقل، آب، خاک و کشاورزی، گردشگری، نفت و گاز توانمندیهای مهم این استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر نیکزاد بعداز ظهر چهارشنبه در جلسه معارفه مدیرکل راه و شهرسازی و مدیرکل دفتر فنی استان افزود: این استان سرمنشاء 10 درصد آب کشور و دارای خاک حاصل‌خیز است و براین اساس توسعه همه جانبه بخش کشاورزی، ایجاد ساخت‌گاه‌های بزرگ، متوسط و کوچک برای مهار آب‌های سرگردان و رودخانه‌های روان استان و تولید انرژی در برنامه جدی استان قرار دارد.

زیرساختهای کشاورزی در استان ایجاد می شود

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه، ماهی، باغ، زراعت، دامداری، مرغداری و کشت گلخانه‌ای از محورها و اولویتهای بخش کشاورزی استان در سال آتی است، افزود: به دلیل اهمیت و جایگاه ویژه‌ای که بخش کشاورزی در تامین معیشت مردم دارد، تلاش بر این است تا بیش از پیش زیرساختها و امکانات لازم را برای شکوفایی این بخش فراهم شود.

نیکزاد بیان کرد: با استعداد، منابع و ظرفیتهای موجود و نیروی انسانی فارغ التحصیلان بخش کشاورزی و همچنین ابزار و تسهیلات موجود در این استان می‌تواند اقدامات در بخش کشاورزی را چند برابر کرد و برای تحقق این امر مجموعه عوامل بکار گرفته شده است.

وی به مسئله ایجاد سردخانه‌ها و صنایع وابسته به تولیدات و فرآوری محصولات کشاورزی اشاره و تاکید کرد: با توجه به رشد و توسعه بخش کشاورزی به نسبت افزایش تولیدات، در خصوص صنایع وابسته و سردخانه‌ها هم چاره اندیشی شده است.

جاده پاتاوه – دهدشت خرداد 92 به بهره برداری می رسد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره نقش راه و شهرسازی در توسعه استان افزود: در بخش راه و حمل و نقل، توجه ویژه‌ای به استان شده و جاده پاتاوه - دهدشت با 60درصد پیشرفت به عنوان مهمترین پروژه ملی استان با 150 میلیارد تومان تسهیلات و 55 میلیارد تومان اعتبار برای سال آتی در سوم خرداد 92به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه این پروژه یکی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال 73 به این استان است، گفت: با بهره‌برداری از این جاده به‌عنوان یک محور اصلی جنوب به مرکز کشور400 روستای بزرگ و کوچک و هشت بخش در شهرستانهای بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی بیش از 100هزار نفر از نعمت راه مناسب بهره‌مند می‌شوند.

نیکزاد افزود: همچنین با احداث این محور تحول بزرگی در جاده‌های این استان رخ خواهد داد و همچنین با بهره‌برداری از این مسیر شاهد کاهش فاصله 210 کیلومتری بندر امام خمینی(ره) تا مرکز کشور خواهیم بود.

آغاز عملیات راه آهن اقلید – یاسوج در سال 91

وی یادآور شد: محور گچساران- بابامیدان و یاسوج به شیراز باید تا پایان سال 92 چهار بانده شوند، راه آهن استان کار آن در کمیسیون 215 انجام شده و از اقلید به یاسوج عملیات اجرائی آن در سال 91 آغاز خواهد شد و توسعه فرودگاه یاسوج و امنیت پرواز در آن در برنامه کار قرار گرفته است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: در بخش مسکن مهر نزدیک به 25هزار واحد در دست اجراست که تمام واحدهای در شهرهای بالای 25 هزار نفر جمعیت در نیمه اول سال 91 تحویل متقاضیان خواهد شد.

نیکزاد با بیان اینکه در سفر دور چهارم رئیس جمهور و هیئت دولت به استان مصوب شد سه هزار واحد مسکن در روستاها و شهرها احداث شود، افزود: با توجه به اینکه این استان دارای مناظر، طبیعت و چشم‌انداز زیبایی است، تلاش شده تا با ارائه سه الگوی زیبا در مقیاس 60، 65 و 85 متر زیربنا چهره روستاها و اقبال مردم به زیبا سازی و مقاوم سازی مسکن بیشتر شود.

وی با بیان اینکه دولت360میلیارد ریال تسهیلات برای احداث این سه هزار واحد مسکونی اختصاص داده، تصریح کرد: برای احداث هر واحد مسکونی طبق دستورالعمل، 125 میلیون ریال تسهیلات و 20 میلیون ریال نیز به صورت بلاعوض در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: احداث هفت هزار و 150واحد مسکن روستائی سهمیه سال 89 این استان بوده که تاکنون 9 هزار و 445 متقاضی برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شده‌اند و از این تعداد شش هزار و 626 متقاضی با بانک‌ها انعقاد قرار داد بسته‌اند.

25 درصد نفت و گاز کشور در گچساران است

نیکزاد به ظرفیت دیگر استان یعنی نفت و گاز اشاره کرد و گفت: 25 درصد نفت و گاز ایران اسلامی در گچساران است و همه تلاشها برای ایجاد صنایع بزرگ و وابسته به نفت و گاز در این استان به کار گرفته شده و زمینه سرمایه گذاری را برای احداث شرکت نفت و دو پتروشیمی فراهم کرده است.

وی بخش گردشگری را از دیگر اولویتها و مزیتهای استان برای سرمایه گذاری، تولید درآمد و ایجاد اشتغال عنوان کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد استانی چهار فصل است و در کنار استانهای جنوبی و پنج استان بزرگ کشور قرار دارد و با داشتن طبیعت زیبا، آب و هوای خوب، آثار معنوی، تاریخی و طبیعی می‌تواند جایگاه شایسته‌ای برای گردشگری باشد و به همین خاطر اقدامات لازم در این زمینه در دست اجراست.

استاندار با بیان اینکه تنها توجهات به این چهار بخش منحصر نخواهد بود، تصریح کرد: همه تلاش‌ها بر این است به موازات توسعه این چهار بخش‌ سایر بخش‌ها از جمله صنعت و معدن، بخش بهداشت و درمان، فرهنگی و سایر شاخص‌ها در استان توسعه و رشد چشمگیری یابند.

در این مراسم، خیبر بیدارپور به عنوان اولین مدیرکل راه و شهرسازی استان و احمد جمشیدی مدیرکل سابق راه و ترابری استان به عنوان مدیرکل دفتر فنی استانداری معرفی شد.