مصر از زمانی که مردم آن علیه حسنی مبارک انقلاب کردند و توانستند وی را سرنگون کنند شاهد تحولات زیادی به ویژه در بعد امنیتی و سیاسی بوده است.
مصری ها پس از آنکه دو انتخابات پارلمانی را که با موفقیت اسلام گرایان به پایان رسید پشت سر گذاشتند به انتخابات ریاست جمهوری چشم دوخته اند.
همانطور که ذکر شد گروههای اسلام گرا در انتخابات پارلمانی مصر حائز اکثریت شدند که در این میان سهم اخوانی ها بیشتر بود و آنها توانستند به ریاست دو مجلس برسند.
پس از تحولات اخیرا و تیرگی نسبی روابط شورای نظامی حاکم و گروه اخوان المسلمین این گروه دیروز تصمیم ناگهانی اتخاذ کرد زیرا این گروه که قبلا اعلام کرده بود نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی نخواهد کرد به ناگاه خیرت الشاطر را مامور رقابت در این انتخابات کرد که این تصمیم واکنشهایی مختلفی به دنبال داشت.
"محمد سلیم العوا" از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری مصر اخبار مربوط به کناره گیری اش از رقابتهای انتخاباتی را تکذیب کرد.
العوا ضمن انتقاد از اقدام اخوان المسلمین در معرفی خیرت الشاطر به عنوان نامزد این گروه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: مدارک لازم برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری را پنجشنبه آینده تحویل کمیته عالی انتخابات خواهم کرد.
وی اظهار داشت: ورود خیرت الشاطر به رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری مصر آرای اسلام گرایان را در انتخابات آینده خواهد شکست.
از سوی دیگر منابع وابسته به قبطی ها مقیم خارج مصر اعلام کردند که هرگز از نامزدهای اسلام گرا با وجود کارنامه درخشانی هم که داشته باشند حمایت نخواهند کرد.
این در حالی است که "جمال عبدالهادی" یکی از جوانان اخوانی ضمن مخالفت با معرفی خیرت الشاطر برای انتخابات ریاست جمهوری آن را عاملی برای ایجاد دو دستگی ها گروه اخوان المسلمین دانست.
از سوی دیگر خیرت الشاطر نامزد معرفی شده گروه اخوان المسلمین برای انتخابات ریاست جمهوری مصر اظهار داشت: من به دنبال پست نیستم اما نمی توانم از تصمیم گروه اخوان المسلمین سرباز زنم.
"محمد انور السادات" رئیس حزب اصلاح و توسعه مصر ضمن ابراز شگفتی از معرفی گروه اخوان المسلمین بیان کرد: انگیزه های این اقدام برای ما مشخص نیست.آیا با هدف فشار بر گروه خاصی انجام شده است یا اقدامی تاکتیکی به نفع اخوان المسلمین است؟
وی گفت: نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری حق همه است اما با توجه به این که تصمیم مذکور با اجماع و نه با اکثریت اتخاذ شده است هر تحول ممکن است رخ دهد.
این در حالی است که یسری حماد سخنگوی حزب نور سلفی گفت: ما هنوز تصمیمی برای حمایت از الشاطر اتخاذ نکردایم و موضع نهایی خود را هفته آینده اعلام می کنیم.
این در حالی است که محمد حبیب معاون سابق رهبر گروه اخوان المسلمین گفت: تصمیم برای معرفی خیرت الشاطر اشتباه استراتژیکی بود و در صورت موفقیت وی مشکلات زیادی برای گروه به دنبال خواهد داشت.
وی بیان کرد: خیرت الشاطر نمی تواند رئیس جمهوری شود زیرا فردی بازرگان است و خصوصیات لازم را برای این سمت ندارد .
معاون سابق گروه اخوان المسلمین مصر خاطر نشان کرد:الشاطر فاقد دیدگاه استراتژیکی سیاسی داخلی و خارجی است و فقط برای امور مربوط به سرمایه گذاری اخوان المسلمین مناسب است نه برای ریاست جمهوری.
وی گفت: من به این دلیل با خیرت الشاطر مخالفم که نمی خواهم فردی تاجر بر مسند ریاست کشور قرار گیرد.
از سوی دیگر "هانی حافظ" مسول ستاد انتخاباتی حازم ابو اسماعیل از دیگر نامزدهای ریاست جمهوری مصر گفت: معرفی خیرت الشاطر فرصت خوبی برای پیروزی ابو اسماعیل فراهم می آورد.
وی گفت: اسماعیل به ادامه رقابت انتخاباتی اصرار دارد و هرگز قصد عقب نشینی و کناره گیری ندارد.
این در حالی است که کمال الهلباوی از اعضای اخوان المسلمین ضمن ابراز ناخرسندی از معرفی خیرت الشاطر و اعلام استفعای خود گفت: ای جوانان اخوان آنچه رهبرانتان به شما می گویند باور نکنید.
اما "محمد مرسی" رئیس حزب آزادی و عدالت مصر گفت: نامزدی خیرت الشاطر برای انتخابات ریاست جمهوری به مفهوم عدول از سیاستهای اخوان المسلمین نیست بلکه شرایط جاری مصر سبب اتخاذ این تصمیم شده است.
از سوی دیگر "محمد بدیع" رهبر گروه اخوان المسلمین مصر ضمن انزجار از مطالبی که درباره این گروه منتشر شده است افزود: ما حزب آزادی و عدالت را به خاطر مصالح کشور تاسیس کردیم وما با مردم هستیم.
وی خاطرنشان کرد: خیرت الشاطر به محض انتخابش به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری از دفتر ارشاد اخوان المسملین استفعا داده است.
رهبر گروه اخوان المسلمین مصر گفت: مصر هم اکنون به نامزد مسئولیت پذیر در انتخابات ریاست جمهوری نیاز دارد و تصمیم مشارکت الشاطر با مشورتهای قوی و برای ایجاد مصری پایدار صورت گرفته است.