به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم غریب آبادی سفیر کشورمان در هلند مصاحبه ای با روزنامه ندرلاندز داخبلاد انجام داده که به این شرح است:
ادبیات جنگی در هر دو طرف در حال افزایش است و تندتر می شود. در غرب علیه این موضوع هشدار داده می شود، اما آیا ایران میخواهد و می تواند سازش کند؟
نخست باید دید که چه کشورهایی تهدید هستند. ایران در دو یا سه قرن گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده است. ایران سلاح هستهای ندارد. این موضوعی است که حتی در آخرین گزارشهای سرویسهای اطلاعاتی آمریکایی نیز می توانید آن را مشاهده کنید که میگویند ایران سلاح هستهای نداشته و قصد ساخت آن را نیز ندارد. این، آمریکا و برخی از کشورهای غربی هستند که در همسایگی ایران حضور دارند. چه کسی افغانستان و عراق را اشغال کرده است؟ آنان به نزدیکی ما آمده اند. ما هیچ کشوری را در همسایگی اروپا اشغال نکردیم و یا در اروپا و آمریکا پایگاه نظامی نداریم. پس چه کسی برای صلح و امنیت بین المللی تهدید است؟ رژیم صهیونیستی اسرائیل تنها تهدید در منطقه است. این رژیم تا کنون دو بار به لبنان حمله کرده و مردم بی گناه زیادی را در فلسطین اشغالی کشته و دارای سلاح هسته ای، میکروبی و شیمیایی است. ایران عضو تمامی معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات است و برنامه هسته ای آن نیز کاملا شفاف است و تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
نقش و مسئولیت رسانهها در این موضوع، بسیار مهم است. مطبوعات می توانند یک بحران مصنوعی به دلیل نیازهای سیاسی ایجاد کنند و به سیاستمداران کمک کنند که توجه را از دیگر موضوعات منحرف نمایند. اما زمانی که ۵ دانشمند هستهای ما ترور شدند، مطبوعات غربی به سادگی از کنار این موضوعات گذشتند. مطبوعات نباید جوی ایجاد کنند که در آن گفته شود جنگ قریب الوقوع است. رسانه ها باید با اقدامات دوگانه، سیاسی و مغایر حقوق بین الملل نقادانه برخورد کنند. ایران، کشوری یکپارچه و متحد است و مایه صلح و ثبات در منطقه به شمار می رود و ضمن اینکه از جنگ افروزی و تهدید استقبال نمی کند، اما واکنش آن به هر متجاوزی کوبنده و پشیمان کننده خواهد بود.
اما اگر ایران به واقع همان طور که شما می گویید برنامه پنهانی ندارد، شفافیت کامل از طریق بازرسیهای آژانس بین المللی انرژی اتمی بهترین راه نشان دادن این موضوع به جهان است؟
ایران طبق تعهدات خود با آژانس همکاری دارد. بازرسیهای متعددی از تمامی تأسیسات هسته ای ما انجام شده و اقدامات داوطلبانه متعددی نیز از سوی ما اجرا شده است. تا کنون نیز هیچ انحرافی از فعالیتهای هسته ای به سوی مقاصد ممنوعه گزارش نشده است. این نکته را نیز باید توجه نمود که شورای حکام آژانس یک مجموعه سیاسی است و مدیرکل آژانس نیز متأسفانه به یک پست سیاسی تبدیل شده است که تحت تأثیر برخی قدرتهای خاص است و گاه نظراتی ابراز می دارد که جنبه فنی و حقوقی ندارند.
منظورتان این است که آژانس بی طرف نیست؟
متأسفانه این یک واقعیت تلخ است. مطالبی که آمانو، مدیرکل آژانس در گزارش نوامبر 2011 خود نوشته، اظهارات سرویس اطلاعاتی آمریکا است و نه یافتههای بازرسان.
ایران در سال جاری با تقویت تحریمها رو به رو خواهد شد و به نظر میرسد با سال سختی رو به رو می شود؟
ایران ۳۰ سال است که با تحریمها به ویژه از سوی آمریکا مواجه است. با وجود این تحریمها، کشور ما پیشرفتهای فراوانی کرده و به توسعه خود نیز ادامه خواهد داد. تحریمها دو هدف دارند: جدایی مردم از نظام و سیاستهای آن، توقف برنامه صلح آمیز هسته ای. تحریمها تأثیری در برنامه صلح آمیز هستهای ایران ندارند. این برنامه بر مبنای دانش بومی است و هیچ وابستگی به خارج از کشور ندارد. از سوی دیگر، در انتخابات پارلمانی اخیر مشاهده کردید که مردم با مشارکت 64 درصدی خود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بی سابقه است، یک بار دیگر حمایت قاطع خود از نظام و سیاستهای آن را اعلام کردند و "نه" بزرگی به دشمنان و بدخواهان خود گفتند. فراموش نکنید که تحریمها به ویژه در حوزه نفتی به زیان کشورهای غربی به ویژه در این اوضاع اقتصادی است. ایران کشوری بزرگ با ذخائر و ظرفیتهای فراوان است. تمهیدات لازم برای مقابله با تحریمها اندیشیده شده است. ناکارآمدی تحریم در مقابله با ایران نیز به اثبات رسیده است. ما به بمب هستهای نیازی نداریم. "حمایت و وحدت ملت ما، بمب هستهای ماست".
سیاست ایران در قبال موضوع فلسطین و اسرائیل چیست؟
بهترین راهکار برای حل مسئله فلسطین، برگزاری همه پرسی است. رژیم اسرائیل ادعا می کند دموکرات ترین سیستم سیاسی در خاورمیانه است و حامیان غربی و آمریکایی این رژیم نیز این ادعا را تکرار می کنند. در این همه پرسی، همه ساکنان از جمله آوارگان فلسطینی باید حق شرکت داشته باشند. این رژیم باید به اشغالگری پایان دهد.
در این صورت، فلسطینیها اکثریت را در برابر یهودیان خواهند داشت و نتیجه چنین همه پرسی نیز پایان اسرائیل خواهد بود.
این دموکراسی است که شما از آن صحبت می کنید، درست است؟ از سوی دیگر، این رژیم صهیونیستی است که ایران را تهدید به حمله میکند. این رژیم منشاء تهدید و تجاوز در منطقه است. این ما نیستیم که بمب هستهای داریم. ما مانند این رژیم به همسایه های خود حمله نکرده ایم و مردم بی گناه را سلاخی ننموده ایم. این رژیم صهیونیستی است که دانشمندان هسته ای ما را ترور کرده است. اگر قرار باشد اقدامی هم شود، باید متوجه این رژیم باشد. رژیم اسرائیل با سیاستها و جنایتهای خود، به طور خودکار محو خواهد شد.
یکی از کسانی که به دلیل ارتداد به اعدام محکوم شد، یوسف ندرخانی است. ما در هلند حکم اعدام ندرخانی به اتهام ارتداد را متوجه نمی شویم.
در پرونده ندرخانی، مطبوعات غربی متأسفانه اخبار اشتباهی درباره اجرای حکم اعدام وی منتشر کردند. این پرونده همچنان مفتوح است. در ایران حدود ۴۰۰ هزار اقلیت مسیحی، یهودی و زرتشتی زندگی می کنند. آنان طبق قانون اساسی به رسمیت شناخته شده اند، حقوق خود را دارند و در مجلس نیز نمایندگانی دارند. در ایران هیچ کس به دلیل باورهای مذهبی یا دین خود زندانی نمی شود. همچنین باید به تفاوت فرهنگها نیز احترام بگذاریم. ما نمی توانیم به تمامی جهان بگوییم که چگونه باید با حقوق بشر رفتار کنند و نسخه ای واحد را برای همه تجویز کنیم. کشورهای اسلامی، اصول خود را دارند و این موضوع نیز باید از سوی کشورهای دیگر به رسمیت شناخته شود. پرسشی که از افکار عمومی هلند دارم، این است که می خواهم بدانم در حالی که ندرخانی که اتهاماتی نیز متوجه وی است، همچنان زنده است، واکنش آنان نسبت به ترور پنج دانشمند هستهای بی گناه که زن و فرزند داشته اند و کشته شده اند، چیست؟