به گزارش خبرنگار مهر، نا مطلوب بودن شرایط فعلی پورتال دستگاههای اجرایی می طلبد تا مسئولان زیربط به ساختار نیروی انسانی حوزه IT در سطح کشور به خصوص خراسان شمالی توجه ویژه ای داشته باشند.
چند سالی است که با تحول در نظام اداری کشور، دستگاههای اجرایی برای اطلاع رسانی مناسب از عملکرد و خدمات خود اقدام به راه اندازی سایتهای اینترنتی در فضای مجازی کردهاند.
بررسیها نشان میدهد که 90 درصد سایتهای اینترنتی دستگاههای اجرایی خراسان شمالی به روز نیست و کمیت و کیفیت اطلاع رسانی در آنها نامطلوب است.
بخشی از این سایتها به منظور ارائه خدمات، بخشی در راستای اطلاع رسانی و برخی از سایتها نیز با اهداف علمی، آموزشی، خدماتی و اطلاع رسانی راه اندازی شدهاند.
توسعه نظام اداری الکترونیک و فراهم آوردن الزامات آن برای ارائه مطلوب و سریع خدمات عمومی و افزایش سطح رضایتمندی و اعتماد مردم و نیز شفاف سازی و آگاهی بخشی نسبت به حقوق و تکالیف مردم و نظام اداری و همچنین کاهش هزینهها، افزایش بهره وری، افزایش سرعت و دقت و کاهش ترافیک شهری و تمرکز زدایی، از مهمترین عواملی است که در راه اندازی سایتهای اینترنتی والکترونیکی مورد توجه قرار گرفته است.
صرف نظر از هزینههایی که برای راه اندازی و نگهداری سایتهای اینترنتی در دستگاههای اجرایی میشود، هزینههای جانبی دیگری اعم از هزینه تربیت و آموزش نیروهای انسانی متخصصی که در بخشهای مختلف تنظیم خبر، تایپ، تهیه عکس و... باید به کار گرفته شوند، هزینههای اینترنت پرسرعت، هزینههای خدمات پشتیبانی سایت وسایر هزینههای محسوس و نامحسوس دیگر و ... لازمه داشتن یک پورتال موثر و فعال است که دولت باید در این راستا سرمایه گذاری و هزینه کند.
اما شواهد نشان می دهد که نه تنها بودجه کافی برای حوزه IT در دستگاههای اجرایی پیش بینی نشده بلکه این حوزه با عدم توجه مسئولان کشور روبروست به طوری که هیچ جایگاهی برای فناوری اطلاعات و هیچ ساختار سازمان نیروی انسانی برای این حوزه تعریف نشده است.
در بررسی سایتهای اینترنتی دستگاههای اجرایی خراسان شمالی که اکثر آنها جنبه صرفا اطلاع رسانی دارند، به جز تعداد انگشت شماری، قریب به 90 درصد آنها به روز نیستند و تاریخ آخرین خبرهای آنان حاکی از این است که برخی از سه تا شش روز و برخی تا فاصله چند ماه از به روز رسانی عقب ماندهاند.
مدیر کل فناوری اطلاعات استانداری خراسان شمالی در گفتگو با مهر با تایید این مطلب گفت: عدم تخصیص اعتبار و ساختار نیروی انسانی مهمترین معضل حوزه IT در ادارات خراسان شمالی است.
مصیب عنابستانی با بیان اینکه تا زمان رفع این معضلات تحقق دولت الکترونیک وعدهای بیش نخواهد بود، تصریح کرد: عدم تعریف جایگاه وساختار نیروی انسانی برای حوزه IT در ادرات دولتی مسئلهای کشوری بوده و نیازمند بازنگری در قوانین است.
عنابستانی با اشاره به تصویب طرح استاندارد سازی مراکز دیتای سازمانهای دولتی در سال 91 اظهار داشت: اجرای این طرح در خراسان شمالی بیش از 10 میلیارد ریال اعتبار لازم دارد.
وی با بیان اینکه پیش بینی ارائه 20 درصد خدمات دولتی از طریق پورتالهای ادرات در پایان برنامه چهارم توسعه شده، اذعان داشت: متاسفانه این مهم در طول این مدت برآورده نشده است.
این مقام مسئول وضعیت پورتال سازمانهای استانی را نامناسب تشریح کرد و افزود: تنها دو نهاد آموزش و پرورش و ثبت احوال خراسان شمالی از این نظر شرایط مطلوبی دارند.
وی اضافه کرد: 90 درصد پایگاههای اینترنتی ادارات خراسان شمالی به دلیل عدم استفاده از کارشناس حوزه IT و سایر مشکلات این بخش بروزرسانی نمیشود.
عنابستانی با بیان اینکه 30 درصد از امتیاز ارزشیابی عملکرد مدیران استانی مربوط به فعالیت پایگاههای اینترنتی دستگاههای اجرایی است، افزود: در سال 91 از طریق راه اندازی مرکز فناوری اطلاعات در دستگاههای اجرایی استان، برنامه ویژهای برای تحول در این حوزه دپیش بینی شده است.
مدیر کل فناوری اطلاعات استانداری خراسان شمالی، اطلاع رسانی دستگاههای اجرایی در خصوص عملکرد و برنامههای هر دستگاه را حق مردم دانست و گفت: مردم باید بدانند که در قبال صرف هزینههای کلان دستگاههای اجرایی از محل مالیات، عوارض و سایر پرداختهای مردم، چه اقداماتی از سوی دستگاههای اجرایی در استان و شهر محل سکونت آنها صورت گرفته است.
وی در مورد نظارت بر سایتهای اینترنتی ادارات و ارزشیابی از نحوه عملکرد آنها گفت: مسئولیت نظارت بر سایتهای اینترنتی دستگاههای اجرایی بر عهده دفتر فناوری اطلاعات استانداری و همچنین وزارت خانه مربوطه است که باید اطلاعات این سایتها را رصد کنند و مشکلات و نواقص موجود و عدم بروز رسانی را به مدیران مربوطه گوشزد کنند.
عنابستانی امنیت پورتال ادارات و سازمانهای دولتی را مورد توجه قرارداد و گفت: امنیت یکی از مسائل بسیار مهمی است که در سایت های اینترنتی دستگاههای اداری باید مورد توجه قرار گیرد و مدیران و کارکنان مرتبط با حوزه IT در این دستگاهها باید آموزشهای لازم را فرا گیرند.
وی تصریح کرد: امنیت مرکز دیتا به امنیت پورتال دستگاههای اجرایی و شبکه اینترنت منجر خواهد شد.
عنابستانی در پایان با بیان اینکه شرایط فعلی پورتال دستگاههای اجرایی استان برای مدیرکل IT رضایتمند نیست، اظهار امیدواری کرد که در آینده نزدیک با راه اندازی ادارهای تحت عنوان "اداره فناوری اطلاعات" شرایط فعلی بهبود یابد.