به گزارش خبرنگار مهر، کمبود مسائل مالی از مهمترین مشکلات فراوری اجرای این وعده در سطح استان گلستان شده است.
خانه بهداشت نبض سلامتی در جامعه روستایی است و از سال 1363 که نظام شبکه بهداشتی درمانی کشور با هدف بهداشت برای همه شکل گرفت تا کنون 29 سال می گذرد، در این حوزه ایفای نقش می کند.
دراین مدت وضعیت سلامت چنان ارتقاء یافته و بهتر شده است که سازمان بهداشت جهانی به بسیاری از کشورها توصیه می کنند برای بهترشدن وضعیت سلامت جوامع سیستم بهداشتی درمانی ایران را الگوی خود قرار دهند .
کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای عفونی، بالا رفتن امید به زندگی در جامعه، کاهش چشمگیر مرگ و میرکودکان، حذف بیماری فلج اطفال و... همه از موفقیتهایی است که در نتیجه اجرای نظام شبکه بهداشتی درمانی به آن دست یافته ایم.
خانه های بهداشت بعنوان اولین واحدهای ارائه خدمات بهداشتی در تماس نزدیک با مردم بوده و با ارائه بیش از 130 نوع فعالیت بهداشتی نقش موثری در ارتقاء سطح سلامت جامعه ایفا می کنند.
استان گلستان با حدود 900 هزار نفر جمعیت روستایی و 614 خانه بهداشت یکی از بزرگترین شبکه های بهداشتی کشور را دارا است.
دانشگاه علوم پزشکی با همکاری استانداری گلستان عزم جدی داشت نسبت به احداث و راه اندازی تمامی 186 خانه بهداشت استیجاری استان با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریال اقدام کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از مجموع خانه های بهداشت اسیتجاری استان، عملیات 114 واحد به پایان رسید و بقیه نیز در دست اجراست.
عبدالله عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: 50 خانه بهداشت نیز در سطح استان در دست ساخت است که پیشرفت فیزیکی آنها حدود 50 درصد است.
وی عنوان کرد: با تکمیل این خانه های بهداشت، دیگر واحدهای بهداشتی استیجاری در استان نخواهیم داشت.
عباسی، مسائل مالی را از جمله دلایل تاخیر در تکمیل این خانه های بهداشت عنوان کرد.
وی گفت: شالوده ساخت خانه های بهداشت بر اساس مشارکت مردم است که این امر با جلب همکاری های بین بخشی توسط بخشداران، دهیاران و همچنین جلب خیرین بویژ در دانشگاه علوم پزشکی گلستان صورت خواهد گرفت.
وی ضمن اشاره به بهداشت روستاها بعنوان یکی از اولویتهای دولت در عرصه سلامت اظهار داشت: تصمیم دولت در عرصه سلامت، بحث ارتقای سطح کیفی بهداشت عمومی جامعه با ساخت خانه های بهداشت در روستاها است که بعنوان یکی از شالودهای توسعه پایدار است.
وی گفت: فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلامت در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری دنبال می شود و در این رابطه بیش از 30 نوع فعالیت اختصاصی و منحصر بفرد در خانه های بهداشت انجام می گیرد.
دکتر عباسی با اشاره به نقش بهورزان در خانه های بهداشت گفت: فعالیت هایی که در کاهش مرگ و میر مادران باردار و همچنین سلامت کودکان شده است، همگی نقش بهورزان خانه های بهداشت در تشخیص و اقدام به موقع را بیش از پیش مشخص و برجسته می کند.
وی گفت: استان گلستان از جمله استانهای کشور است که جعیت غالب آن، جمعیت روستایی است و هنوز تعدادی از خانه های بهداشت در این استان، استیجاری است.
وی به بحث دهکده سلامتی در استان اشاره و یادآور شد: ساخت این دهکده از سوی وزارتخانه پذیرفته نشده و کنسل شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: با این حال اگر بخش خصوصی وارد عمل شود برای اجرای این طرح حمایت خواهیم کرد.
18 تا 24 فروردین هفته سالمند نامگذاری شده است.