تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۸۳ - ۰۸:۱۰

خبرگزاري مهر: امروز دوشنبه بيست و ششم بهمن سال 1383 هجري شمسي مقارن است با چهارم محرم الحرام سال 1426 هجري قمري و برابر است با چهاردهم فوريه سال 2005 ميلادي .

بي نتيجه ماندن مذاكرات :

ارباب مقاتل نوشته اند درچنين روزي درسال 61 ه ق مذاكرات حضرت سيد الشهداء عليه السلام باعمربن سعد براى واداركردن لشكرايشان به ترك جنگ و دعوت او و لشكرش جهت ملحق شدن به سپاه اسلام بي نتيجه ماند. دراين ميان سپاه عمرسعد خود را آماده ي مبارزه با امام حسين (ع ) يافت . عمرسعد پيشتر ازسوي ابن زياد قول رسيده به اميري ري را دريافت داشته بود . به همين دليل سعي داشت تا جايي كه امكان دارد راه را بر امام (ع )  ببندد  .
در همين روز ابن زياد دست به عوام فريبي گسترده در ميان مردم كوفه زد تا آنان را از حمايت حسين ابن علي ع بازدارد .
در اين روز  عبيدالله بن زياد مردم را در مسجد كوفه  گردآورد و خود به منبر رفت و گفت : اى مردم ! شما آل ابى سفيان را آزموديد و آنها را چنان كه مى خواستيد، يافتيد! و يزيد را مى شناسيد كه داراى سيره و طريقه اى نيكو است و به زير دستان احسان مى كند. و عطاياى او بجاست . و پدرش نيز چنين بود، و اينك يزيد دستور داده است كه بهره شما را از عطايا بيشتر كنم و پولى را نزد من فرستاده كه در ميان شما قسمت نموده و شما را به جنگ با دشمنش حسين بفرستم اين سخن را به گوش جان بشنويد و اطاعت كنيد.
وي پس از آن از منبر پايين آمد  و براى مردم  مقرري خاصي تعيين  و دستور آماده باش كامل را در شهر صادر كرد . ابن زياد پس از آن به همراه  همراهانش به سوى نخيله حركت كرد و حصين بن نمير و حجار بن ابجر و شبث بن ربعى و شمر بن ذى الجوشن را به كربلا گسيل داشت تا عمر بن سعد را در جنگ با حسين ابن علي ع ياري نمايند. 
شمر بن ذى الجوشن نخستين  فردى بود كه با چهار هزار نفر سپاهى آزموده براى جنگ با امام حسين عليه السلام اعلام آمادگى كرد و پس از آن  يزيد بن ركاب كلبى با دو هزار و حصين بن نمير با چهار هزار نفر و مضاير بن رهينه مازنى با سه هزار نفر و نصر بن حرشه با دو هزار نفر كه جمعا بيست هزار نفر مى شدند.

حكم مجدد به پايان اعتصاب ها :  
در چنين روزي در سال 1357 ه ش حضرت امام خميني رهبر كبير انقلاب اسلامي  در جمع بازرگانان ، اصناف و پيشه وران اعتصابي بارديگر ضمن تشكر از ملت انقلابي بر پايان اعتصابات تاكيد كردند  . ايشان در بخشي از بياناتشان  اظهار داشتند : «اعتصابات از روز شنبه بايد شكسته بشوند ...  بعضي از شلوغ كارها مي خواهند اعتصابات را حفظ كنند كه نهضت را زمين بزنند . تا الآن اعتصابات در خدمت نهضت بود از حالا به بعد شكستن اعتصابات در خدمت ملت است . اگر كسي وسوسه كرد و گفت اعتصاب فلان بايد باقي باشد خائن است ، تودهني بايد بخورد . از روز شنبه تمام اعتصابات سرتا سر كشور بايد شكسته بشود . مردم بروند مشغول   كارشان بشوند ولي مواظب باشند ، هوشيار باشند ...»

تظاهرات ضد ارتش :
در چنين روزي در سال 1357 ه ش عده اي به خيابانها ريختند و بر ضد ارتش تظاهرات كردند . با توجه به اطلاعيه ها و سفارش هاي پي در پي امام خميني ره  كه  مردم را به حمايت از ارتش و نيروهاي انتظامي دعوت مي كرد اين حركت ها مشكوك به نظر مي رسيد . ازاين جهت مردم به جمعيت تظاهر كننده نمي پيوستند و اين نوع حركت ها را خلاف راي امام مي دانستند .سرانجام اين حركت ها به شكست انجاميد. حضرت امام خميني توانست ارتش را با درايت درخدمت اهداف انقلاب اسلامي ومنافع  كشور در آورد . و نيروهاي ارتش نيز در جنگ تحميلي هشت ساله به اعتماد رهبر انفلاب و مردم مسلمان جواب شايسته دادند. 

احكام اعدام سرسپردگان رژيم مدفون پهلوي :


در چنين روزي در سال 1357 ه ش 25 نفر از سر سپردگان ارتش در يك دادگاه انقلابي در مدرسه رفاه با حضور اعضاي خانواده هاي شهدا محاكمه شدند و حاكم شرع دادگاه در همان ساعت حكم دادگاه را صادر كرد ولي بنا به مشورتي كه  اعضاي دادگاه با امام داشتند در لحظات آخر فقط دستور اعدام چهار نفر صاد ر شد . در اين ميان احكام اعدام ارتشبد نصري رييس ساواك ، سرلشكر رضا ناجي ، فرمانده توپخانه و فرماندار نظامي اصفهان ، مهدي رحيمي فرماندار نظامي تهران و عامل كشتار هشتم بهمن و منوچهر خسرو داد سرلشكر سفاك شاه و فرمانده هوانيرروز و عامل جنايت هفده شهريور اجرا شد  .  

سهيلي در دادگاه :
در چنين روزي در سال  1326 ش. علي سهيلي نخست وزيرمحمد رضا شاه  تحت تعقيب قضائي قرار گرفت . سهيلي در هجدهم اسفند 1320 خورشيدي به سمت نخست وزيري ايران رسيد اما دولت او مستعجل بود و ويري نپاييد . پس از او و بعد از يكسال احمد قوام به نخست وزيري رسيد . سهيلي پس از رسيدگي دادگاه  تبرئه شد. 

آغاز چپاول دوباره نفت :


در چنين روزي در سال 1332 ه ش و پس از كودتاي 28 مرداد ، كارشناسان خارجي  منطقه آغاجاري و اسكله ها و تأسيسات خسروآباد را بازديد نمودند. اين امر  را مي توان خط آغازي براي چپاول دوباره ملت ايران و نفت آنان دانست . زيرا با ملي شدن صنعت نفت در دوران نخست وزيري دكتر مصدق شركت هاي خارجي (انگليسي ها) از مراكز نفتي خارج شده بودند. 

پايان نشست ترانت :
در چنين روزي در سال  1563 نشست مذهبي " ترانت "در ايتاليا به كار خود پايان داد . .نشست يادشده به منظور ايجاد اتحاد ميان كشور هاي  كاتوليك مذهب برگزار شده بود . 

بمباران آلمان :


درچنين روزي در  سال 1945 ميلادي و در آخرين روزهاي  جنگ جهاني دوم  بيش از هزار و هفتصد هواپيماي انگليسي و آمريكايي  آلمان را به شدت بمباران كردند .  اين بمباران سه روز به طول انجاميد و  بر اثر آن قريب دويست و پنجاه هزار نفر جان خود را از دست دادند . در همين عمليات بسياري از شهر هاي آلمان با خاك يكسان شد . 

ورود نيرو در ليبي :
در چنين روزي در سال 1941 ميلادي   آلمان نيروي نظامي گسترده اي وارد  ليبي  كرد. اين امر به منظور حمايت از ايتاليائي ها در مقابل انگليسي ها بود .

ثبت اختراع تلفن : 
در  چنين روزي در سال  1876 ميلادي الكساندر بل گراهم بل اختراع تلفن  را به نام خود ثبت كرد .

كنترل روسيه بر فنلاند :
در چنين روزي در سال  1900 ميلادي روسيه كنترل خود را بر فنلاند  در پاسخ به يك در خواست بين المللي براي آزادي فنلاند ، افزود .  

اشغال سوماترا :
در چنين روزي در سال  1942و در ميانه جنگ جهاني دوم  نيروهاي ژاپني  جزيره سوماترا در اندونزي را به اشغال خود در آوردند .

حمله به آفريقا :
در چنين روزي در سال  1900 ميلادي ژنرال رابرتز انگليسي در آفريقاي  جنوبي منطقه ارنمج فري استيتز را با بيش هزار نيروي خود مورد هجوم قرار داد .

الحاق به سازمان ملل:
در چنين روزي در سال  1945 ميلادي كشور هاي پرو ، پاراگوئه ، شيلي و اكوادور به سازمان ملل متحد ملحق شدند .

سرقت اثر پيكاسو :
در چنين روزي در سال  در سال 2003 ميلادي در مادريد اسپانيا يك بشقاب سراميك اثر پابلو پيكاسو كه براي نمايش گذاشته شده بود ،  به سرقت رفت . اين بشقاب بيش از دوازده هزار دلار ارزش داشت .

تولد هارك هايمر :
در چنين روزي در سال  1895 ميلادي ماكس هارك هايمر  فيلسوف و جامعه شناس بر جسته آلماني به دنيا آمد .« مطالعاتي در تعصب ورزي »عنوان مهمترين اثر اوست .

تولد كوبا ياشي :
در چنين روزي در سال  1916 ميلادي ماساكي كوبا ياشي فيلمساز بر جسته ژاپني ديد به جهان گشود . «جويوشي »عنوان مهمترين  اثر اوست .

تولد هربرت اي هاپتمن :
در چنين روزي در سال  1917 ميلادي هربرت اي هاپتمن فيزيكدان بر جسته آمريكايي متولد شد . وي در حوزه كريستال شناسي تخصص داشت و در سال 1985 به سبب تحقيقات گسترده خود توانست جايزه نوبل را از آن خود كند .

در گذشت پتكو تو دورف : 
در چنين روزي در سال  پتكو تودورف نويسنده بلغاري در سال 1916 ميلادي در گذشت .«همجوار» عنوان مهمرتين اثر اوست .

سوزاندن يهوديان :
در چنين روزي در سال 1349 ميلادي دو هزار يهودي  در استراسبورگ فرانسه سوزانده شدند .  

آغاز حكومت كاسترو :


درچنين روزي درسال 1959 حكومت " فيدل كاسترو "بر  كوبا آغازشد .كاسترو با ساقط كردن حكومت باتستا يك حكومت سوسياليستي را به قدرت رساند . 

اشغال  شمال شيلي : 
در چنين روزي در سال 1879 ميلادي نيروهاي شيلي منطقه« آنوتوفاگاستا» در شمال اين كشور را كه در تصرف نيروهاي استعمار گر اسپانيايي بود ،  به تصرف خود در آوردند .

تصرف دوباره روستو :
در چنين روزي در سال   1943 ميلادي نيروهاي اتحاد جماهير  شوروي سابق منطقه روستو را دوباره به تصرف خود در آوردند .

شورش عليه اشغالگران : 
در چنين روزي در سال 1944 ميلادي مردم جاوه اندونزي عليه اشغالگران ژاپني دست به شورش گسترده اي زدند.

خروشچف عليه استالين :
در چنين روزي در سال 1956 ميلادي خروشچف عليه استالين در كنفرانس حزب كمونيست سخناني راند و انديشه هاي او را تقبيح كرد .

آزاد سازي  اندونزي :
در چنين روزي در سال 1956 ميلادي اندونزي از هلند ي ها پس گرفته شد .

تشكيل اتحاد عربي :
درچنين روزي در سال 1958 اتحاد عربي عراق و اردن شكل گرفت .

نخست وزيري ايوب خان:
در چنين روزي در سال 1960 ميلادي ژنرال ايوب خان به عنوان نخست وزير پاكستان انتخاب شد .

آتش بس درسومالي :
درچنين روزي در سال 1992 ميلادي پس از چندين سال جنگ داخلي در سومالي فرمان آتش بس به حال اجرا در آمد .

عزاي عمومي درمكزيك :
همه ساله چنين روزي به عنوان روزعزاي عمومي در مكزيك گرامي داشته مي شود . در اين روزونسان گرو درسال 1831 كشته شد . وي يكي از استقلال طلبان و آزادي خواهان اين  كشور بود .