قم - خبرگزاری مهر: مدیر گروه مطالعات قرآنی دانشگاه مجازی المصطفی توجه به تفسیر میان رشته‌ای را از نیازهای امروز جامعه عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ‌ حجت الاسلام محمد علی رضایی اصفهانی در دومین هم اندیشی پژوهشگران بر‌تر حوزه‌های علمیه خواهران که در اردوگاه فاطمیه برگزار شد توجه به تفسیر میان رشته‌ای را از جمله نیازهای امروز جامعه عنوان کرد و گفت: این تفسیر از آن جهت که منجر به تولید علم می‌شود اثرات مثبتی را در پی خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به انواع تفسیر بیان کرد: تفسیر موضوعی درون قرآنی از جمله تفسیرهایی است که در جهان اسلام رواج فراوان داشته و در حوزه نیز مرسوم است.

رضایی اصفهانی انتخاب موضوع، بررسی آیات موافق و مشابه، بررسی آیات مخالف و جمع بندی و نتیجه گیری را از جمله اصول تفسیر دورن قرآنی عنوان کرد.

وی در ادامه به تفسیر قرآن کریم به شیوه برون قرآنی یا شیوه شهید صدر اشاره داشت و ابراز کرد: در این شیوه موضوعات از بیرون و جامعه انتخاب و بر قرآن کریم عرضه می‌شود تا بتوان پاسخ را از قرآن کریم در یافت کرد.

مدیر گروه مطالعات قرآنی دانشگاه مجازی المصطفی انتخاب موضوع و مفهوم یابی، جستجو در آیات موافق و مخالف و نتیجه گیری بر اساس استنباط را از جمله اصول تفسیر برون قرآنی دانست.

وی در ادامه به تفسیر تطبیقی اشاره داشت و اظهار کرد: این تفسیر می‌تواند به دو صورت مطالعه تطبیقی بین قرآن و کتاب مقدس و مطالعات تطبیقی بین شیعه و مذاهب اهل سنت ارائه شود.

رضایی اصفهانی انتخاب موضوع مشترک بین دو حوزه، بررسی موضوع به شیوه تفسیر موضوعی درون قرآنی، بررسی موارد وفاق، بررسی موارد اختلاف و تحلیل و نتیجه گیری که می‌تواند همراه با نقد باشد را از جمله اصول این تفسیر عنوان کرد.

وی در ادامه به تفسیر میان رشته‌ای اشاره و با بیان اینکه از عمر این نوع از تفسیر بیش از ده سال نیست گفت: ‌ تفسیر میان رشته‌ای منجر به تولید علم می‌شود و اگر بین حوزه و دانشگاه رواج پیدا کند می‌تواند موجب تحول شود.

مدیر گروه مطالعات قرآنی دانشگاه مجازی المصطفی با اشاره به اینکه تفسیر تطبیقی تنها در حد تحلیل و نقد باقی می‌ماند اظهار کرد: تفسیر میان رشته‌ای حالت دینامیکی و پویایی دارد که می‌تواند وارد فضای تولید علم و نظریه‌های جدید علمی شود.

وی انتخاب موضوع بین قرآن کریم و یکی از علوم انسانی و یا طبیعی، بررسی موضوع به شیوه درون قرآنی، بررسی موضوع در علم مورد نظر، بررسی موارد وفاق، ‌بررسی موارد اختلاف، ‌تحلیل و نقد و نظریه‌پردازی که منجر به تولید علم می‌شود را از جمله مراحل این نوع از تفسیر عنوان کرد.