به گزارش خبرنگار مهر حضور رئیس جمهور در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در روز شنبه هفته گذشته بعد از دو سال یکی از خبرساز ترین اتفاقات سیاسی گذشته بود که توجه محافل خبری را به خود جلب کرد.برخی از سیاسمتمداران حضور احمدی نژاد را در مجمع تشخیص را واکنشی در برابر اظهارات اخیر الهام و برخی دیگر نیز برای نزدیکی و برقراری رابطه با هاشمی رفسنجانی تفسیر کرده اند.در ادامه مهمترین رویداد های سیاسی هفته با باهم مرور می کنیم.
حضور احمدی نژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام
دومین جلسه مجمع تشخیص مصحلت نظام در سال جدید با حضور سران سه قوه برگزار شد.
جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور احمدی نژاد، علی لاریجانی و آملیلاریجانی واکثریت این اعضا در محل این مجمع برگزار شد. احمدی نژاد بعد از دو سال مجددا در جلسات این نهاد شرکت کرد.
تشکر هاشمی از حضور احمدی نژاد در جلسه مجمع تشخیص مصلحت
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه روز شنبه این مجمع که با حضور سران سه قوه و اکثریت اعضا تشکیل شد، با خیرمقدم مجدد به اعضای جدید، از حضور رئیس جمهور تشکر و ابراز امیدواری کرد که حضور وی به عنوان عضو مجمع در این جلسات تداوم داشته باشد.
واکنش صریح صدیقی به اظهارات الهام/ توهینکنندگان علم و تقوا ندارند
امام جمعه موقت تهران در واکنش به اظهارات اخیر الهام در خصوص عضویت افراد بیکار در مجمع تشخیص برای جلوگیری از مزاحمت آنان برای نظام، گفت: این حرفها، حرف کسانی است که خیلی بنیه ای ندارند، اگر بنیه علمی و تقوایی داشتند این حرف های ناشیانه را نمیزدند.
حجت الاسلام صدیقی اگر کسی مومن باشد می داند که ولی فقیه نایب امام زمان است.خاطرنشان کرد: در طول مدت رهبری مقام معظم رهبری همه کارهای ایشان بر اساس حکمت و مصلحت بوده است.
عضو پایداری:حضور احمدی نژاد در مجمع برای خنثی کردن حرف الهام بود
عضو جبهه فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احمدی نژاد باید حتی در شرایطی که نظراتش در مجمع تشخیص مصلحت نظام رای نمی آورد در جلسات این مجمع شرکت کند، گفت : بعید نیست که احمدی نژاد به خاطر خنثی کردن صحبتهای الهام در جلسه مجمع شرکت کرده باشد.
محمد جواد ابطحی در خصوص ارزیابیاش از حضور احمدینژاد در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از غیبت چند ساله اظهار داشت: از شنیدن این خبر بسیار خوشحال شدیم و من معتقدم اختلاف احمدی نژاد و هاشمی فکری و ایدئولوژیک است .
ابطحی خاطرنشان کرد: حضور احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت به هر دلیل و انگیزهای که بوده مبارک است
ایران 4 کد جدید از رمزگشایی پهپاد جاسوسی آمریکا فاش کرد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه جدیدترین اطلاعات بدست آمده از رمزگشایی پهپاد جاسوسی آمریکا را اعلام و 4 کد جدید از رمز گشایی این پهپاد را فاش کرد.
سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در خصوص جزئیاتی از پهپاد جاسوسی آمریکا گفت: علت اینکه خیلی نمیتوانیم راجع به این هواپیما صحبت کنیم این است که این هواپیما برای ما یک سرمایه ملی محسوب میشود و حرف زدن ما یعنی دادن اطلاعات و نباید به راحتی آن را خرج کنیم، اما من در اینجا 4 کد میدهم که آمریکاییها متوجه شوند ما تا چه حد به این هواپیما نفوذ کردهایم.
حاجیزاده ادامه داد: زیر مجموعههای این هواپیما برای پارهای از کارهای فنی در اکتبر 2010 مطابق با 25 مهر 1389 در کالیفرنیا بوده، سپس این هواپیما در نوامبر 2010 مطابق با 28 آبان 1389 به قندهار آمده و پرواز داشته که ظاهرا در آن زمان یک سری اشکالاتی را همراه داشته که نتوانستهاند آن را برطرف کنند.
با مصوبه مجلس؛ ساز و کار جدید برای استیضاح رئیس جمهور تعیین شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه در ادامه بررسی طرح دو فوریتی اصلاح مواد 196 و 197 آیین نامه داخلی مجلس علاوه بر جایگزینی ماده 197 دو تبصره به آن الحاق کردند.
نمایندگان با اصلاح آیین نامه داخلی مجلس مقرر کردند در صورتی که تعداد سوالات ارسال شده به قوه قضائیه درباره یک رئیس جمهور به عدد 6 برسد طرح استیضاح رئیس جمهور در دستور کار مجلس قرار میگیرد.
سفر نخست وزیر عراق به تهران/اهداف این سفر
درهفته گذشته نوری مالکی نخست وزیر عراق وارد تهران شد و با مقامات ایرانی دیدار و گفتگو کرد.
حشمت الله فلاحت پیشه رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق درباره سفر نوری المالکی نخست وزیر عراق به کشورمان با اشاره به اینکه به طور طبیعی روابط ایران و عراق از جمله روابط دیپلماتیک خوب است ، بیان کرد: هیچ کدام از دو کشور ایران و عراق نمی توانند نسبت به تحولات منطقه بی تفاوت باشند.
وی با اشاره به اهداف سفر نوری المالکی به ایران صورت می گیرد، اظهار داشت: بخشی از مذاکرات به دور بعدی نشست های ایران و 1+5 در بغداد مربوط است که برگزاری این مذاکرات در بغداد نشان دهنده جایگاه و اهمیتی است که ایران برای عراق قائل شده است.
آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس
رئیس ستاد انتخابات کل کشور با بیان اینکه 130 نامزد برای دستیابی به 65 کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی در مرحله دوم انتخابات با یکدیگر به رقابت می پردازند،گفت: تمام تمهیدات و مقدمات کار برای برگزاری انتخابات مطلوب فراهم شده است و تبلیغات انتخابات از پنجشنبه شروع می شود.
صولت مرتضوی با اشاره به تمهیدات وزارت کشور برای برگزاری انتخابات مطلوب در 15 اردیبهشت ماه گفت: تمام تمهیدات و مقدمات کار برای برگزاری انتخابات فراهم شده و تمام اقلام تحریری و تعرفه ها و لوازم مورد نیاز شعب اخذ رای در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه دور دوم انتخابات در 33 حوزه انتخابیه برگزار میشود، تصریح کرد: تبلیغات از روز پنجشنبه (7/2/91)شروع می شود و کاندیداها به مدت یک هفته فرصت تبلیغ خواهند داشت
برگزاری رایانه ای انتخابات در 50 شعبه اخذ رای در تهران
وزیر کشور با بیان اینکه در 7 حوزه انتخابیه انتخابات به صورت رایانه ای برگزار می شود، گفت: در 150 شعبه اخذ رای انتخابات به صورت رایانه ای برگزار می شود که از این تعداد 50 شعبه مربوط به حوزه انتخابیه استان تهران است
.
وزیر کشور با بیان اینکه در 150 شعبه انتخابات به صورت رایانه ای برگزار می شود، گفت: برگزاری انتخابات رایانه ای برای اولین بار در کشور در دور اول انتخابات مجلس نهم تجربه موفقیت آمیزی بود که در دور دوم نیز در 7 حوزه و 150 شعبه در صدد هستیم که انتخاباتش را به صورت رایانه ای برگزار کنیم.