به گزارش خبرنگار مهر، امیر خلبان هوشنگ یاری شامگاه پنجشنبه در سی امین سالگرد شهادت امیر خلبان شهید علی اکبر قربان شیرودی، با یادآوری خصوصیات بارز شهید شیرودی اظهار داشت: برخی از شهدا آن چنان با اعمال و رشادتهای خود در ذهن و خاطر خود ریشه دوانده اند که لحظه ای از یاد و خاطره آنان نخواهند رفت.
وی با اشاره به اینکه امام راحل (ره) وجود ارتش را پس از انقلاب، برای تثبیت و تقویت نظام لازم دانستند، گفت: شهید شیرودی تنها دو سال از دوران خدمت خود را در نظام جمهوری اسلامی گذراند که زبانزد بوده است.
فرمانده هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: از خود گذشتگی، تعهد، غیرت دینی در شهید شیرودی بارز و نمایان بوده است.
امام جمعه تنکابن نیز با با ذکر یاد و نام شهید شیرودی و بیان رشادتهای این شهید والامقام گفت: آنچه که امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران را در دنیا مقتدر و شاخص ساخته، رهبری ولی فقیه است.
حجت الاسلام قدوسی افزود: بار سنگینی بر دوش همه و جوانان گذاشته شده و باید پاسدار و امانتدار دستاوردهای این شهدا باشیم.
به گزارش مهر، شهید خلبان علی اکبر قربان شیرودی در دیماه 1334 در روستای بالا شیرود از توابع شهرستان تنکابن در خانواده ای کشاورز و متدین دیده به جهان گشود.
وی پس از گذراندن سال سوم متوسطه در زادگاه خویش، برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و همراه با کار به تحصیل خود ادامه داد. شهید شیرودی با اتمام تحصیلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتی خلبانی را در تهران به پایان رساند.
شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از 40 بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به هلی کوپترش، باز سرسختانه می جنگید.
شهید شیرودی پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین پروازهای جنگی در دنیا و نجات یافتن از 360 خطر مرگ سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود در هشتم اردیبهشت ماه 60 در منطقه بازی دراز، هنگامی که عراق لشکری زرهی با 250 تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات بازی دراز به سوی سر پل ذهاب گسیل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.
صاحب نظران جنگ های هوایی او را نامدارترین خلبان جهان نامیده چنان که شهید تیمسار فلاحی، رئیس ستاد مشترک ارتش وی را ناجی غرب و فاتح گردنه ها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر توصیف کرده و می گوید: او غیر ممکن ها را ممکن ساخت. کسی بود که وقتی خبر شهادتش را به امام دادم، امام در مورد وی فرمود: او آمرزیده است.