به گزارش خبرنگار مهر، معرفت آذری شامگاه دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی برنامه های عشایر استان با اشاره به نزدیکی فصل کوچ عشایر تصریح کرد: تقویم کوچ عشایری استان تنظیم شده و طبق این تقویم عشایر کوچنده استان از اول خرداد ماه به مدت 15 روز کوچ خود را شروع می کنند.
وی تعداد خانوار عشایر استان را 12 هزار و 800 خانوار عنوان کرد و افزود: این تعداد خانوار در قالب 66 هزار نفر جمعیت کوچ بهاره خود را از قشلاقات به سمت ییلاقات انجام میدهند که ضرورت دارد در این مسیر دستگاههای خدماترسان یاریگر عشایر باشند.
آذری با تاکید بر ضرورت خدمات رسانی دستگاه های دولتی برای عشایر کوچنده در طول مسیر یادآور شد: برای این منظور نهادهای خدماتی در طول مسیر کوچ مستقر خواهند شد تا در صورت بروز حادثه ای در سریعترین زمان ممکن خدمات ارائه داده و از متضرر شدن بیشتر عشایر جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه عشایر استان در هفت زیست بوم سکونت دارند، اضافه کرد: عشایر استان پنج درصد جمعیت استان و کمتر از 5.6 درصد جمعیت عشایری کشور را تشکیل می دهند که با برخورداری از 1.5 میلیون واحد دامی و 591 هکتار اراضی مستعد در رونق و توسعه اقتصادی استان نقش اساسی دارند.
مدیرکل امور عشایری استان با اشاره به تولیدات دامی عشایر استان عنوان کرد: عمده تولیدات عشایر استان را شیر، پنیر، پشم، ماهی و عملآوری 11 هزار هکتار باغات و اراضی زراعی تشکیل می دهد که در نقش تولید استان در زمینه کشاورزی و دامی ایفای نقش می کنند.
وی با بیان اینکه عشایر استان159 هزار تن محصولات دامی، زراعی و باغی دارند، متذکر شد: عشایر این استان در زمینه صنایع دستی فعالیت داشته و سالانه 12 هزار و 600 متر مربع انواع تولیدات صنایع دستی دارند که ارزش آنها بیش از دو هزار و 420 میلیارد ریال است.