تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۱

یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری گفت: نتایج یک پژوهش میدانی نشان می‌دهد 94 درصد بزهکاران مردان و فقط 6 درصد آنان زنان هستند.

دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در یک پژوهش میدانی که توسط گروه آسیب شناسی اجتماعی بنیاد علوم رفتاری در بین 5 هزار و 425 بزهکار انجام شده مشخص شد که 90 درصد از این بزهکاران در سن 15 تا 29 سال بوده و 10 درصد آنان بالای 29 سال هستند.

به گفته وی، این پژوهش در مورد ویژگیهای فردی ، شخصیتی و خانوادگی بزهکارانی با مجرمیت نزاع، ضرب و جرح، سرقت عادی و مسلحانه، جیب بری و ماشین دزدی بوده است.
 
این استاد دانشگاه تاکید کرد: نتایج نشان می دهد 48 درصد از بزهکاران مهاجر بوده و از شهرهای کوچکتر به شهرهای بزرگتر آمده اند و 52 درصد دیگر نیز متولد شهرهایی مانند تهران ، کرج ، مشهد ، زنجان و رشت بوده اند.
 
وی گفت: از نظر تحصیلی نیز 57 درصد آنها زیر دیپلم و 43 درصد آنان نیز دارای تحصیلات کمتر از راهنمایی بوده و یا ترک تحصیل کرده اند.
 
ابهری تاکید کرد:علت رفتاری و روانی بزهکاری آنها سرخوردگی، ناموفق بودن در درس و کار، طلاق والدین و اعتیاد آنها ، فقر فرهنگی و اقتصادی خانواده بوده است و همچنین 95 درصد از این افراد نیز دچار سرخوردگی اجتماعی بوده و عدم جامعه پذیری را اصلی ترین دلیل بزهکاری خود عنوان کرده اند.
 
این آسیب شناس اجتماعی اظهار داشت:انتقام جویی از جامعه ، افسردگی، پرخاشگری، احساس تبعیض و ستیز با جامعه و والدین اصلی ترین دلایل روانی ارتکاب جرم از سوی این گروه اعلام شده است. همچنین 75 درصد از آنها مجرد و 25 درصد نیز در حال ازدواج یا متاهل بوده اند.
 
وی گفت: 73 درصد از بزهکاران نیز دارای والدین بی سواد و کم سواد بوده و والدین بقیه آنها نیز دارای مشاغل سطح پایین اجتماعی بوده اند. همچنین 10 درصد از این بزهکاران نیز دارای والدین تحصیل کرده یا دارای مشاغل اجتماعی مناسب بوده اند که علت اصلی بزهکاری خود را دوستان نامناسب و فریب آنها اعلام کرده اند.
 
به گفته ابهری، اکثریت این بزهکاران عدم اطلاع از عواقب کار خود، هیجانهای دوره جوانی، بیکاری و نداشتن شغل و ضعف آموزش خانوادگی را دلایل شروع بزهکاری خود دانسته اند.