مرتضی تقی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: گیلان در تولید انواع محصولات مهم و راهبردی از قبیل برنج، چای، فندق، بادام زمینی، گل گاوزبان و غیره وضعیت خوبی در کشوردارد.
وی همچنین بر لزوم صادرات محصولات کشاورزی در استان تاکید کرد و اظهارداشت: در گذشته صادرات کشاورزی تحت تاثیرصادرات نفتی قرارداشته و به آن تنها به عنوان منبع فرعی برای تامین ارزنگریسته شده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: باوجود کم توجهی به سیاستهای تشویقی تجاری خاص برای محصولات کشاورزی، وجود شرایط اقلیمی متنوع و محصولاتی متنوع تر وهمچنین موقعیت راهبردی کشور در منطقه و سابقه طولانی حضور ایران در عرصه صادرات برخی از محصولات کشاورزی، وضعیت مناسبی را برای حضور تولیدات کشاورزی پدید آورده است.
وی افزود: بهره گیری از چنین امتیازاتی می تواند چشم انداز مناسبی را برای حضور گسترده تر در بازارهای ایران دربازارهای بین المللی صادراتی فراهم سازد.
تقی زاده ادامه داد: محصولات باغی کشور که به بازارهای جهانی عرضه می شوند معمولا از کیفیت بالایی برخوردار هستند ولی فرآوری اندکی بر روی آنها انجام گرفته و بیشتر به صورت فله ای صادر می شوند، این امر موجب کاهش قیمتهای صادراتی و عدم دستیابی کشور به ارزش افزوده حاصل از فرآوری خواهد شد.
وی گفت: این روش صادرات میوه، باعث کاهش عرضه در بازارهای داخلی و افزایش قیمت برای تولیدکنندگان مواد غذایی در داخل می شود درحالیکه با حاکمیت یک سیستم کارآمد در فرآوری این محصولات می توان این مشکل را رفع کرد.
این کارشناس مسائل اقتصادی یادآورشد: صادرات مواد غذایی بیشتربه صورت فله و در بسته های بزرگ صورت می گیرد که موجب انتقال ارزش افزوده به وارد کننده ای می شود که اقدام به بسته بندی در ابعاد کوچکتر و بازار پسند تر کرده و کالا را به قیمتی بالاتر از حد معمول به فروش می رساند.