به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري ها، اين تحليلگران بر اين باورند كه روسيه نگراني هاي آمريكا را در اين خصوص ناديده مي گيرد و سعي دارد درآينده نزديك قرارداد همكاري با ايران را به امضاء برساند تا راههاي همكاري براي ايجاد و ساخت اولين نيروگاه هسته اي در بوشهر گسترش يابد.
ولاديمير يوسيف Vladimir Yevseyev، متخصص منع تكثير سلاحهاي هسته اي در دفتر "مؤسسه بين المللي صلح كارنگي" در مسكو گفت: " روسيه واقعاً مشتاق و علاقمند است تا در پروژه هسته اي ايران وارد شده و همكاري نمايد".
وي بر اين باور است كه اگر مسكو خود را از پروژه بوشهر كنار بكشد، اين مساله مي تواند به سرعت، روابط ديپلماتيك روسيه با ايران را دچار بحران كرده و موضع مسكو را در منطقه تضعيف نمايد.
همچنين تحليلگران بر اين نظر هستند كه سخنان هفته پيش ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه كه در آن اعلام كرد: كشورش اطمينان دارد كه ايران در صدد ساخت بمب اتمي نمي باشد ، حاكي از اين امر است كه در سفر آتي "الكساندر روميانتسف" رئيس سازمان انرژي اتمي روسيه و سفر خود پوتين به تهران، همكاري جدي تري بين دو طرف صورت پذيرد و ديدار جرج بوش رئيس جمهور آمريكا با پوتين قبل از سفر رئيس جمهور روسيه به ايران در براتيسلاوا اسلواكي هم مي تواند تنها به تضمين ادامه همكاريها براي حل ديپلماتيك برنامه هاي هسته اي ايران كمك كند كه احتمالاً مورد درخواست بوش خواهد بود.
در همين راستا اخيرا وزير دفاع روسيه نيز تاكيد كرد : آمريكا هيچ مخالفتي با همكاري روسيه در زمينه هسته اي با جمهوري اسلامي ايران ندارد. | |
سرگئي ايوانوف تصريح كرد: ايالات متحده آمريكا مخالفتي با همكاري روسيه با ايران ندارد. در نشست بوش و پوتين هيچ گونه اعتراضي به روسيه درباره سيستم منع گسترش سلاح هسته اي در جهان بويژه همكاري اين كشور با ايران وجود نداشت . همچنين سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه تاكيد كرد : جرج بوش رئيس جمهور آمريكا در ديدار با ولاديمير پوتين همتاي روسي اش از نقشي كه روسيه در زمينه پايبندي به سيستم منع گسترش سلاحهاي هسته اي ايفا مي كند، تقدير كرد و به عادلانه بودن موضع مسكو مبني بر توسعه انرژي هسته اي براي اهداف مسالمت آميز در سايه پايبندي كامل به تمام تعهدات در مقابل آژانس بين المللي انرژي اتمي بويژه تعهدات مربوط به همكاري روسيه با ايران در زمينه هسته اي اعتراف كرده است. |