به گزارش خبرنگار مهر، احمد طاهری ظهر روز سه شنبه در نشست کارگروه بلایای جوی و طوفان استان سمنان در محل استانداری سمنان با اعلام اینکه در 14 سال اخیر، خسارات ناشی از بلایای طبیعی در استان سمنان بیش از 10 هزار میلیارد ریال بوده است، افزود: از این میزان خسارت، فقط یک هزار و 820 میلیارد ریال آن جبران شده است.
وی با بیان اینکه 69 درصد بلایای طبیعی در 14 سال گذشته، مربوط به خشکسالی است، اظهار داشت: با پیش بینی درست وضعیت آب و هوایی و در نظر گرفتن تدابیر ویژه می شود خسارات را کاهش داد.
وی درباره میزان دیگر بلایای طبیعی در استان سمنان افزود: 26 درصد حوادث دیگری نظیر سیل، زلزله و توفان و پنج درصد نیز سرمازدگی بوده است.
طاهری، کم شدن منابع آبی، تغییر گونه های گیاهی، مشکلات زیست محیطی و خشکسالی را از مهمترین عوامل تغییرات جوی برشمرد.
وی با بیان اینکه 90 درصد از حوادث در کشور منشاء آب و هوایی دارد، تصریح کرد: با پیش بینی و پیشگیری های مناسب، تنها می توان میزان خسارات را کاهش داد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان نیز در این نشست گفت: به همت محققان کشور، می توانیم دستگاهی بسازیم که می تواند تگرگ را به باران تبدیل سازد که شعاع عملکرد آن، 12 کیلومتر است.
سید مهرداد حسینی با بیان اینکه تغییر اقلیم از پدیده های شایع آب و هوایی امروز جهان است، افزود: با پیش بینی های مناسب می توان، میزان خسارات بلایای طبیعی به بخش کشاورزی و تاسیسات شهری را کاهش داد.
وی در پایان با اشاره به شرایط آب و هوایی سال زراعی جاری در استان، افزود: بارندگی در استان سمنان در حد متوسط و بیش از سالهای زراعی قبل و همچنین در زمینه میزان دما، بین یک تا دو درجه کاهش دما را تا کنون شاهد بوده ایم.