سید ودود سید شنوا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ایثارگران استان به بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی در اردبیل نیاز دارند، افزود: این بیمارستان خدمات تخصصی به جانبازان، ایثارگران و خانواده های آنها ارائه خواهد داد.
وی با اشاره به بهره مندی خانواده های جانبازان، شهدا و ایثارگران از دفترچه های درمانی گفت: خانواده های شهدا، ایثارگران و جانبازان از بیمه پایه و تکمیلی بهره مند هستند و می توانند از خدمات بیمه ای خود استفاده کنند.
مدیر کل سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان از کسب رتبه ممتاز بیمارستان ایثار اردبیل در کشور خبر داد و تصریح کرد: بیمارستان 128 تختخوابی ایثار اردبیل برای چندمین سال پیاپی رتبه ممتاز کشور را در درمان ایثارگران طی سال 90 کسب کرد که افتخاری برای جمعیت ایثارگر استان است.
وی این موفقیت را نشان از ارائه خدمات مطلوب به خانواده های شهدا و ایثارگران در این بیمارستان برشمرد و تاکید کرد: خدمت به خانواده های شهدا و ایثارگران عبادت است و تلاش می شود سطح خدمات ارتقا یابد.
سید شنوا از حذف مرزهای جغرافیایی در ارائه خدمات به خانواده شهدا و ایثارگران خبر داد و متذکر شد: خانواده شهدا و ایثارگران در تمامی استانها و شهرهای کشور با ارائه کد ایثارگری بدون توجه به استان محل استقرار خود می توانند از خدمات سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران استفاده کنند.
هوشمندسازی کارت ایثارگری
وی با اشاره به هوشمندسازی کارت ایثارگری در سال جاری عنوان کرد: با هوشمند شدن کارت ایثارگری، خانواده های شهدا و ایثارگران حقوق، بیمه، خدمات درمانی و شاخصهای ایثارگری را تنها با کارت هوشمند ایثارگری دریافت می کنند.
مدیر کل سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان از راه اندازی مراکز مشاوره در شهرستانهای استان خبر داد و افزود: مرکز مشاوره ازدواج، مشاوره تحصیلی، روانپزشکی و... در مرکز شهرستانها افتتاح می شود تا خانوده های شهدا و ایثارگران از آن بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه پایش سلامت در والدین شهدا و جانبازان اجرا می شود، اضافه کرد: والدین و همسران بالاس 60 سال شهدا و جانبازان بالای 70 درصد یحت برنامه پایش سلامت قرار می گیرند تا از خدمات مورد نظر در این برنامه استفاده کنند.
سید شنوا با اشاره به مفاد ماده 13 قانون حمایت از آزادگان گفت: این ماده در مجلس و شورای نگهبان تصویب شده و طبق آن مقرر شده ایام اسارت آزادگان در پرداخت حقوق و مزایای دوران اسارت دو برابر در نظر گرفته شود که با ابلاغ آن به استانها از سال جاری اعمال می شود.
راه اندازی موزه شهدا در اردبیل
وی همچنین از راه اندازی موزه شهدا در اردبیل خبر داد و یاداور شد: اقدامات اولیه برای احداث موزه شهدا در اردبیل انجام شده است و این موزه با همکاری استانداری و برخی دیگر از دستگاه های دولتی راه اندازی می شود و آثار شهدا در این موزه به نمایش گذاشته خواهد شد.
این مسئول با بیان اینکه محل این موزه در اردبیل مشخص شده است، افزود: با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خانه رضازاده برای راه اندازی موزه شهدا در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفته است که با موزه آرایی و فضاسازی این خانه موزه شهدای اردبیل احداث می شود.
وی با اشاره به تعداد بالای شهدای اردبیل اضافه کرد: مردم استان همیشه در حفاظت از نظام و کشور پیشقدم بوده اند و در این راه بیش از سه هزار و 400 شهید به انقلاب تقدیم کرده و موزه شهدا رامحل مناسبی برای به نمایش گذاشتن آثار شهدا و جانبازان است.
سید شنوا عنوان کرد: مردم استان علاوه بر اینکه بیش از سه هزار شهید را تقدیم نظام و انقلاب کرده اند با 11 هزار و 194 جانباز که درصد جانبازی آنها بین پنج تا 70 درصد می باشد، دین خود را در جنگ تحمیلی به کشور ادا کرده است که باید آثار این شهدا و جانبازان و ایثارگران به دید مردم گذاشته شود تا نسلهای جوان هم با آثار شهدا و ایثارگران آشنا شوند.
وی از جمع آوری آثار شهدا در کشور خبر داد و تصریح کرد: در کشور بیش از یک میلیون اثر از آثار شهدا جمع آوری شده استکه بخشی از آن هم متعلق به شهدای استان اردبیل است و با راه اندازی موزه شهدا این آثار بیشتر هم خواهد شد چون برخی از آثار در منزل خویشاوندان شهدا نگهداری می شود.
تولید لوحهای چند رسانه ای در استان اردبیل آغاز شد
سیدشنوا جمع آوری آثار شهدا را برای معرفی از خود گذشتگی و فداکاریهای شهدا را لازم دانست و افزود: عکسها و خاطرات شهدای استان جمع آوری می شود تا به صورت کتاب مرجع منتشر شود تا علاقمندان و محققان با مراجعه به آن کتاب اطلاعات لازم را کسب کنند و نیازی به مراجعه به دیگر منابع نباشد.
وی با بیان اینکه انتشار خاطرات شهدا موجب تقویت فرهنگ ایثار و شهادت می شود، اضافه کرد: برای این کار قرارداد سه طرح پژوهشی و چهار طرح برگزاری کارگاه پژوهشی منعقد شده است تا این طرحها منتشر و در دسترس مردم و علاقمندان قرار بگیرد.
این مسئول از تولید لوحهای چند رسانه ای در استان خبر داد و گفت: تاکنون یک لوح چند رسانه ای در استان تهیه و تکثیر شده است و این روند در آینده هم ادامه خواهد داشت.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان با اشاره به برگزاری مراسمات گرامیداشت یاد و خاطره شهدا در استان تصریح کرد: در سال 90 بیش از شش هزار و 468 مراسم و یادواره شهدا در جهت گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در استان برگزار شد که در این بین برگزاری یادواره هزار و 700 شهید اردبیل که به صورت فصلی برگزار می شد، برای اولین بار به یادواره متمرکز تبدیل شد.
ایجاد نمایندگی بنیاد شهید در سرعین
وی همچنین با اشاره به وظیفه سنگین این بنیاد در مقابل جانبازان و آزادگان یادآور شد: نمایندگی بنیاد شهید و امور ایثارگران به منظور خدمات رسانی مطلوب در 9 شهرستان از 10 شهرستان استان فعال شده و تمدیدات لازم برای احداث نمایندگی این نهاد در شهرستان سرعین اتخاذ شده است.
سیدشنوا با اشاره به ارائه خدمات سازمان بنیاد شهید استان به صورت اتوماسیون اداری عنوان کرد: سیستم دستی و کاغذی از این سازمان جمع آوری و اتوماسیون اداری راه اندازی شده که این مهم در صرفه جویی از زمان و ارتقا سطح کیفی خدمات تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه بخش پیشخوان دولتی این سازمان به عنوان اولین استان در کشور راه اندازی شده است، متذکر شد: این بخش به منظور ارائه خدمات مطلوب به خانواده های شهدا و جانبازان و عدم مراجعه حضوری آنها ایجاد شده که افراد می توانند با شماره 1616 مسائل خود را برای رسیدگی مطرح کنند.
سید شنوا از وجود هزار و 818 دانشجو خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان در استان خبر داد و گفت: این دانشجویان از مقطع کاردانی تا مقطع دکترا در 28 دانشگاه کشور مشغول تحصیل هستند که نشان از اهمیت علم در خانواده های شهدا و ایثارگران است.
وی همچنین با اشاره به فعالیت 14 مدرسه شاهد در سطح استان افزود: مدارس شاهد در تمامی مقاطع تحصیلی و در سه شهرستان اردبیل، گرمی و مشگین شهر دایر شده است.
این مسئول با بیان اینکه از 14 مدرسه شاهد 12 مدرسه در شهرستان اردبیل فعال شده، اضافه کرد: مدارس شاهد استان در هر دو جنسیت دختر و پسر فعال بوده و تلاش می شود که این مدارس در شهرستانهای مختلف استان دایر و در خدمت خانواده های ایثارگران و جانبازان و شهدا قرار بگیرند.