به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه روز سه شنبه 9 خرداد ماه جاری شورای شهر تهران حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران با انتقاد از برخی مصوبات کمیسیون ماده 5 گفت: چگونه است که زمینی که قرارست پارکینگ طبقاتی شود به برج 27 طبقه در بلوار آفریقا تبدیل میشود.
وی ادامه داد: من ناگزیر شدهام این موضوعات را در صحن مطرح کنم چون دستم به جایی نمیرسد و بر خود لازم میدانم به مردم گزارش دهم. در خیابان آفریقا در قطعه زمینی که بر اساس طرح تفصیلی در پهنه M113 قرار دارد و بر اساس قانون تعداد طبقاتی که به آن تعلق میگیرد 7 طبقه با 80 درصد سطح اشغال است و خود صاحب ملک در ابتدا خواستار تبدیل آن به پارکینگ طبقاتی بوده، قرارست برج 27 طبقه ساخته شود.
شکیب با بیان اینکه این ملک در حال حاضر کارگاه تونل نیایش است، توضیح داد: کمیسیون ماده 5 تصویب کرده است که این زمین در آینده به یک ساختمان بلند تبدیل شود.
وی با اشاره به روند تبدیل این قطعه زمین از پارکینگ طبقاتی به برج گفت: در 10 مرداد سال 1389 درخواستی از سوی مالک به شهرداری برای ایجاد 10 طبقه پارکینگ، چهار طبقه زیرزمین که طبقات منفی یک، یک و دو تجاری است، ارائه شد که شورای شهرسازی منطقه با آن موافقت کرد. در تاریخ 24 مرداد همان سال مالک نقشههایش را به شهرداری ارائه و شهرداری با ارتفاع طبقات 52 متر مخالفت و آن را به 32 متر کاهش میدهد و در نهایت تفاهمنامه پارکینگ طبقاتی بسته میشود اما داستان از جایی شروع میشود که این تقاضا به کمیسیون ماده پنج میرود و عملا این تفاهمنامه حذف و درخواست تجاری - اداری داده میشود و با تاکید بر این موضوع که این ساختمان بر اساس طرح تفصیلی کاربرد مسکونی دارد.
این عضو شورای شهر تهران افزود: بنا به درخواست جدید طبقات اول تا پانزدهم تجاری - اداری با سطح اشغال 68.5 درصد، پارکینگ منفی دو تا منفی نه با سطح اشغال 97.5 درصد، زیرزمین دهم با سطح اشغال 16.5 درصد، طبقه منفی یک با سطح اشغال 97.5 درصد برای تایید به کمیسیون ماده 5 ارجاع میشود. در این میان 700 متر از این زمین به این درخواست اضافه میشود و در مجموعه 1800 مترمربع زیربنای این ملک میشود. ما یک درخواست 25 طبقه تجاری - اداری داشتهایم که کمیسیون ماده پنج سخاوت به خرج داده و 2 طبقه نیز به این تراکم اضافه میکند.
شکیب با بیان اینکه دلیل کمیسیون ماده 5 برای چنین تصمیمی تجمیع واحدهای تجاری خطی در این منطقه به ارتفاع بوده است، عنوان کرد: کدام واحد تجاری خطی در این ارتفاع جمع میشود؟ آیا با وضعیت خیابان آفریقا با چنین بار ترافیکی، تحمیل چنین ساختمان تجاری به منطقه درست است؟ چرا تصمیم شورای معماری منطقه به چنین سرانجامی ختم میشود؟ چرا تعداد طبقات در کمیسیون افزوده میشود؟ این منطقه نیاز به پارکینگ دارد یا واحدهای تجاری - اداری؟ در کمیسیون ماده 5 چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است؟ درآمد شهرداری از صدور چنین مجوزی چقدر بوده است؟ من درخواست ابطال پروانه ساخت این ملک را دارم.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر از کمیسیون ماده 5 درخواست کرد مصوبات این کمیسیون به شورا نیز ارائه شود تا نظرات کارشناسی شورا هم در نظر گرفته شود.
وی افزود: اگر به طور قانونی نیز این کار را نمیکنید رفاقتی این مصوبات را به ما بدهید تا چنین مصوباتی کمتر به شهر و شهروندان لطمه بزند.
دانشجو: برخی تصمیمها در لایه پایینی کمیسیون ماده 5 رخ میدهد
در ادامه این جلسه، خسرو دانشجو عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه برخی تصمیمها به انگیزه کسب درآمد گرفته میشود و برای شهر تبعات بدی دارد، گفت: برخی از این تصمیمها در رده پایین کمیسیون ماده پنج رخ میدهد به طور مثال در کمیته کار مدارک و اطلاعاتی که جمع میشود آنطور که باید نیست و برای همین است که ما تاکید داریم مصوبات کمیسیون در شورا نیز بررسی شود. این منطقه ظرفیت بار اضافه ترافیکی را ندارد و آسایش مردم منطقه را دچار مشکل میکند.
نجفی: تعهد قانونی بدهید که واحدهای خطی به این مجتمع منتقل میشود
محمدعلی نجفی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه به شهرداری 10 روز مهلت داده شود تا درباره این تخلف توضیح دهد، گفت: اگر دلایل منطقی نبود پروانه ساخت ابطال شود.
وی ادامه داد: باید تعهد قانونی به ما داده شود که ساختمانهای خطی به این مجتمع منتقل شود؛ هرچند میدانم این موضوع غیرممکن است.
حبیب کاشانی دیگر عضو شورای شهر با بیان اینکه بهتر بود برای توضیح این امر از مسئولان مربوطه نیز دعوت میشد، گفت: این موضوعات در دستور جلسه هم بیاید تا قابلیت دفاع هم پیدا کند.
تقوی نماینده شهرداری تهران در شورا نیز خواستار فرصت برای پاسخ به این تذکر قانونی شد.
دانشجو در ادامه این جلسه در پاسخ به تذکر کاشانی گفت: ما به عنوان نمایندگان مردم اجازه داریم تذکر بدهیم و در هیچ آییننامه ای نیز گفته نشده که برای تذکر باید شخص پاسخدهنده حضور داشته باشد.
بیادی: نامههای توهینآمیز شهرداران مناطق به دلیل یک تذکر!
حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه ما سالهاست که این مسائل را مطرح کرده و آدرس هم دادهایم گفت: متاسفانه پس از تذکرات، نامههای توهین آمیز شهرداران مناطق به من رسید. بارها این تخلفات را پیگیری کردیم ولی با توهین پاسخ گرفتهایم.
وی ادامه داد: در تخلف میدان ونک خود معاون وقت شهرسازی شهردار نیز بر ساخت و سازهای خلاف اذعان داشت اما شهرداران مناطق آن را نپذیرفتند و به کار ادامه دادند. در ساخت و سازهای ورودی مدرس به بهشتی چند بار تذکر داده شد اما شیفت کارها را زیاد کردند تا کار زودتر تمام شود. بهتر است هر کاری که دیر به اتمام میرسد شورا وارد شود و تذکری بدهد تا آن کار سریعتر به سرانجام برسد.