به گزارش خبرنگار مهر، نامگذاری سال جاری به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی یک نامگذاری هدفمند، مدبرانه، دقیق و یک امر راهبردی برای حمایت از صنعت، توسعه اقتصادی کشور و تسریع در تحقق برنامه پنجم توسعه بوده است.
امروزه صنعتگران و واحدهای تولیدی استان با بی مهری و بی تفاوتی مسئولان صنعت مواجه هستند، مسئولانی که توجه به صنعت استان را فقط معطوف به بازدیدهای بی ثمر از واحدهای تولیدی کرده اند.
کمتر استانی وجود دارد که صنعتگر و تولید کننده 80 درصد سرمایه گذاری در آن استان را انجام دهد و فقط 20 درصد از تسهیلات بانکی استفاده کند ولی این امر در استان البرز اتفاق افتاده است.
راه اندازی شورا یا کمیته صیانت از صنعتگران یا صندوق و یا هر نام دیگر چه سودی برای صنعتگران استان دارد زمانی که تولید کننده استان هنوز مشکل دریافت تسهیلات بانکی، مشکل در تامین مواد اولیه، خرید تجهیزات و نوسانات نرخ و ارز را دارد.
انتقال حساب صنعتگران البرزی به بانک های استان در گرو همکاری بانک ها و ارائه تهسیلات مناسب از سوی بانک های استان است که امروزه این بانک ها در برابر صنعتگران انقباضی عمل می کنند.
مسئولان صنعت استان البرز بجای بی تفاوتی نسبت به مشکلات صنعتگران استان تلاش کنند تا فاجعه بزرگ یعنی تعدیل نیرو و تعطیلی کارخانه اتفاق نیافتد، اگر مسئولان صنعت ابتکار و راه حلی برای مرتفع کردن مشکلات صنعتگران استان ندارند حداقل می توانند از راه حل ها و طرح های ابتکاری دیگر استان ها استفاده کنند که این استان ها در راستای حمایت از صنعتگران راهکارهای مختلف از جمله تبلیغ و واردات برخی کالاهای خارجی را در سطح شهر ممنوع کرده اند.
با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است ولی هیچ واکنشی جدی از سوی مسئولان این حوزه برای تحقق این شعار مشاهده نشده است.
تعدیل نیرو و یا تعطیلی واحد تولیدی قطعاً خبر خوشایندی برای مسئولان و شهروندان نخواهد بود به دلیل اینکه تحقق این امر بیکاری و نا امنی را به دنبال خواهد داشت.
توجه به صنعت فقط انتشار اخبار با تیترهای شعاری و یا بازدید از واحدهای صنعتی نیست بلکه توجه واقعی به صنعت در گرو حمایت همه جانبه از جمله تزریق نقدینگی به صنعت، ممنوع کردن واردات کالای خارجی، تسهیل ارائه خدمات بانکی و تبلیغات مناسب در جهت حمایت کالای داخلی است.
صنعتگران نیز باید کیفیت کالای خود را افزایش دهند تا زمینه رقابت و تحقق این شعار فراهم شود.
برای رفع کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش صنعتگران باید چاره اساسی اندیشیده شود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز چندی پیش در جریان بازدید از واحدهای صنعتی "ارس پولاد" و "صنایع فلزی کوشا"، بر لزوم چاره اندیشی اساسی در مبحث کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش صنعتگران البرز تاکید و این مشکل را موضوعی کاملا قابل رفع، البته در صورت انعطاف عوامل مسئول عنوان کرد.
البته این فکر و چاره اساسی را چه مسئول و چه فردی باید باندیشد؟ این چاره اندیشی چه زمانی انجام خواهد شد؟ برخی از مسئولان در کنار رپرتاژ آگهی و توجه به رسانه و خبر به صنعتگران و تولید کنندگان فراموش شده استان نیز گوشه چشمی توجه کنند چاره اساسی اندیشیده خواهد شد.
کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش فقط یکی از مشکلات صنعتگران استان البرز است بنابراین باید فکری اساسی به حال صنعت استان کرد.
علی مهدوی اظهار داشت: متاسفانه سیاست انقباضی و بعضاً بازدارنده در بروز این مسئله کاملا تاثیرگذار بوده و البته مانع جدی در برابر طرح های توسعه و کاهش سطح تولید واحدهای تولیدی در استان البرز شده است.
وی افزود: در همین مسیر صنعتگران ما به عنوان واحدهای پیمانکاری و یا اقماری واحدهای بزرگ صنعتی از وصول به هنگام مطالبات خود عاجزند و عملا در گردش مالی خود با مشکل مواجهند.
لزوم فعالیت متوازن بخش های عامل در صنعت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: عدم توازن متناسب در خدمات رسانی بخش های مسئول در صنعت، امروز شرایط توسعه این حوزه را به حداقل رسانده است.
مهدوی اضافه کرد: اگر در عمل به دنبال تحقق سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی هستیم؛ باید و لازم است در رفع بسیاری از موانع کاملا فرا بخشی نگاه کرده و با رعایت کامل چارچوب قوانین راه های ممکن را در توسعه افزون تر بخش صنعت پیش از پیش بگشاییم.
حفظ اشتغال و توسعه البرز در گرو کمک مالی به صنعتگران است
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان البرز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: حفظ اشتغال و توسعه البرز در گرو کمک مالی به صنعتگران است.
حسین طوسی در خصوص اینکه مهم ترین راهکار برای حفظ اشتغال و سرمایه گذار در استان چیست؟ اظهار داشت: حفظ اشتغال و نیرو در استان البرز در گرو کمک مالی و تزریق نقدینگی به صنعتگران و واحدهای تولیدی استان است.
وی ادامه داد: متاسفانه امروزه صنعتگران استان با کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش مواجه هستند که این امر در میزان تولید و همچنین به کارگیری نیرو واحد تولیدی موثر است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان البرز افزود: هیچ صنعتگری از کاهش تولید و نیرو خود راضی نیست بدلیل اینکه برای تربیت نیروی ماهر و همچنین خرید مواد اولیه خود هزینه فراوانی کرده است بنابراین رخ داد این امر به ضرر صنعتگر است.
طوسی تصریح کرد: امروزه تحریم ایران سبب شده تا صنعتگران در تامین مواد اولیه خود و همچنین خرید تجهیزات با مشکل روبرو شوند.
وی گفت: شایسته است مسئولان استان حمایت های مالی و بانک ها تسهیلات مناسبی را به صنعتگران استان داشته باشند تا رشد و پیشرفت صنعت استان سریع تر اتفاق بیافتد.
مصرف تولیدات ایرانی
استفاده از تولیدات داخلی بجای کالاهای مشابه خارجی طی بخشنامه هایی توسط دولت به کلیه ارگان ها و سازمان های دولتی اعلام شه است .
این اقدام بسیار موثری برای حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی است و در مورد این بخشنامه ها برای اجرای دقیق آن شایسته است یک دستگاه نظارتی مستقل اجرای دقیق و بدون تسامح این مصوبات را عهده دار شود.
--------------------------------------
گزارش: مهدی دهقان