امین شجاعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: جای خالی نشریات سنتی فکاهی در بین نشریات موجود احساس میشود و این در حالی است که وجود این نشریات میتواند راهکاری برای ارائه فکاهیات و طنز مقبول و مورد قبول جامعه باشد.
وی افزود: نشریات فکاهی میتواند یک معیار کتبی باشد تا با آن آنچه در فضاهای مجازی این گونه آثار به آن پرداخته می شود با آن محک زده شود.
این نویسنده و طنزپرداز بیان داشت: وقتی از نشریات شوخ طبع و فکاهی انتقادی نام میبریم بدون در نظر گرفتن روش خاص این گونه نشریات، واژه طنز را در تمامی موارد به کار میبریم.
وی اضافه کرد: اگر چنین برداشتی درست باشد و همه این گونه نشریات را بتوان زیر عنوان طنز جای داد، ما در بررسی خود مقولاتی چون شوخی، فکاهی، هزل، هجو و گونههای دیگر شوخ طبعی را نخواهیم داشت.
شجاعی عنوان کرد: امروزه طنز و فکاهیات تصویری، کاریکاتور و کارتون چه نوشتاری بسیار گسترده شده و راه افتادن ستونهایی که در نشریات مختلف به این موضوع اختصاص یافته و نیز انتشار نشریات تخصصی باعث خلق آثار متفاوت در این حوزه شده است.
وی در خصوص محیط شعر خوانی در ایران و محافل شعر خوانی در اصفهان، اظهار داشت: اصفهان در خصوص برگزاری برنامهها شعر خوانی بسیار غنی است به عنوان مثال شهر سده که از توابع اصفهان است، شهری فرهنگی است و افرادی شاخصی از جمله شهید اشرفی اصفهانی از این شهر برخواستهاند.
این نویسنده و طنزپرداز با بیان اینکه برای شاعران اندیشیدن و تفکر به وسیله صورت ذهنی شکل میگیرد، تصریح کرد: این یک تفکر خلاق است و شاعر نمیتواند چشمهایش را به جهان بگشاید مگر هنگامی که وجدانش غرق در اندیشه این جهان شده باشد.
وی ادامه داد: اصفهان دارای استعدادهای زیادی در زمینه شعر است که باید از آنها بهره جدی گرفته شود اما متاسفانه در چند سال اخیر کمتر به آنها توجه شده است.
شاعر اصفهانی با تاکید بر اینکه باید از برنامههای شعرخوانی و نشستهای نقد و بررسی شعر حمایت شود، گفت: جوانان مستعد و شعر دوست اصفهانی نیازمند بهرگیری از وجود شاعران پیشکسوت هستند که باید مسئولان سازمانهای فرهنگی و هنری محافل شاعرانهای را برای آنها در نظر بگیرند.