انتصاب مسئول جدید دفتر شعر حوزه هنری و وعده وی برای احیای پاتوق‌های شعر در این مجموعه و نیز آغاز به کار پایگاه اطلاع‌رسانی انقلاب اسلامی از مهمترین اخبار فرهنگ و ادب در هفته گذشته به شمار می‌رفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، سفر محمد رضا یوسفی به شهر اسلو به دعوت کتابخانه مرکزی این شهر که پس از دعوت کتابخانه مرکزی شهر استکهلم صورت گرفت، از مهمترین خبرهای روز نخست هفته گذشته در ادبیات ایران به شمار می‌رفت.

محمدرضا یوسفی که به واسطه معرف آثارش توسط نشر شباویز و حضور آن در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب به این سفر دعوت شده است، طی آن با مسئولان فرهنگی و کتابخانه این دو شهر مهم اروپایی آشنا شده و به سخنرانی نیز خواهد پرداخت.

نشر شباویزهمواره نسخه‌ای از عنوان‌های جدیدش منتشر شده توسط خود را برای کتابخانه‌های عمومی کشورهای دیگر می‌فرستد تا با فرهنگ و هنر ایران آشنا شوند.

همین آشنایی موجب شده که بتوانند نویسندگان ما را برای برنامه‌های فرهنگی خود دعوت کنند. در همین راستا به‌ تازگی نیز کتابخانه‌ تورنتو چند عنوان دیگر از کتابهای ایرانی را به ‌مجموعه داستانهای تلفنی خود افزوده است.

احیای پاتوق‌های شعری در حوزه هنری

انتصاب علی داوودی به سمت مدیر دفتر شعر حوزه هنری نیز از جمله خبرهای قابل توجه هفته گذشته بود که از سوی امیر حسین فردی مسئول مرکز آفرینش‌های حوزه هنری انجام پذیرفت.

داوودی پس از انتصاب خود به این سمت در تشریح برنامه‌های خو دبا اشاره به اینکه شعر و سینما و مقوله‌ای است که حوزه هنری بیش از هر چیزی با آن شناخته شده است گفت: تلاش داریم تا حوزه هنری به شکل سابق خود به پاتوقی برای اهالی شعر مبدل شود که به نظر می‌رسد در ساختار اداری جدید آن کمتر به این موضوع توجه شده است.

داوودی افزود: حوزه هنری در بخش شعر باید افراد زیادتری را نسبت به وضع موجود در خود درگیر کرده و بپذیرد و البته در این میان قاعده ما نیز این است که در کنار حضور عناصر و شاعران نام دارد، شاعران گم نام و کمتر دیده شده نیز در این پروسه بیش از پیش دیده شوند.

این شاعر همچنین گفت: شاعران جوانی که دسترسی کمتری به منابع مرد نیاز خود دارند و یا اینکه تا کنون سازماندهی نشده‌اند جدای از فعالیت ادبی نیاز دارند که دیده شوند و مورد تفقد و پیگیری ما نیز قرار بگیرند.

نویسندگان نیازمند دادگاه‌های تخصصی هستند

دبیر جدید انجمن نویسندگان کودک و نوجوان نیز در هفته گذشته در گفتگو با مهر خواستار ایجاد نظام صنفی ویژه برای اهالی قلم شد و اظهار داشت: این موضوع همیشه یکی از دغدغه‌های بزرگ ما بوده است که به نوعی حقوق صنفی نویسنده تامین شود. مورد دیگری که با وزارت ارشاد هم آن را مطرح کرده‌ایم، تعریف کلی صنفی نویسنده کودک و نوجوان است؛ این که نویسنده به چه کسی گفته شود و اصولاً وقتی فردی نویسنده کودک و نوجوان است، باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد.

محسن هجری افزود: اگر این گونه تعاریف تبیین بشود، در نتیجه آن اگر قرار باشد، مسکن یا بیمه و تسهیلاتی تعلق بگیرد، با توجه به تعاریف و چارچوب‌ها این کار راحت‌تر صورت می‌گیرد و حقوق و مزایا به درستی تقسیم می‌شود. یک نکته و دغدغه دیگر این است که نویسندگان نیاز به دادگاه‌های خاص دارند که مسائل و مشکلاتشان در آن دادگاه‌ها حل و فصل شود. وقتی نویسنده‌ای برای احقاق حق تضییع‌شده‌اش اقدام می‌کند، به نظرم به دادگاه تخصصی دارد، چون بسیاری از نویسندگان در راهرو‌های دادگستری ساعت‌های زیادی از زمان خود را از دست می‌دهند تا پرونده‌شان در جریان بیفتد و مورد بررسی قرار بگیرد.

وی افزود: به نظرم این هم به موضوع تعریف صنفی برمی‌گردد. هم مزایا و هم مسائل قضایی از تعریف صنفی ریشه می‌گیرند که اگر این تعریف، به درستی تبیین شود، اتفاقات خوبی خواهد افتاد و کودکانمان هم احساس خوبی خواهند داشت از این که اگر در آینده نویسنده شدند، به رسمیت شناخته خواهند شد. این موضوع تعریف صنفی از قبل دغدغه بوده و هنوز هم هست.

آغاز به کار یک سایت اینتزنتی برای سامان بخشی اطلاعات انقلاب اسلامی

پایگاه اطلاع‌رسانی انقلاب اسلامی نیز در هفته گذشته با حضور محسن مومنی رئیس حوزه هنری آغاز به کار کرد.

محسن مومنی، رئیس حوزه هنری در این مراسم گفت: دفتر ادبیات انقلاب اسلامی با راه‌اندازی این سایت اطلاعات را از حبس درآورده و در معرض دسترس علاقه‌مندان قرار داده است و امیدواریم این فرهنگ به دیگر سازمان‌ها نیز تسری یابد.

وی ادامه داد: گرچه آزادسازی اطلاعات مربوط به انقلاب دیر اتفاق افتاده ولی اتفاقی بود که باید می‌افتاد و دیگران نیز باید در این مسیر گام بردارند تا محققان برای دسترسی به اطلاعات کمتر به زحمت بیفتند.

رئیس حوزه هنری با اشاره به اینکه امروزه سرعت و سهولت دسترسی به اطلاعات مساله مهمی است، بیان کرد: امروزه جهان در شرایطی به سر می‌برد که اطلاعات در آن با سرعت و سادگی رد و بدل می‌شود و ما هم باید به این مهم توجه داشته باشیم و به ویژه در حوزه اطلاعات مربوط به انقلاب باید این امر میسر شود.

مومنی با نقد برخی تعصب‌های سازمانی گفت: برخی تعصب‌های سازمانی و نگاه‌ها غلط باعث شده بود که اطلاعات به دست محققان نرسد و همین امر گاه باعث رسیدن محقق به نتایج غلط می‌شد. حال ما در این سایت نه تنها اطلاعات را در اختیار دیگران قرار می‌دهیم بلکه به تولید اطلاعات جدید نیز اقدام خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: این سایت و مطالبش حاصل تلاش 20 ساله همکاران حوزه هنری است و از آنجا که وظیفه حوزه هنری کار روی موضوع انقلاب است، راه‌اندازی این سایت لازم بود.